Selected by Martijn Ackermans

Martijn Ackermans schilder selected by pure and original

Martijn is vakschilder en werkt veel met de producten van Pure & Original. Wij vroegen hem naar zijn favoriete verfsoorten en kleuren en vroegen hem waarom zijn klanten voor Pure & Original kiezen. 

Ik ben Martijn Ackermans, eigenaar van Ackermans Ambachtschilders. Ik ben een vakschilder en tevens de drijvende kracht achter Ackermans Ambachtschilders. Na mijn basisopleiding als meesterschilder en daarna de vakopleiding restauratie van schilderwerk heb ik de aanvullende opleidingen voor bladgoudverwerking, marmerimitatie, houtimitatie en decoratieve schilderwerken gevolgd. ​

Jade Fresco lime paint Pure & Original
Black Smoke Marrakech Walls Pure & Original
wet sand pure and original
Country Blue Pure and Original
Jade Marrakech Walls Pure and Original
Jade Fresco lime paint Pure & Original
Q: Hoe ben je in aanraking gekomen met Pure & Original?
Martijn: Ik kwam Pure & Original veel tegen op de sociale media en in woonbladen, dat trok mijn aandacht. Dit zorgde ervoor dat ik contact opnam met Erwin Floor. Ik heb toen een aantal specifieke cursussen gedaan en door veel te oefenen met de producten van Pure en Original heb ik al veel mooie resultaten behaald.


Q: Wat vind je het leukste aan je werk?
Martijn: Het leukste van mijn werk is toch het gehele plaatje. Van de eerste afspraak bij een klant tot aan het opleveren van het werk. Dat is vaak een heel traject maar zeer de moeite waard.

 

Q: Wat is je favoriete verfsoort en verfkleur?
Martijn: Ja dat is lastig te beantwoorden, want over smaak valt niet te twisten. Maar ik vind hoe natuurlijker de tint van een kalkverf hoe mooier deze er vaak uitziet. ‘De trend nu is warme grijstinten en met het juiste interieur is het echt een plaatje. Maar ja ook de combinatie met wat fellere kleuren kan ik zeer waarderen.


Q: Wat zijn jouw 5 favoriete Pure & Original kleuren?
Martijn:

  1. Old Linen, een prachtige kleur voor kalkverf

  2. Black Smoke, heb ik diversen keren in de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook toegepast.

  3. Wet Sand, een mooie grijstint en toepasbaar in vele interieurs.

  4. Country Blue, diepblauw. Deze heb ik in een slaapkamer toegepast en ja het klopt.

  5. Jade, deze is zo mooi met kalkverf en Marrakech walls. 

 

Q: Welke kleuren heb je thuis zelf gebruikt? 
Martijn: Ik heb de  kleur Black Smoke op de schouw van mijn woning toegepast.

 

Q: Welke kleuren gebruik je vaak voor projecten?
Martijn: Gek genoeg komt de kleur Chalk White veel voor. In gesprek met de klanten blijkt dat mensen willen ze toch vaak op safe willen spelen en niet meteen voor een meer intensieve kleur durven te kiezen. Maar de ervaring leert dat ze er vaak toch weer op terug komen nadat ze deze kleur enige jaren in hun woning hebben gehad. Het is een mooie rustige kleur, maar soms wil je toch eens wat anders.

 

Q: Wat voor veranderingen zie je in de Nederlandse schilderwereld door de tijd heen?
Martijn: Helaas moet ik toch zeggen dat er niet zoveel vakmensen bij komen, en dat vind ik echt jammer. Het is een prachtig vak en je maakt altijd mensen blij met vakmanschap.

 

Q: Waarom kiezen jouw klanten voor Pure & Original?
Martijn: Mijn klanten kiezen voor Pure & Original omdat ze een kwaliteitproduct willen én ook de vakman erachter. De uitstraling van het product is zeer bijzonder en dat willen mensen graag!
Wet Sand Marrakech Walls Iris Floor Pure & OriginalMarrakech Walls Wet Sand
Wet Sand Fresco kalkverf Iris Floor Pure & OriginalFresco Wet Sand
Warm Grey Fresco kalkverf Iris Floor Pure & OriginalFresco Warm Grey
Q: Ben je momenteel bezig met een project of ben je trots op een mooi project?
Martijn: Op dit moment ben ik bezig met een woonhuis in Leerdam. Eigenlijk is het gehele huis voorzien van Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances in de kleuren Wet Sand en Warm Grey en de schouw in de woonkamer White Rhino. 

 

Q: Heb je zelf nog wat toe te voegen/ is er nog iets wat je graag wil vertellen?
Martijn: Ik ben zeer blij met de samenwerking met Pure & Original. Het is een erg leuk team waarmee je werkt en ze staan altijd open voor suggesties en voor vragen. Ik hoop dan ook dat we nog een lange samenwerking zullen hebben en veel mooie projecten samen mogen doen. Bedankt!


https://www.deambachtelijkeschilder.nl/
https://www.martijnackermans.nl/

Pure & Original kleurenkaart

Naast natuurtinten bevat de kleurencollectie nog veel meer kleuren, zoals groen, oranje, blauw, roze en wittinten. Bekijk ze allemaal op de Pure & Original kleurenkaart.

Bekijk de kleurenkaart

Pure & Original verfsoorten

Martijn Ackermans gebruikt voornamelijk Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf, Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook en onze ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf voor zijn projecten. Het complete verfassortiment van Pure & Original is nog veel uitgebreider! Bekijk ze allemaal en vind jouw favoriet. 

Bekijk alle verfsoorten