De Pure & Original Standaard

Als internationaal merk staan wij voor de beste kwaliteit. Onze producten voldoen aan de hoogste eisen en alleen de beste materialen worden gebruikt. Al onze producten zijn op waterbasis en gekleurd met natuurlijke pigmenten. Onze verven hebben de laagste VOC-niveaus die mogelijk zijn, zelfs sommige zijn helemaal VOC vrij.

Ethisch geproduceerd in België en voldoen aan hoge kwaliteitsniveaus, met de kleinste ecologische voetafdruk in gedachten.

U hoeft zich geen zorgen te maken, wetende dat onze verf bijdraagt aan een positief binnenklimaat, veilig is voor de lucht die u inademt, veilig voor uw gezin en geschikt voor gevoelige gebruikers en mensen met een allergie.

Pure & Original eco verf
Pure & Original verf is duurzaam en natuurlijk

Duurzaamheid

Niet alleen is de verf van Pure & Original mooi, het is ook nog is duurzaam. Het wordt gemaakt met zo veel mogelijk natuurlijke grondstoffen en zo min mogelijk chemische toevoegingen en is daarom erg ecologisch. Ideaal voor kleine kinderen of als je last hebt van allergieën! 

De Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook en Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf zijn geheel mineraal, waardoor dit biologische verven zijn. De ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf is 97% mineraal.
 

De verf van Pure & Original wordt gemaakt van 100% natuurlijke pigmenten.

Verf met natuurlijke pigmenten

Al onze verven worden gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten.
Deze pigmenten dragen bij aan de duurzaamheids- en kwaliteitseisen die wij stellen aan onze producten.

Natuurlijke pigmenten zijn prachtig vol en diep van kleur. Ze bereiken een spectrum waar een synthetische kleur niet toe kan reiken.

> Vraag onze handgeschilderde kleurenkaart aan

Verf op waterbasis

Er zijn veel misverstanden over verf op waterbasis. Zo zou het van slechte kwaliteit zijn, niet sterk zijn, snel krassen, altijd glans hebben, slecht tegen water kunnen en slecht drogen.
Gelukkig is er in de tijd heel wat veranderd op dit vlak!

Onze watergedragen verf is duurzaam, milieuvriendelijk en minimaal zo goed als oliegedragen verf!
  • Is verf op waterbasis van even goede kwaliteit als verf op oliebasis?
Jazeker! Onze verf op waterbasis is minimaal van dezelfde kwaliteit als een verf op oliebasis.
 
  • Hebben watergedragen verven dezelfde glans als oliegedragen verven?
Ons asssortiment bestaat uit verven van verschillende glansgraden. Van fluweel- en kalkmat, tot eggshell en hoogglans. Ook blijft de glans even lang mooi als bij een oliegedragen verf. 
 
  • Zijn watergedragen verven gevoelig voor water?
Een watergedragen verf zal niet oplossen in water. De ene verf is wel kwetsbaarder voor water dan een andere verf. Dit komt mede door de ingrediënten in de verf. Zo is Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances op basis van kalk. Kalk is een ademend product welke open staat. Daarom is het verstandig deze verfsoort af te werken met een sealer als je deze in de keuken of badkamer wilt toepassen. Andere verfsoorten kunnen zonder problemen tegen water. Bijvoorbeeld de Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten lak welke zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Of de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf, een hyper afwasbare muurverf.
 
  • Is oliegedragen lak over te schilderen met watergedragen lak?
Jazeker! Het is dan wel belangrijk om eerst de ondergrond op te schuren en de aangegeven primer aan te brengen. Lees hiervoor altijd de technische fiches voor gebruik.