Selected by Dagny Thurmann-Moe

Dagny Thurmann-Moe KOI Colour Studio selected by Pure & Original
Zoveel mogelijk kleur, dat is waar Dagny van houdt! Met KOI Colour Studio is het haar doel om de kracht van kleurgebruik te laten zien. Wij vragen haar naar haar favorieten.

“Ik ben kleurontwerper en creatief directeur van KOI Colour Studio, wat ik startte in 2014. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring in het ontwerpen met kleur. KOI Colour Studio is de eerste multidisciplinaire kleurenstudio van Noorwegen en ons doel is om bij te dragen met een gericht en effectief gebruik van kleur in stedelijke ruimtes, architectuur, interieurarchitectuur, productontwikkeling en grafisch ontwerp. We bieden ook cursussen, merkontwikkeling en strategische begeleiding. Onze klanten zijn zo verschillend en we ontmoeten zoveel inspirerende en interessante mensen door ons werk. Inspiratie vinden we in onze opdrachtgevers, elkaar, kunst, onze kleerkasten, de natuur, de stad en boeken. En bijvoorbeeld vuile was, waar onbedoelde kleurmagie plaatsvindt.” 

Vind een dealer in de buurt:
Pure & Original winkels

Bekijk hier alle Pure & Original kleuren:
Pure & Original kleuren
Klik op de bovenstaande afbeeldingen om een brochure aan te vragen van de betreffende Colour Collection. 

 
Q: Waarom werk en werk je graag samen met Pure & Original?
Dagny: Wij werken voornamelijk met Pure & Original producten vanwege de natuurlijke kleurpigmenten, die het licht op een bijzondere manier reflecteren. Door de kalkingrediënten gaat de verf ook anders op de muur dan andere muurverf. Daarnaast waarderen we het ontbreken van plastic. Ook de gestructureerde, fluweelachtige oppervlakken en de meer betonachtige alternatieven zijn absoluut prachtig.

Q: Wat vind je het leukst aan je werk?
Dagny: Onze klanten zijn zo verschillend en we ontmoeten zoveel inspirerende en interessante mensen door ons werk. Het ontwerpen van kleurenschema's voor iemands huis, een instelling of de gevel van een gebouw is bijna altijd een intiem proces, en we houden ervan onze klanten te leren kennen en verwelkomd te worden om hun dromen en visies te verwezenlijken. Het proces van het kiezen van kleuren is een combinatie van creatieve flow en het oplossen van een puzzel, die alles samenvoegt tot een prachtig product voor onze klanten.

Q: Wat is je favoriete verf en kleur?
Dagny: ClassicoFluweelzachte krijtverf is de meest populaire kwaliteit in de studio voor interieurs. Maar ook Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook met de hoogglans afwerking beginnen we steeds mooier te vinden, en is een favoriet op de juiste locatie en in de juiste kamer. We gebruiken LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf ook voor kamers met meer slijtage en Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten voor houtwerk. Dus ik denk dat je kunt zeggen dat we de meeste verfsoorten gebruiken, maar dan voor verschillende ruimtes en klanten. Het zijn allemaal favorieten.

We hebben niet echt een favoriete kleur, we houden van de meeste. Vooral het creëren van nieuwe en onverwachte combinaties. We werken echter nooit met grijs, deze kleur doet niet zoveel voor ons. 

Q: Welke kleuren heb je in je eigen huis gebruikt?
Dagny: We hebben allemaal verschillende kleuresthetiek en woonsituaties, maar we hebben dezelfde liefde voor kleuren en dezelfde benadering van speelsheid en experimenteren.

Q: Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?
Dagny: De KOI-esthetiek is kleurrijk, elegant en modern, maar met historische referenties.
KOI Colour Studio Team Pure & Original
Q: Wat voor veranderingen zie je in de Noorse stijl door de jaren heen?
Dagny: Historisch gezien hebben Noren een behoorlijk kleurrijk verleden gehad. Maar de afgelopen 20+ jaar werden gedomineerd door de grijstinten, wat een kleur is die echt niet goed werkt met Scandinavische lichtomstandigheden, het weer en het winterseizoen. Het is een verademing om die trend voorbij te zien gaan, en dat we teruggaan naar onze kleurrijke wortels.

Q:Hoe zie jij de toekomst van interieurdesign in Noorwegen?
Dagny: Tot voor kort stond Noors design in de schaduw van de meer bekende neven uit Denemarken, Zweden en Finland. We herontdekken nu ons erfgoed als een op zichzelf staande designnatie, en zoeken ook onze eigen manier om dingen te doen. In zekere zin zijn we vrijer om met speelsheid en plezier te creëren, aangezien we niet de erfenis van een lange ontwerptraditie op ons hebben gedrukt. De toekomst is rooskleurig en interessant.

Q: Wat voor soort mensen voelen zich volgens jou het meest aangetrokken / verbonden met Pure & Original?
Dagny: We bevelen Pure & Original aan aan al onze klanten, en de meesten zijn het erover eens dat dit de beste keuze voor hen is. Ben je geïnteresseerd in het milieu, mooie pigmenten en opvallende muren, dan is Pure & Original het beste alternatief. Daarnaast zorgt de verf voor mooiere muren dan industriele verf. 

Q: Wat zijn jouw dromen voor de toekomst? Voor jezelf en Pure & Original?
Dagny: We zijn momenteel aan het uitbreiden en verwelkomen graag meer internationale klanten. Onze droom is om de wereld kleurrijker te maken. En voor Pure & Original? Waarschijnlijk hetzelfde, we zijn een goed team;)

Q: Werk je momenteel aan een project of ben je trots op een bepaald project dat je hebt gedaan?
Dagny: We zijn erg trots op de drie campagnes die we sinds 2017 voor Pure & Original hebben uitgevoerd, en zijn super enthousiast over onze toekomstplannen. We werken ook aan verschillende grote villa's en enkele nieuwe vastgoedontwikkelingen die heel mooi gaan worden

https://koifargestudio.no/en/

Pure & Original Colour Collection

KOI Colour Studio - Colour Collection Pure & Original
Sinds 2017 heeft Pure & Original samengewerkt met KOI Colour Studio voor de Colour Collections Cosmopolitan Chique, The Neomodernist en Upside Down. 

> Bekijk de Colour Collections

Download onze brochures!

Kleuradvies KOI COlour Studio Pure & Original
Ben jij net als KOI Colour Studio gek op kleur? Download dan gratis onze Colour Collection brochures en laat je inspireren! 

> Colour Collection brochures downloaden

Pure & Original kleurenkaart

Pure & Original kleurenkaart
Naast veel kleur bevat de kleurencollectie nog veel meer kleuren, zoals grijs-, beige- en wittinten. Bekijk ze allemaal op de Pure & Original kleurenkaart.

Bekijk de kleurenkaart

Pure & Original verfsoorten

Pure & Original verfsoorten
De favoriete verfsoorten van KOI Colour Studio zijn Classico krijtverf, LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf afwasbare verf en Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten lak. Het complete verfassortiment van Pure & Original is nog veel uitgebreider! Bekijk ze allemaal en vind jouw favoriet. 

Bekijk alle verfsoorten