Kalkverf: stijlvol en milieuvriendelijk | Pure & Original

Kalkverf - Fresco

Informatie Fresco

Eigenschappen:
 • Waterbasis
 • Gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten
 • Kalkmat
 • Kleurnuances
 • 100% mineraal
 • Zeer milieuvriendelijk
 • 100% recyclebaar
 • Goed dekvermogen
 • Waterdamp doorlatend
 • VOS vrij
 • Spanningsarm
 • Geen synthetische bindmiddelen
 • Bacterie- en schimmelwerend
 • Onbrandbaar

Gebruik:
 • Binnen

Toepasbaar op:
 • Gestuukte wanden
 • Geschilderde wanden
 • (Vlies)behang
 • Kalkpleister
 • Cementpleister
 • Zuigende natuursteen
 • Andere minerale ondergronden
Fresco is een 100% minerale en zeer milieuvriendelijke kalkverf. De uitstraling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht.

Kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, hygiënisch, CO2 absorberend en neemt stikstofgassen op.

Vind een dealer in de buurt:
> Pure & Original winkels
Pure & Original - Fresco
Badkamer met kalkverf in grijs blauwe kleur. Gouden kranen en douche, bad op pootjes en palm.

Kalkverf in de badkamer en keuken

Kalkverf is ademend, schimmel- en bacterie werend en is daarom uitermate geschikt voor in de badkamer en keuken.

Dankzij het ademende karakter van de kalkverf kan deze het teveel aan vocht in de lucht opnemen, en weer loslaten zodra de luchtvochtigheid daalt. Dit bevorderd de leefomstandigheden en hebben vochtproblemen, zoals schimmels en bacteriën, minder kans. 

Om kalkverf te beschermen tegen vocht kunt u een sealer, bijvoorbeeld Dead Flat Eco SealerMatte sealer, aanbrengen, dit maakt de verf gemakkelijk afneembaar. U kunt ook kiezen voor een andere afwerking zoals Lime SoapZachte glans met kleurverdieping of Italian WaxMatte of hooglans wax
Vrouw in de keuken met theepot, grijze hanglampen en blauw grijze wand met kalkverf in de kleur Blue

Kalkverf op spachtelputz

Een reliëf, zoals spachtelputzDit is een kunsthars gebonden wandafwerking en laat een korrelstructuur achter op uw wand of plafond. Deze structuur komt door de steenkorreltjes die in de spachtelputz zijn verwerkt. Klik op de link voor meer informatie, op de wand zitten? Vlak stucen is een mogelijkheid, of gewoon laten zitten! Kalkverf kan prima worden aangebracht op een structuur wand zoals spachtelputz. Het reliëf geeft samen met de kalkverf een bijzonder effect aan de wand.

Er is geen andere werkwijze nodig als op een standaard wand. Mogelijk zal de structuurwand wel om wat meer verf vragen doordat je een 3D-object verft. Door de structuur is het lastig om in banen te schilderen. Daarom is de ‘criss-crossCriss-Cross is de manier van het aanbrengen van de verf. En in dit geval is dat kris-kras.
Klik op de link voor meer informatie
’ methode op een structuur wand beter toe te passen. Hierdoor zal een wolkerig-effect ontstaan.

Kleurnuances kunnen iets minder zijn dan op een vlakke wand. Doordat de lichte nuances mogelijk iets wegvallen, zullen de kleuren vol en warm tonen. De structuur heeft bijna een fluweelachtig effect aan de wand.

Kan je kalkverf overschilderen?

Een vraag die veel liefhebbers van kalkverven bezighoud is of de verf over te schilderen is. Ja! Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances is overschilderbaar. Na droging is Fresco direct overschilderbaar met een nieuwe laag Fresco. Wil je kalkverf overschilderen met latex of een andere verfsoort? Breng dan eerst minimaal één laag Fresco Special FixMinerale muur fixeer aan.

Wat is het verschil tussen kalkverf en kalkmat?

Wat het verschil is tussen kalkmat en kalkverf, is eigenlijk heel simpel. Kalkverf is een verf op basis van kalk, het is dus een verfsoort. Kalkmat is het effect van kalkverf, wat dus geen echte kalkverf is. Kalkmatte verf is een matte muurverf met een zeer mat kalkeffect. Een matte finish dus.

Kalkmatte verf is vaak goedkoper dan kalkverf. Dit komt doordat de verf enkel de uitstraling geeft van kalkverf, maar dit niet is. Verf met een kalkmat effect bevat vaak ook niet de unieke eigenschappen welke een verf op basis van kalk wel bevat, zoals volle kleurnuances, vochtregulerende eigenschappen en het afhouden van schimmel.
Slaapkamer met donker blauwe kalkverf wanden en kleurrijk geel beddengoed

Duurzame en circulaire verf

Tijdens het droog proces van kalkverf voegen water en kalk zich samen tot een stenen massa. CO2 is een belangrijk ingrediënt om dit proces te kunnen voltooien. Kalkverf absobeert de COuit de lucht en heeft hiermee dezelfde functie als bomen in de natuur: de hoeveelheid COin de ruimte verminderen. 

Zodra de ruimte afgebroken wordt, en de wanden tot puin gedraaid worden, neemt de aarde de kalkverf weer tot zich. Kalkverf is 100% recyclebaar en is hiermee een circulaire verf. 

Daarnaast is kalkverf adement, bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, luchtzuiverend en absorbeert het stikstofgassen.

De geschiedenis van kalkverf

Kalkverf is een van de meest authentieke verfsoorten. Het bestaat al honderden jaren en wordt door Pure & Original op traditionele wijze gemaakt in meer dan 100 schitterende kleuren

Water samengevoegd met gebluste kalk is al eeuwen een praktische oplossing geweest voor het beschermen en verfraaien van wanden. In bepaalde regio’s binnen Europa brachten boeren ieder jaar rond Pasen kalkverf aan in de stallen om deze te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Kalk zal de poriën van de ondergrond niet afsluiten waardoor een ademend karakter ontstaat. 
Kalkverf wordt vandaag de dag veelal als decoratieve wandafwerking toegepast. Het heeft een mat en poederig uiterlijk met een hoge dekkracht. 

Bezoek een van de showrooms van onze dealers. Zij hebben alle verfsoorten, dus ook de Fresco kalkverf, op wanden toegepast. De uitstraling en sfeer kunt u dan direct ervaren.

Voor- en nadelen van kalkverf

Kalkverf van Pure & Original is een duurzame verf, die op authentieke wijze gemaakt wordt door mensen met passie voor het vak. De verf is 100% mineraal en gekleurd met 100% natuurlijke en organische pigmenten, dus milieuvriendelijk. De uitstraling is extreem mat, uw muren krijgen een ‘verweerde’, doorleefde uitstraling die mooier en mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt.

Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf van Pure & Original is:
 • Onbrandbaar, schimmel- en moswerend.
 • Voorkomt vochtproblemen, ademt en sluit de muur niet af.
 • Heeft een bijzonder mooie en unieke uitstraling.

Ondanks de vele voordelen van kalkverf heeft het ook beperkingen:
 • Overschilderen kan, maar breng dan altijd eerst een laag Pure & Original Fresco Special FixMinerale muur fixeer aan daarna kunt u met een andere verf verder.
 • Lokaal bijwerken is lastig en geeft snel kleurverschil.
 • Kalkverf staat erg open en neemt daardoor snel water en vet op. Bij gebruik in de keuken en badkamer is het daarom raadzaam ter bescherming een sealer aan te brengen.

Het originele Pure & Original blik

Wil je graag kalkverf van Pure & Original toepassen? Voorkom dan teleurstelling en doe je aankoop bij een dealer van ons, en laat geen andere verf inkleuren met onze kleuren.
De kwaliteit, eigenschappen en uitstraling van onze verf wordt bepaald door zowel de basis, als de pigmenten. Vervang je één van deze twee door een ander merk, kan het resultaat tegenvallen.

Om zeker te weten dat je ons product koopt, moet het gemengd en verkocht worden het originele Pure & Original blik.