Carazzo de universele lak | Pure & Original

Carazzo - Universele lak en vloerverf

Onze Carazzo is een supersterke vloerverf, maar ook toepasbaar als universele lak op waterbasis, gekleurd met 100% natuurlijke kleurstoffen.

Carazzo is:
 • Supersterk
 • Krasvast
 • Schrobvast
 • Water resistent
 • Huidvet resistent
 • Zeer mat
 • Toepasbaar op oa trappen, vloeren, deuren, kozijnen, meubels en meer

Aanbrengen & voor- en nadelen

Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof- en vetvrij te zijn. Door een goede oppervlakte voorbereiding help je het verfsysteem in langdurige bescherming.
 1. Verwijder alle oppervlakbevuiling en losse gekraakte verflagen. Inclusief kalk en roest.
 2. Als de ondergrond glanst, deze altijd mat schuren.
 3. Vet, vocht- en nicotinevlekken schoonwassen of verwijderen. Laten drogen en borstelen.
 4. Ondergronden reinigen met Pure & Original Super CleanerKrachtige ontvetter voor universeel gebruik. Nieuwe of oliegedragen ondergronden voorstrijken met Pure & Original CarazzoPrim.


Breng eerst een laag Pure & Original CarazzoPrim aan. Breng de CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer in miniaal 2 lagen aan. Hoe meer dunne lagen, hoe duurzamer de verf is. Voor een duurzame vloer zijn 2 à 3 dunne lagen aangeraden.
 

Tip: zet altijd eerst een proefvlak op.

Universele lak van Pure & Original is:

 • Toepasbaar op beton, hout, trappen, deuren, raamkozijnen, meubels en meer.
 • Makkelijk verwerkbaar.
 • Hoge hechting.
 • Slijtvast en krasbestendig.
 • 1 potsysteem, direct klaar voor gebruik.

Duurzame vloerverf

Voor een duurzame vloer is het van belang dat Carazzo vloerverf in meerdere lagen aangebracht wordt. Wij raden aan minimaal 2 – 3 lagen Carazzo toe te passen voor een slijtvaste vloer.

Hoe meer lagen er aangebracht worden, hoe langer de vloer mooi zal blijven. 
Carazzo vloerverf lak matte uitstraling in de kleur Topaze, Fresco kalkverf kleur Sahara Dust

Vloeren schilderen

Beton- en cementvloeren schilderen:
Het beton moet uitgehard en droog zijn. Beton mag max. 5% vocht bevatten. Ontvet de ondergrond met Pure & Original Super CleanerKrachtige ontvetter voor universeel gebruik. Indien het beton niet poreus is, opruwen tot deze open staat. Test dit met een water vernevelaar. Zodra het water onmiddelijk in het beton trekt, is het beton voldoende poreus en geschikt om te schilderen. Begin met 1 laag CarazzoPrim verdund met 15% water. Laat goed drogen en lak daarna de vloer met 2 à 3 lagen CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer.

 

Gietvloer schilderen:
Vraag de dealer om persoonlijk advies.

Tegelvloeren en laminaat schilderen:
Het is afgeraden om tegelvloeren en laminaat te schilderen met Carazzo.

Hout en tegels schilderen

Hout schilderen:
Schuur het hout en zorg dat het oppervlak schoon is. Imperfecties en gaten opvullen met een houtvuller. Plaats 1 laag CarazzoPrim. Het is aangeraden om tussen de lagen door licht op te schuren (en stofvrij te maken) om rechtgekomen houtvezels te verwijderen. Het hout mag max. 16% vocht bevatten. Aflakken met minimaal 2 lagen CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer.

Wandtegels schilderen:
Schuur de tegels mat en zorg dat het oppervlak schoon is. Ontvetten met Pure & Original Super CleanerKrachtige ontvetter voor universeel gebruik. Plaats 1 laag CarazzoPrim. Aflakken met 2 lagen Carazzo. 
Houten vloer geschilderd met Carazzo matte vloerverf kleur Courtly Rose, op de muren Classico krijtv

Duurzame, ecologisch verantwoorde verf

Pure & Original Carazzo wordt met liefde voor mens en natuur gefabriceerd in België. De verf voldoet aan de hoogste kwaliteits eisen en alleen de beste materialen worden gebruikt.
Carazzo is een verf op waterbasis, gekleurd met natuurlijke pigmenten en heeft het laagste VOC-niveau dat mogelijk is.

Ethisch geproduceerd in België en voldoet aan hoge kwaliteitsniveaus, met de kleinste ecologische voetafdruk in gedachten.

U hoeft zich geen zorgen te maken, wetende dat onze verf bijdraagt aan een positief binnenklimaat, veilig is voor de lucht die u inademt, veilig voor uw gezin en geschikt voor gevoelige gebruikers en mensen met een allergie.
Pure & Original duurzame, ecologisch verantwoorde verf
Pure & Original eco verf A+
Het originele Pure & Original Floor Paint blik

Het originele Pure & Original blik

Wil je graag vloerverf van Pure & Original toepassen? Voorkom dan teleurstelling en doe je aankoop bij een dealer van ons, en laat geen andere verf inkleuren met onze kleuren.
De kwaliteit, eigenschappen en uitstraling van onze verf wordt bepaald door zowel de basis, als de pigmenten. Vervang je één van deze twee door een ander merk, kan het resultaat tegenvallen.

Om zeker te weten dat je ons product koopt, moet het gemengd en verkocht worden het originele Pure & Original blik.