Geschiedenis

In 2006 is Pure & Original opgezet door Erwin Floor. Erwin en zijn vrouw bouwde hun eigen huis en hun inspiratie hiervoor waren Vlaamse, landelijke woningen. Deze huizen hadden prachtige wanden! Intensieve, donkere kleuren, een aaibaarheids-factor en een prachtige grijs zweem en kleur nuance. Na weken van zoeken bleek deze verf niet verkrijgbaar te zijn in Nederland. Totdat ze aan de contact gegevens van een klein fabriekje in België kwamen, die kon dat wel maken. Zo gezecht, zo gedaan. Even later kwamen de eerste potten verf binnen en kon het schilderen beginnen. Wat was de verf prachtig! En de eerste strepen met Pure & Orginal waren gezet.

Nu, jaren later, is de verf vele malen verbeterd en uitgebreid. Pure & Original bied nu een breed assortiment van muurverf, lakken, vloerverf, gevelverf en specials als primer en sealer. De bekendste artikelen zijn de Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf en ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf, maar de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook is met een ware inhaalslag bezig dankzij zijn unieke betonlook. Dankzij dit brede aanbod is er voor elke ruimte een passende verf!
Het kleine fabriekje in België heeft hard bij moeten benen om Pure & Original zijn grote sprongen vooruit bij te kunnen houden. De bijzondere producten zijn momenteel over de hele wereld te koop!
Pure & Original on TV: Geer & Goor
Pure & Original introduction
Pure & Original on TV : Alles over Wonen SBS6
Pure & Original on TV: Life is beautiful