Selected by Hana Alendar

Hana Alendar selected by Pure & Original

Een kleurenpallet van rustige tinten en een scandinavische, moderne sfeer. Dat is hoe je de woonstijl van styliste Hana kan omschrijven. Ze vertelt over de verbouwing van haar woning en hoe de kleuren hiervoor tot stand zijn gekomen. 

 

Mijn naam is Hana, ik ben 36 jaar oud en ik woon in een prachtige oude straat in Lillehammer in Noorwegen. Ik woon daar samen met mijn vriend en beste maatje Stian. Inmiddels werk ik al 9 jaar met Pure & Original en ben ik nu ook ambassadeur voor deze mooie verf. Ik hou van de kwaliteit en de natuurlijke pigmenten die Pure & Original biedt. De matte finish en het kleurenpakket heeft een speciale uitstraling en is heel gemakkelijk aan te brengen.

Koop de kleuren die Hana in haar woning heeft gebruikt bij een dealer in de buurt:
Pure & Original winkels

Bekijk hier alle Pure & Original kleuren:
> Pure & Original kleuren

Licetto Wet Sand Hana Alendar Pure & OriginalLicetto Wet Sand
Classico Wet Sand Hana Alendar Pure & OriginalClassico Wet Sand
Wet Sand Classico Elephant Skin Hana Alendar Pure & OriginalClassico Wet Sand & Elephant Skin
Licetto Canvas Classico Caramel Hana Alendar Pure & OriginalLicetto Canvas / Classico Caramel

We hebben 2,5 jaar geleden een oud huis uit 1937 gekocht en zijn dit sindsdien helemaal zelf aan het verbouwen om het naar 2021 standaard te krijgen. We hebben geen kinderen en houden ervan om samen nieuwe dingen te creëren. We hebben gekozen voor eenvoudige lijnen in Scandinavische stijl. Zachte kleuren gecombineerd met beton, hout en kleurrijk textiel. De betonnen vloer en een houten eiken keuken waar ons uitgangspunt voor het kiezen van de kleuren. In deze keuken kozen we voor een licht en neutraal kleurenpallet met Wet Sand als hoofdkleur voor de keuken- en open haard kamer op de eerste verdieping. We kozen voor deze kleur omdat het tussen koud en warm zit en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Daarnaast hebben we in deze ruimtes gekozen voor LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf omdat deze verf super sterk en afneembaar is en omdat de uitstraling geweldig is. 

Licetto Wet Sand Hana Alendar Pure & OriginalLicetto Wet Sand
Classico Blue Stone Hana Alendar Pure & OriginalClassico Blue Stone
Classico Polar Blue Moonstone Hana Alendar Pure & OriginalClassico Polar Blue / Moonstone
Licetto Wet Sand Hana Alendar Pure & OriginalLicetto Wet Sand
Sand Storm Licetto Hana Alendar Pure & OriginalLicetto Sand Storm
We hadden wat moeite om een kleur voor de woonkamer te vinden, omdat het een kamer is met wat minder daglicht dan de andere kamers. Ik ben geïnspireerd door andere projecten om de Polar Blue-kleur in huis te gebruiken. Het is een vrolijke kleur die lichtheid brengt in elke kamer. Samen met het houten plafond is het een perfecte match waar we dol op zijn. In Noorwegen hebben we veel donkere uren in de winter, dus hebben we gekozen voor een kleur waar we blij van worden, zelfs in de donkere tijd van het jaar. ClassicoFluweelzachte krijtverf is de favoriete verfsoort in de meeste kamers van het huis, maar we houden daarnaast ook van LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf omdat het zo sterk en afwasbaar is, vooral voor de gang, de badkamer en de keuken.

Hieronder zie je de foto’s die wij allemaal in ons huis hebben gebruikt. Ik werk elke dag met kleuren en voel graag een harmonie in mijn huis. De kleuren zweven van de ene kamer naar de andere. Het gevoel van thuiskomen in een gelukkig en veilig huis is het belangrijkste. Ik gebruik graag basiskleuren op mijn muren en speel met verschillende texturen om verschillende stijlen te maken. Ook hou ik ervan om meubels op te knappen en nieuwe en oude interieurstukken toe te voegen om nieuwe stijlen te creëren.

Het plafond in de gang is geschilderd in de kleur Caramel. Vanaf het moment dat Pure & Original deze kleur toevoegde aan de kleurenkaart waren we dol op deze kleur. Het creëert een geweldige dimensie in de hele kamer en het is een perfecte combinatie met Canvas, een neutrale warme kleur die gemakkelijk te combineren is met elke andere kleur en met hout. 
wet sand pure and original
Elephant Skin Pure & Original
Sand Storm Pure & Original
Caramel Pure & Original
Polar Blue Pure & Original
Canvas Pure & Original
Moonstone Pure & Original
Olive Drab Pure & Original
Fresh Olive Pure & Original
Havana Yellow Pure & Original
Brazilian Dust Pure & Original
Blue Stone Pure & Original
Silverplate Pure & Original
Pure & Original kleurenkaart selected by

Pure & Original kleurenkaart

Naast de door Hana gebruikte kleuren bevat de kleurencollectie nog veel meer kleuren, zoals fellere kleuren, donkere tinten en wittinten. Bekijk ze allemaal op de Pure & Original kleurenkaart.

> Bekijk de kleurenkaart
verfsoorten Pure & Original Selected By

Pure & Original verfsoorten

De favoriete verfsoorten van Huizedop zijn Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook en ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf. Het complete verfassortiment van Pure & Original is nog veel uitgebreider! Bekijk ze allemaal en vind jouw favoriet. 

> Bekijk alle verfsoorten