Gevelverf: duurzame kaleiverf voor de gevel | Pure & Original

Kalei - gevelverf

Kalei is een duurzame, regen- en weerbestendige behandeling waarbij de ondergrond (het metselwerk), de voeg en steen, zachter en minder zichtbaar worden qua structuur. De Kalei van Pure & Original is kant en klaar, smeuïg en eenvoudig met de Pure & Original Kalei kwast aan te brengen.

Pure & Original levert twee soorten Kalei:
 • Quartz Kalei, hierin is quartz verwerkt.
 • Calx Kalei, deze is glad en kalkmat.
Een verdere afwerking is niet nodig. 

Quartz Kalei

Pure & Original Quartz Kalei is een waterverdunbare gevelverf waarin kleine quartz steentjes zijn verwerkt. Dit geeft de gevel een wat grovere uitstraling.

Quartz Kalei is een hoogwaardige gevelcoating met 100% natuurlijke pigmenten. De verf is speciaal ontwikkeld voor buitengevels.

De voornaamste eigenschappen van Quartz Kalei zijn:
 • Praktisch reukloos.
 • Hecht ook op geschilderde ondergronden.
 • Lichtvast, dus geen vergeling.
 • Geen verkleuring bij vocht.
 • Ademend.
 • Na aanbrengen perfect overschilderbaar.
 • Verdunbaar met water.
 • IN-FILM anti-groen systeem.
 • 10 Jaar systeem.

De Kalei wordt veel toegepast op betonpanelen, cement, baksteen en houtenpanelen. het is ook uitermate geschikt voor stukadoorswerk en gevelrenovatie.

Aanbrengen

Voordat u de Quartz Kalei gevelverf aanbrengt is het belangrijk dat u het te schilderen oppervlak goed voorbehandelt.
Verwijder hiervoor alle oppervlaktebevuiling en eventueel mos, door de reinigen met een hiervoor geschikt reinigingsmiddel. Spoel de gevel vervolgens af en laat het drogen.

Breng de verf dan aan met een (kalei) blokkwast voor een natuurlijke uitstraling. Verdunning is normaliter niet noodzakelijk.
Voor het mooiste resultaat is het belangrijk om niet in direct zonlicht te schilderen.

Calx Kalei

Pure & Original Calx Kalei is een waterverdunbare gevelverf zonder structuur.
Het is een gladde verf die de gevel een egaal effect geeft. 

Calx Kalei is een uiterst duurzame en vochtregulerende beschermlaag voor de gevel. De gevelverf houdt de ondergrond permanent droog tot op een maximumdiepte.

De voornaamste eigenschappen van Calx Kalei zijn:
 • Zeer waterdamp doorlatend.
 • Zelfreinigend.
 • Groenwerend.
 • Kalkmat.
 • Pareleffect.
 • Niet filmvormend.

De Calx Kalei gevelverf wordt vooral toegepast bij gevels waar een hoog vuilafstotende of waterdamp doorlatende gevelverf noodzakelijk is. Ook is deze verfsoort uitermate geschikt als beschermlaag voor nieuwe en oude kaleiverf. 

Aanbrengen

Voordat u de Calx Kalei gevelverf aanbrengt is het van groot belang om de ondergrond eerst goed te reinigen en groenaanslag en mos te verwijderen. Voor veel ondergronden volstaat reinigen met water of met een speciaal reinigingsmiddel.

Zorg na het reinigen dat mogelijke barsten en kraken in de gevel opgevuld zijn met een geschikt vulmiddel. Breng voor het beste effect na reiniging en reparatie de gevelverf aan met een Kalei blokkwast.
Pure & Original - Kalei
Pure & Original - Kalei kwast
Calx Kalei in de kleur Majestic Cloth
Calx Kalei in de kleur Warm White en Warm Grey

Wat is Kalei gevelverf

Kalei, ook kaleien, is een techniek die tussen pleisteren en verven in zit. Deze oude techniek wordt al honderden jaren toegepast. Kalei wordt veel bij restauraties gebruikt, maar is ook perfect voor nieuwbouwwoningen. Het geeft uw woning een bijzonder mooie uitstraling. 

De Kalei is een behandeling waarbij de ondergrond zachter en minder zichtbaar worden qua structuur. De ondergrond wordt op een duurzame manier regen- en weersbestendig gemaakt. Vroeger werd Kalei in veel lagen aangebracht om dit specifieke effect te krijgen, met de Pure & Original Calx of Quartz Kalei is 2 lagen voldoende voor een mooi dekkend resultaat. 

Kant en klare gevelverf

U bent zich aan het oriënteren op een mooie gevelafwerking. Anders zou u deze pagina waarschijnlijk niet tot hier lezen.
Dan heeft u denk ik al gezien dat Kalei meestal in de droge poedervorm aangeboden wordt. U moet deze dan zelf mixen met water en kleurpigmenten. Een lastig en zwaar karwei omdat alle kuipen die u aanmaakt altijd 100% identiek moeten zijn om kleur- en andere afwijkingen te voorkomen.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de producten van Pure & Original is onder anderen dat de verf direct klaar voor gebruik en eenvoudig aan te brengen is. Zo dus ook onze Kalei. Geen geknoei met water of pigmenten, zelf de Kalei mixen in kuipen etc.

Gevel voorbereiding

Bij elke gevelverf is het standaard om de gevel eerst te reinigen en mos of ander groen en losse delen op de gevel te verwijderen.

Om de zuiging te verminderen, kunt u eventueel 1 laag Pure & Original WallFix aanbrengen. Is ze zuiging ‘extreem’ of is de ondergrond erg poederig, gebruik dan de Fresco SpecialFix. Zet hierna 2 lagen Kalei op met de Pure & Original kaleikwast.
Kalei van Pure & Original wordt aangebracht door schilders
Het originele Pure & Original Kalei blik

Het originele Pure & Original blik

Wil je graag gevelverf van Pure & Original toepassen? Voorkom dan teleurstelling en doe je aankoop bij een dealer van ons, en laat geen andere verf inkleuren met onze kleuren.
De kwaliteit, eigenschappen en uitstraling van onze verf wordt bepaald door zowel de basis, als de pigmenten. Vervang je één van deze twee door een ander merk, kan het resultaat tegenvallen.

Om zeker te weten dat je ons product koopt, moet het gemengd en verkocht worden het originele Pure & Original blik.