Marrakech Walls: betonlook verf en Tadelakt uitstraling | Pure & Original

Marrakech Walls - betonlook en Tadelakt-look

Met de Marrakech Walls geeft u de muren een stoere betonlook of de exclusieve Tadelakt look. Een stoere of juist een luxueuze sfeer in uw woning. Aan u de keuze.

 Bij het aanbrengen van de verf kunt u deze op diverse eindresultaten behalen:
Daarnaast zijn er nog veel andere mogelijkheden. De techniek die gebruikt wordt, is van invloed op de uiteindelijke kleur, uitstraling, glans en structuur. Wilt u hier graag meer informatie over? Kom dan langs bij een van onze verkooppunten.
De ondergrond moet geschikt zijn voor kalkverven (absorberend en niet waterafstotend). Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem in langdurige bescherming.

   
 1. Ondergrond voorstrijken met Pure & Original WallPrim.
 2. Indien reparatieplekken aanwezig zijn, deze lokaal voorstrijken en daarna de hele muur met Pure & Original WallPrimMuur primer
 3. Breng de Marrakech Walls aan met een kwast of roller. Schilder niet in direct zonlicht. Schilder vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak. Voor gebruik goed roeren en controleer de kleur.
 4. Laat enkele minuten drogen.
 5. Bewerk de nog natte verf met de spatel. Niet duwen. Zet de spatel iets schuin, bij een krassend geluid wordt er te hard geduwd. Voorkom opstaande randen.
 6. Laat minimaal 8 uur drogen.


Optie 1: volle laag Marrakech Walls opzetten en het oppervlak na droging schuren met korrel 400 of hoger. Nadien goed afstoffen en opschrapen met de spatel. Daarna eventueel afwerken met Kalkzeep, Italian Wax of de Dead Flat Eco Sealer
 

Optie 2: de Marrakech Walls opzetten middels meerdere lagen. Dit zal een iets donkerder, meer wolkerige, uitstraling geven. Na droging schuren met korrel 400 of hoger. Nadien goed afstoffen en opschrapen met de spatel. Daarna eventueel afwerken met Kalkzeep, Italian Wax of Dead Flat Eco Sealer


Tip: zet altijd eerst een proefvlak op.
Tip: werk met een groot oppervlak met meerdere personen. Laat het spatelen door één persoon doen.
Tip: alleen opzetten is ook mogelijk. Werk dan in onregelmatige banen van +/- 1 meter breedt. Zet 2 banen op, bewerk de 1e met de spatel, zet de 3e baan op, bewerk de 2e baan, etc. 
Instructiefilm aanbrengen van Marrakech Walls Paint - Pure & Original
Instructiefilm aanbrengen van Italian Wax
Marrakech Walls betonlook op de muren in de badkamer afwasbaar Sarah van Hoven, WLS

Marrakech Walls in de badkamer en keuken

Als de Marrakech Walls wordt afgewerkt met een sealer, zoals de Dead Flat Eco Sealer, Kalkzeep of Italian Wax, is de verf spat- tot geheel watervast. Hierdoor is de verf goed toe te passen in vochtige ruimtes, of waar je regelmatig een vochtig doekje over de wand wilt halen, zoals in de keuken. 

Iedere afwerking heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen:
 • De Dead Flat Eco Sealer is een matte sealer die de kleurnuances iets versterkt. De kleuren worden iets donkerder en voller. Ook is de sealer hittebestendig tot 100 graden. Na enkele lagen is de verf goed waterbestendig. 
 • De Kalkzeep is een zeep, speciaal ontwikkeld voor minerale, kalkhoudende ondergronden, zoals de Fresco kalkverf of Marrakech Walls. De KalkzeepZachte glans met kleurverdieping verdiept de kleur waardoor de kleurnuances voller worden. Ook geeft de zeep het oppervlak een subtiele glans. Na aanbrengen is het oppervlak licht waterafstotend. 
 • Italian Wax is een wax die je op verschillende manieren kunt toepassen. Nadat de wax is aangebracht, is deze heel mat. Hiermee is heel goed de betonlook toe te passen. Je kunt ook kiezen om de wax te polijsten zodat hoogglans wordt. Hiermee is de Tadelakt look te behalen. Na 2 lagen Italian WaxMatte of hooglans wax is het oppervlak spat waterdicht. 

Voor- en nadelen van Marrakech Walls

Marrakech Walls van Pure & Original is:
 • Eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Dekkend met één laag.
 • Door gebruik van diverse producten waterafstotend en afwasbaar te maken.
 • Een 100% minerale verf.
 • Warme, sfeervolle uitstraling.
 • Ondanks de goede afwasbaarheid van deze verf, adviseren wij u de Marrakech niet toe te passen in de doucheruimte. Marrakech Walls is in combinatie met de Pure & Original Dead Flat Eco Sealer wel in de rest van de badkamer en in de keuken te gebruiken.
Marrakech Walls kleur Sea Foam, in de keuken achter het aanrechtAyame styling & design
Het originele Pure & Original Marrakech Walls blik

Het originele Pure & Original blik

Wil je graag Marrakech Walls van Pure & Original toepassen? Voorkom dan teleurstelling en doe je aankoop bij een dealer van ons, en laat geen andere verf inkleuren met onze kleuren.
De kwaliteit, eigenschappen en uitstraling van onze verf wordt bepaald door zowel de basis, als de pigmenten. Vervang je één van deze twee door een ander merk, kan het resultaat tegenvallen.

Om zeker te weten dat je ons product koopt, moet het gemengd en verkocht worden het originele Pure & Original blik.