Blikken Pure & Original

Over Pure & Original

In 2006 is Pure & Original opgericht door Erwin Floor. Erwin en zijn vrouw bouwden hun eigen huis en hun inspiratie hiervoor waren Vlaamse, landelijke woningen. Deze huizen hadden prachtige wanden! Intensieve, donkere kleuren, een aaibaarheidsfactor en een prachtige grijs zweem en kleurnuance. Na weken van zoeken bleek deze verf niet verkrijgbaar te zijn in Nederland. Totdat ze aan de contactgegevens van een fabriek in België kwamen, die kon dat wel maken. Zo gezegd, zo gedaan. Even later kwamen de eerste potten verf binnen en kon het schilderen beginnen. Wat was de verf prachtig! En de eerste strepen met Pure & Original waren gezet.

Nu, jaren later, is de verf vele malen verbeterd en uitgebreid. Pure & Original biedt een breed assortiment aan van muurverf, lakken, vloerverf, gevelverf en specials als primer en sealer. De bekendste artikelen zijn de Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf, ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf en de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook. Dankzij dit brede aanbod is er voor elke ruimte een passende verf!

Pure & Original fabriek

Onze verf wordt nog steeds op de authentieke wijze gemaakt in onze verffabriek in België, een kleinschalig familiebedrijf, dat al meer dan 70 jaar met passie verf maakt. We maken van de herkomst en productie van onze verf geen geheim, we zijn trots op hoe onze verf gemaakt wordt.


> Neem een kijkje in de fabriek
Licetto Skin Powder | Ingeborg Simone

Duurzaamheid

Als internationaal merk streven we ernaar om te allen tijde de hoogste kwaliteit te bereiken. Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen door alleen hoogwaardige grondstoffen te gebruiken. Al onze producten zijn op waterbasis en worden gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten. Pure & Original verven worden geproduceerd in een milieuvriendelijke en ethisch beheerde productiefaciliteit in België met het mandaat om de laagst mogelijke VOS-niveaus te bevatten, sommige zelfs VOS-vrij. De fabriek is al meer dan 50 jaar een familiebedrijf waar passie, vakmanschap en kennis van generatie op generatie worden doorgegeven. Onze verven dragen bij aan een gezond binnenklimaat, wat betekent dat ze veilig zijn voor de lucht die je inademt.

> Lees meer over onze visie op duurzaamheid