Hoe zelf schilderen? Bekijk onze uitleg! - Pure & Original

Hoe kan ik zelf aan de slag met schilderen?

Hoe zelf schilderen? Hoe kan ik zelf deuren schilderen? Hoe kan ik zelf muren schilderen? Hoe schilder je een trap of een vloer? Wij leggen het uit! Aan de hand van onze eenvoudige stappenplannen kun je zelf aan de slag gaan met het schilderen van jouw object. 

Sta je te trappelen om je kwast in de verf te stoppen en lekker zelf aan de slag te gaan? Dat begrijpen wij bij Pure & Original natuurlijk als geen ander! Een goede voorbereiding van de ondergrond en de omgeving, een doordachte keuze van je kleur en materiaal en een efficiënte manier van verven, zorgen voor een mooi en duurzaam eindresultaat. Een resultaat waar je trots op kunt zijn! 

Liever zelf meedoen met workshops? Diverse dealers geven regelmatig workshops in hun eigen winkel over hoe je onze producten kunt aanbrengen. Hou de workshop pagina in de gaten voor updates en doe mee!
Pure & Original - Marrakech Walls met steenpatroon
Hoe schilder ik een nieuw gestuukte wand?
Krijg je net de sleutels van de nieuwbouw woning, of net een renovatie achter de rug waarbij één of meer wanden voorzien zijn van nieuw stukwerk? Dan is het tijd voor een lik verf! Maar hoe schilder je een nieuw gestuukte wand? Soms is de wand poederig, heeft een hoge zuigkracht of zuigingsverschillen. Dat zijn belangrijke elementen om naar te kijken voordat je aan de slag gaat.
Black Carazzo Iris Floor Pure and Original
Wil jij jouw aluminium of metalen kozijnen een ander kleurtje geven? Bijvoorbeeld in een zwarte kleur voor een industriële uitstraling of gewoon fris wit? Of wil je ze laten wegvallen door ze in dezelfde kleur als de muur te schilderen? En weet je niet zo goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt aanpakken!
Hoe schilder ik een trap?
Heb je een oude trap en is deze toe aan een nieuw leven? Dan kan je natuurlijk een traprenovatie overwegen waarbij bijvoorbeeld nieuwe traptreden worden aangebracht. Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om de trap te schilderen met trapverf? In een handomdraai heb je de trap van je dromen!
Barbados Blue Traditional Paint verwarmingsbuizen radiatoren verven Iris Floor Pure & Original
Door verwarmingsbuizen en radiatoren in dezelfde kleur als de muur te verven vallen ze weg en wordt het meer een geheel. Maar kun je zomaar iedere soort verf gebruiken voor het schilderen van de verwarmingsbuizen en radiatoren? Klik op de afbeelding voor meer informatie!
Hoe schilder ik een betonvloer?
Verbouw je de garage tot woonkamer? Of heb je een nieuwbouw woning en wil je dat de ruwe, industriële loft stijl behouden blijft? Waarom zou je dan niet de betonvloer behouden en deze afwerken met een mooie betonverf? 
Hoe schilder ik een houten vloer?
De charme van een oude houten vloer van planken, het kraakt en het piept. Misschien ga je voor een donker bruine look, die van een klassiek grachtenpand of kies je een catchy kleur (een roze of blauwe vloer? Het kan!).
Hoe schilder ik een binnendeur?
Binnendeuren hebben een grote impact op de sfeer in een ruimte. Kies je voor oude paneeldeuren, traditionele opdek deuren of moderne stalen deuren? Naast het materiaal, de vorm en decoratie is de kleur ook belangrijk. Kies je fris wit, dramatisch zwart of gekleurde deuren welke wegvallen in het de wand, óf juist fungeren als eye-catcher? 
Hoe schilder ik een buitendeur?
De buitendeur is het visitekaartje van de woning. Deze straat de sfeer uit van het huis, het interieur en de bewoners. Laat deze daarom ook qua kleur aansluiten op je interieursmaak! 
Hoe schilder ik een raamkozijn binnen?
Raamkozijnen hóeven niet wit, zwart of grijs te zijn. Kijk ook eens naar buiten door een bruin, een off white, donker blauw of paars kozijn! 
Hoe schilder ik een raamkozijn buiten?
Laat de raamkozijnen buiten aansluiten op de sfeer van de woning, de gevel én de voordeur. Schilder het raamkozijn en deuren in dezelfde kleur, contrasterend met de gevel, of kies een mooi ton-sur-ton kleurenpallet wat past in de omgeving. 
Hoe schilder ik mijn buitengevel?
Een frisse gevel laat de woning er weer als nieuw uit zien. Of je nu in een moderne nieuwbouw woning woont, jaren 70 bungalow, bakstenen boerderij of iets heel anders, de gevel spreekt zonder woorden.
Hoe schilder ik een bakstenen muur?
Heb je een bakstenen gevel, schuur, tuinmuur of renovatie project waarbij je bijvoorbeeld een aanbouw één geheel laten lijken met de rest van de woning? Er zijn verschillende soorten gevelverf waarmee je bakstenen kan schilderen, ieder met hun eigen toepassingen. Of je nu een sierlijke rand aan de grond wilt schilderen, de veranda een mediterrane uitstraling geeft, een landelijke woning voorzien van een frisse tint, of een moderne nieuwbouw woning van een strakke kleur wilt voorzien. Kies bijvoorbeeld een zelfreinigende gevelverf of Kaleiverf met structuur wat oneffenheden verzacht.
Hoe fixeer ik een verzande kalkcement muur?
Misschien ken je dit wel: je koopt een charmant huis uit 1930, of misschien nog wel ouder. Je besluit om wat kleine veranderingen te doen aan de wanden, zoals het verwijderen van een lambrisering, en tot je schrik laat het stucwerk los. Wat nu? Opnieuw stucen lukt niet want er hecht niets aan de oude, verzande wanden. Dan is er geen andere oplossing dan het afbikken van het oude stucwerk of een voorzetwand plaatsen. Of is er nog een andere oplossing? Je kunt de oude wanden fixeren waardoor deze opnieuw hechting bieden aan een nieuwe stuc of verflaag! 
Hoe schilder ik houten meubels?
Geef meubels een tweede leven door ze te schilderen in een nieuwe kleur. Een nieuwe lik verf laat een erfstuk, een oude linnenkast of houten tafel weer passen binnen het interieur.
Hoe schilder ik mijn keukenkastjes?
Ben je uitgekeken op de huidige keuken, of is de keuken in het nieuwe huis niet naar je smaak? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe keuken te kopen. Of, geef de huidige keuken een nieuwe uitstraling door de keukenkasten te schilderen in een nieuwe kleur.