Duurzame en vegan verf - De Pure & Original Standaard

Als internationaal merk staan wij voor de beste kwaliteit. Onze producten voldoen aan de hoogste eisen en alleen de beste materialen worden gebruikt voor onze verf. Al onze producten zijn op waterbasis en worden gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten. Onze verf heeft het laagste VOS-niveau dat mogelijk is, sommige verf is zelfs helemaal VOS vrij. Dit zorgt er niet alleen voor dat onze verf duurzaam is. Ook zijn onze verven vegan en dierproefvrij. 

Pure & Original verf wordt ethisch geproduceerd in België en voldoet aan hoge kwaliteitsniveaus, met de kleinste ecologische voetafdruk in gedachten.

Je hoeft je geen zorgen te maken, wetende dat onze verf bijdraagt aan een positief binnenklimaat, veilig is voor de lucht die jij inademt, veilig is voor jouw gezin en geschikt is voor gevoelige gebruikers en mensen met een allergie.

Duurzame verf kopen

Ook als je verf koopt, is het fijn om te weten dat het product dat je koopt een minimale impact heeft op de mens en het milieu. Het volledige assortiment van Pure & Original bestaat uit duurzame verf die we ethisch produceren in onze verffabriek in België. Daarbij houden we de kleinste ecologische voetafdruk in gedachten.

“Als internationaal merk staan wij voor de beste kwaliteit. Onze producten voldoen aan de hoogste eisen en alleen de beste materialen worden gebruikt voor onze verf. Tegelijkertijd streven we ernaar om tijden de productie en distributie van onze verf de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden ”, Erwin Floor, oprichter van Pure & Original.
 

Lees alles over de duurzame, vegan verf van Pure & Original 


We vertellen je graag over de voordelen van duurzame verf voor jou, je gezin en de rest van de wereld. Onze duurzame verf:
Pure & Original natuurlijke en minerale pigmenten druipend over glazen buizen paars geel roze grijs

Verf met natuurlijke en organische pigmenten

Onze verven worden gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten. Dit betekent dat alle pigmenten hun oorsprong vinden in de natuur. Deze pigmenten dragen bij aan de duurzaamheids- en kwaliteitseisen welke wij stellen aan onze producten.

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische pigmenten zit ‘m in meer dan enkel de naam. Natuurlijke en organische pigmenten zijn veel complexer dan synthetische pigmenten. Hierdoor hebben de kleuren veel meer diepte en kleuren ze mee met de rest van het interieur. Zo heb je eigenlijk altijd wel een match te pakken. Natuurlijke pigmenten bereiken een spectrum waar een synthetische kleur niet toe kan reiken.

Hoe gaat dat in z’n werk? Nou zo:
Stel je voor, je loopt door een veld en overal om je heen staan kleurrijke bloemen in het groen, blauw, wit, roze, geel en paars. Je plukt er een veldboeket van en zet dit in een vaas. Deze kleuren passen allemaal prachtig bij elkaar, er zal er niet snel één uit de toon vallen. Dit komt doordat de natuur kleuren naar elkaar toe trekt. En zo is het ook met pigmenten. 

Stel je nu voor dat je een stapel gekleurde plastic bekers op elkaar zet. Dit ziet er snel hard en schreeuwerig uit, de kleuren blenden niet lekker met elkaar. Ditzelfde kan gebeuren met verf welke gekleurd is met synthetische pigmenten. De kleuren kunnen heel hard tonen en sneller vloeken.
Pure & original grijze badkamer betonlook verf tadelakt look zwarte wasbak zwarte kraan grote spiege
Marrakech Walls Oyster Grey

Verf op waterbasis

Er zijn in het verleden veel negatieve ervaringen geweest met verf op waterbasis. Zo zou het van slechte kwaliteit zijn, niet sterk zijn, snel krassen, altijd glans hebben, slecht tegen water kunnen en slecht drogen.
Gelukkig is er in de tijd heel wat veranderd op dit vlak!

Onze water gedragen verf is duurzaam, milieuvriendelijk en minimaal zo sterk als olie gedragen verf!
 
 • Is verf op waterbasis van even goede kwaliteit als verf op oliebasis?
  Jazeker! Onze verf op waterbasis is minimaal van dezelfde kwaliteit als een verf op oliebasis.
 
 • Hebben water gedragen verven dezelfde glans als olie gedragen verven?
  Ons assortiment bestaat uit verven van verschillende glansgraden. Van fluweel- en kalk mat, tot eggshell en hoogglans. Ook blijft de glans even lang mooi als bij een olie gedragen verf. 
 
 • Zijn water gedragen verven gevoelig voor water?
  Een water gedragen verf zal niet oplossen in water. De ene verf is wel kwetsbaarder voor water dan een andere verf. Dit komt mede door de ingrediënten in de verf. Zo is Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances op basis van kalk. Kalk is een ademend product welke open staat. Daarom is het verstandig deze verfsoort af te werken met een sealer als je deze in de keuken of badkamer wilt toepassen. Andere verfsoorten kunnen zonder problemen tegen water. Bijvoorbeeld de Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten lak welke zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Of de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf, een hyper afwasbare muurverf.
 
 • Is olie gedragen lak over te schilderen met water gedragen lak?
  Jazeker! Het is dan wel belangrijk om eerst de ondergrond op te schuren en de aangegeven primer aan te brengen. Lees hiervoor altijd de technische fiches voor gebruik.
Pure & Original beige kalkverf grijze landelijke keuken met houten blad barkrukken groot fornuis en
Fresco Wet Sand

Verf met natuurlijke ingredienten

Iedere dag proberen wij onze producten nóg beter, mooier én natuurlijker te maken. Nieuwe kleuren, vollere tinten, betere ingrediënten. Wij kiezen liever voor het verbeteren van de kwaliteit voor dezelfde prijs, dan dat we een ingrediënt vervangen voor een slechtere zodat de prijs zakt. Zo ben je altijd gegarandeerd van een kwalitatief product. 

Onze producten bevatten zo min mogelijk (onnodige) toevoegingen. Back to basic noemen we dat. 
Pure & Original roze muurverf kinderkamer groen kastje grijs bed klamboe
Classico Skin Powder

VOS vrije verf

VOS staat voor “Vluchtige Organische Stoffen”. Dit zijn deeltjes welke tijdens het schilderen uit de verf opstijgen en zicht vervolgens verspreiden door de ruimte. Deze stoffen kunnen erg schadelijk zijn, en als een product veel VOS bevat en je een berg aan het schilderen bent, omdat je bijvoorbeeld professioneel schilder bent, dan kan je je hier zelfs op ten duur onwel van gaan voelen, daarnaast zijn deze deeltjes ook erg schadelijk voor het milieu. 

Daarom bevatten al onze producten zo min mogelijk VOS, want hey, we willen de wereld mooi maken. Onze producten bevatten nooit meer dan de maximale hoeveelheid VOS welke is bepaald door de EU. Wij proberen zover mogelijk onder deze max te blijven, maar soms heb je deze producten toch nodig om bepaalde eigenschappen te ontwikkelen. Zo bevatten veel oplosmiddelen VOS. 

Gelukkig hebben we het VOS-gehalte in veel van onze producten kunnen drukken tot ver onder de EU-max. Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf en Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook zijn zelfs helemaal VOS-vrij!
Pure & Original kindvriendelijke verf moeder en kind in keuken grijs bruin interieur ecoverf

Kindvriendelijke verf

De grote hoeveelheid natuurlijke ingrediënten, natuurlijke en minerale pigmenten, weinig geur, lage VOS-gehaltes en unieke eigenschappen als afwasbaarheid maken onze verven ideaal voor de allerkleinste in huis. Zo kun je je kindje met een gerust hart laten slapen en spelen in iedere ruimte.
Eettafel met houten tafel, stoelen en groene kalkverf op de wanden
Fresco Belgian Wilderness | Mjolk

CO2 absorberende en circulaire verf

Kalkverf is een duurzame, natuurlijke en ecologische verfsoort welke tijdens het droogproces CO2 absorbeert uit de lucht. Hierdoor heeft kalkverf dezelfde functie als bomen hebben in de natuur: ze verminderen de hoeveelheid CO2 in de ruimte. 

Daarnaast is Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf een circulaire verf, wat inhoudt dat deze recyclebaar is en weer kan worden opgenomen door de aarde. 
Pure & Original kalkverf muur blauwe en gele slaapkamer met zwarte kat
Fresco Steel Blue

Dierproefvrije vegan verf

Al onze verven zijn vegan en dierproef vrij. Enkel de kwasten bevatten varkenshaar.
Pure Original verfblik met kwast en houten schaal

Verpakkingen en recycling

Bijna al onze verf wordt verpakt in ijzeren blikken, dit is een stuk duurzamer dan de gemiddelde plastic pot. De blikken zijn 100% recyclebaar. De labels worden gemaakt van PET en zijn ook recyclebaar.
De verpakking waar wij onze producten in leveren zijn gemaakt van karton en plastic. Het plastic is 30% gerecycleerd en kan na gebruik ook weer volledig gerecycled worden. Het karton is uiteraard ook recyclebaar. 

Naast verf bevat ons assortiment ook gereedschappen, zoals kwasten en spatels. Deze worden vervaardigd uit kwalitatief hout wat gekapt is met FSC-keurmerk. De haren van de kwasten komen van langharige varkens. 

Al onze brochures en informatie is digitaal te vinden, áls wij informatie laten drukken dan kijken wij altijd met kritische ogen of het écht nodig is en drukken wij liever te weinig dan te veel. 
Licetto Steel Blue | Deense Zomer

Certificaten

Onze verven voldoen aan de strengste mileu- en kwaliteits eisen. Wij streven er naar zo duurzaam en milieurbewust om te gaan met onze producten als mogelijk. Om dit kenbaar te maken hebben wij een (eco)label. 


Indoor air emissions – binnen klimaat eco label
Toepasbaar op alle verfsoorten.