Kalkverf: Milieuvriendelijke verf, unieke uitstraling | Pure & Original
Webshop dealer login

Fresco - Kalkverf

Kalkverf bestaat al duizenden jaren en wordt door Pure & Original op traditionele wijze gemaakt in meer dan 100 schitterende kleuren. Onze Fresco kalkverf is een 100% ecologisch en een duurzaam geproduceerde natuurverf, samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Kalkverf kan overal in huis worden toegepast, zelfs in de badkamer en in de keuken!
 
Let op!
Kalkverf is een 100% minerale verf en heeft daardoor een specifieke eigen uitstraling, glans, structuur en kleurbeleving. Bekijk daarom de handgeschilderde stalen bij onze dealers. Kleuren kunnen door de natuurlijke grondstoffen, wijze van verdunning en verwerking altijd iets in nuance afwijken van kleurstaal.

Aanbrengen van kalkverf

Kalkverf aanbrengen is heel eenvoudig.
Het unieke van kalkverf is de kleurnuance en het streperige of wolkerige effect. Om deze bijzonder mooie uitstraling te verkrijgen, hoeft u geen speciale techniek toe te passen. De kleurnuances zitten in de verf. U hoeft dus geen 2 kleuren over over elkaar heen zetten, of andere moeilijke en lastige werkwijzen toe te passen.

Aanbrengen doet u met de kalkkwast, dit is een blokborstel met extra lange en stevige haren.
Dit schildert eenvoudiger, makkelijker en sneller. U kunt de verf ook Al Fresco opzetten, dit betekent dat u de verf aanbrengt met een kwast die u eerst in water doopt. Hierdoor wordt de verf onregelmatig verdunt wat het kalkeffect aansterkt op de plekken waar u de verf heeft aangezet. 

Behandel de muur voor met Pure & Original WallPrim,  voor de optimale hechting. 
Met 1 liter kalkverf kunt u ca. 8 - 12 vierkante meter van één laag voorzien. Past u de Al Fresco methode toe, dan kunt u, doordat de verf meer verdund wordt, een groter oppervlakte schilderen. Heeft u meer dan een blik nodig, meng dan de verf vooraf om kleurverschillen te voorkomen. Een kleur van kalkverf kan iets anders tonen op de muur dan op een staal. Dit komt door de werking van de mineralen in de kalkverf, de ondergrond en zuiging van de muur.

Werkt u voor het eerst met kalkverf?
Maak dan een proefstuk en probeer verschillende technieken. Het zelf proberen in de praktijk is de beste leerschool.

Kalkverf is ademend, schimmel- en bacterie werend en is daarom geschikt voor de badkamer en keuken.
Om de kalkverf te beschermen, kunt u de Dead Flat Eco Sealer aanbrengen, dit maakt de verf afneembaar. 

Voor- en nadelen van kalkverf

Kalkverf van Pure & Original is een duurzame verf, die op authentieke wijze gemaakt wordt door mensen met passie voor het vak. De verf is 100% mineraal en gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten, dus milieuvriendelijk. De uitstraling is extreem mat, uw muren krijgen een ‘verweerde’, doorleefde uitstraling die mooier en mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt.

Fresco kalkverf van Pure & Original is:
  • Onbrandbaar, schimmel en moswerend.
  • Voorkomt vochtproblemen, ademt en sluit de muur niet af.
  • Heeft een bijzonder mooie en unieke uitstraling.

Ondanks de vele voordelen van kalkverf heeft het ook beperkingen:
  • Overschilderen kan, maar breng dan altijd eerst een laag Pure & Original fresco Special Fix aan. Daarna kunt u met een andere verf verder.
  • Lokaal bijwerken is lastig en geeft snel kleurverschil.
  • Kalkverf staat erg open en neemt daardoor snel water en vet op. Bij gebruik in de keuken is het daarom raadzaam ter bescherming een sealer aan te brengen.
  • In de badkamer is bij rechtstreeks watercontact bescherming met een sealer raadzaam.
Fresco kalkverf in de kleur Black Truffle, toegepast in de slaapkamer