Gezond binnenklimaat voor mens en dier met verf - Pure & Original

Een gezond binnenklimaat voor mens en dier met vegan verf

Geplaatst op: 17-03-2021

We brengen ontzettend veel tijd binnen door. Of het nu thuis is, of op kantoor. Maar ons binnenklimaat blijkt uit onderzoek helemaal niet zo gezond te zijn als we zelf denken. (Bron: TNO en Volksgezondheid en zorg) Er komen namelijk veel vluchtige organische stoffen (VOS) voor. Gelukkig is hier iets aan te doen! Wat kun je zelf doen om een gezondere en schonere leefomgeving te creëren voor jezelf, je kinderen en je huisdieren? Ik vertel je hier wat over in deze blog.

Steel Blue Fresco lime paint Iris Floor Pure & Original gezond binnenklimaat met verfFresco Steel Blue

Duurzame verf voor mens en milieu

Vluchtige organische stoffen bevinden zich overal, in iedere ruimte. Het is een giftige stof die wordt namelijk uitgestoten door producten. Bijvoorbeeld door een nieuwe vloer, nieuwe gordijnen of nieuwe meubels. Maar dit kan ook worden uitgestoten door verf. De keuze voor het aanschaffen van nieuwe producten draagt dus ook bij aan de hoeveelheid VOS in huis.

Pigeon Grey Traditional Paint Iris Floor Pure & OriginalTraditional Paint Pigeon Grey

Verf met een luchtzuiverende werking

De concentratie VOS in een woning kan zo hoog zijn dat je hier niet tegenop kunt ventileren. Ook kamerplanten kunnen deze concentratie niet zodanig verlagen. Maar wat je wel kunt doen is bewuster kopen. Er zijn namelijk verfsoorten op de markt zoals Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf en Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook die helemaal geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten. Kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, hygiënisch, CO2 absorberend en neemt stikstofgassen op. En daarnaast zijn er ook andere verfsoorten die zo weinig mogelijk VOS bevatten zoals de ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf en LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf afwasbare muurverf van Pure & Original. En het mooiste is nog dat je niet hoeft in te leveren op de kwaliteit, verwerking of uitstraling. Hierdoor zijn deze verfsoorten perfect voor een gezonder binnenklimaat voor mens, kind en dier.

Thunder Sky Fresco kalkverf Bianca Dudink Pure & Original maak duurzame keuzesFresco Thunder Sky | Bianca Dudink

Maak duurzame keuzes

Nu is het natuurlijk niet zo dat je, alleen door een verf te kiezen die zo min mogelijk vluchtige organische stoffen bevat, meteen klaar bent. Maar het draagt wel voor een groot deel bij. Maak bewuste keuzes voor materialen en producten in het interieur die allemaal bijdragen aan een beter leefklimaat. En ga je binnenkort shoppen voor verf? Let er dan op hoe milieuvriendelijk de verf is die je kiest en vraag naar het gehalte schadelijke stoffen in de verf.

danielle Pure & Original Een blog door Danielle Duijn voor Pure & Original. Marketing & communicatie bij Pure & Original

Gerelateerde artikelen: