Krijtverf: Een matte en egale verf, vol van kleur | Pure & Original
Webshop dealer login

Classico - krijtverf

De krijtverf van Pure & Original is een bijzondere verf. Zo zacht en poederachtig, je zou het haast willen aanraken. De kleuren zijn intens en krachtig. Een meer romige creme of poederige pastel kleur heb je nog nooit gezien. 
 
 • Super mat
 • Heeft geen glans
 • Een poederachtige uitstraling
 • Is fluweelzacht

Ervaar het zelf. Bezoek onze verkooppunten door heel Nederland om de handgeschilderde stalen- en kleurenfolder te bekijken.

De zeer speciale, fluweelpoederige en matte uitstraling gecombineerd met de volle diepe kleuren van de Classico krijtverf, geven uw woning een exclusieve uitstraling.

Krijtverf aanbrengen

Krijtverf kan over al worden toegepast, ook in de keuken en de badkamer. Als rechtstreeks water en of heet vet op de wand spat, is het raadzaam de Pure & Original Dead Flat Eco Sealer toe te passen. De krijtverf is dan beschermd en gemakkelijk afwasbaar.

Krijtverf wordt ook regelmatig op meubels gebruikt voor de authentieke, mat en doorleefde uitstraling
Let op! De verf is zo mat dat deze ook meer openstaat dan een lakverf. Dit betekent dat er sneller sleetse plekken zichtbaar worden. Om dit te voorkomen is het mogelijk de krijtverf te voorzien van een finish zoals een Italian Wax of matte sealer. Wilt u graag een verf die eenvoudig is in onderhoud, met een matte uitstraling, zonder de sealer aan te hoeven brengen? Dan adviseren wij u onze Traditional Paint of Licetto te gebruiken. 

Krijtverf laat zich heel eenvoudig verwerken, net als een standaard muurverf. De verf wordt aangebracht met een roller, kwast of airless. De verf is direct, zonder primer, aan te brengen op latex, muurverf en behang. Het behang moet wel goed vastzitten. Ook hier geen verschil met een normale muurverf. Als u de roller of airless gebruikt, zult u een mooie egale uitstraling krijgen. Wilt u het klassieke krijtverfstreepeffect op de muur, breng dan de krijtverf onverdund aan met een Pure & Original kalkkwast. U verkrijgt nu de mooie authentieke kwaststreken van de krijtverf op de muur. Dit geeft een warme, zeer moeilijk na te bootsen effect.

De krijtverf is zonder primer aan te brengen, als de ondergrond in goede staat is. Maar voor het beste resultaat adviseren wij de Pure & Original WallPrim aan.
Pimpen met krijtverf Pure & Original
Pure & Original Kast kleur: Polar Blue
Classico krijtverf toegepast in de badkamer in de kleur Evening Shadow
Classico krijtverf toegepast in de badkamer in de kleur Mineral White

Classico krijtverf in de badkamer en keuken

Classico krijtverf is licht afwasbaar, het beste is de verf te beschermen bij gebruik in de badkamer en keuken. Door de krijtverf af te werken met de Dead Flat Eco Sealer wordt deze afwasbaar en kun je er gemakkelijk een vochtig doekje over halen om het schoon te maken. 

Direct klaar zijn na verven? Kies dan voor de Licetto. Dit is een matte, hyper afwasbare verf. Hier hoeft dus geen sealer over geplaast te worden. Wel is de Licetto minder poederig en fluweelachtig als de Classico krijtverf. 

Voor- en nadelen van krijtverf

Classico krijtverf van Pure & Original is:
 • Vol van kleur en super mat.
 • Licht afwasbaar.
 • Milieuvriendelijk.
 • Een professionele krijtverf op waterbasis.
 • Gemaakt met 100% natuurlijke pigmenten.
 • Heeft een fluweelzachte uitstraling.
 • Door het gebruik van natuurlijke pigmenten in een extra hoge dosering heeft de verf een zeer diepe, intense en volheid van kleur. Krijtverf is leverbaar in alle Pure & Original kleuren.
 • ​De Classico krijtverf is rechtstreeks aan te brengen zonder een primer.
Classico krijtverf in de kleur Black Truffle, toegepast in de woonkamer