Buitenverf

Met de buitenverf van Pure & Original schilder je alles aan en rondom het huis.
Wil je een muur, schutting of kozijnen schilderen? We vertellen je graag alles over de toepassing van buitenverf en leggen je uit hoe je zelf tot een prachtig eindresultaat komt.

 

Buitenverf kopen?

Je vindt de buitenverf van Pure & Original bij dealers door het hele land. Door op onderstaande link te klikken, vind je snel de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt!

Vind een dealer in de buurt:
Pure & Original winkels
Traditional Paint Eggshell Black Hills Iris Floor Pure & Original
Traditional Paint Eggshell Black Hills

Welke soorten buitenverf zijn er?

Wanneer je buiten aan de slag wilt met verf, is er de keuze uit verschillende soorten buitenverf in het assortiment van Pure & Original. Zo heb je lakverf zoals Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten Eggshell of High-Gloss voor houtwerk zoals de kozijnen, de schutting, hekjes en de voordeur, gevelverf zoals Calx of Quartz KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten voor de gevel en muurverf voor buiten zoals LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf afneembare muurverf.  

Calx Kalei Sea Salt Jansje Klazinga Pure & Original
Calx Kalei Sea Salt | Jansje Klazinga

Welke buitenverf kun je het beste gebruiken?

Afhankelijk van de ondergrond kun je bepalen welke buitenverf het beste geschikt is. Daarnaast is het ook de vraag naar welke uitstraling je op zoek bent. Kies je voor een matte of een hoogglans afwerking of voor een gladde muur of een muur met textuur? Voor de volgende ondergronden kun je het beste deze soorten buitenverf gebruiken:
 

 

Quartz Kalei Moonstone Pure & Original
Quartz Kalei Moonstone

Wat zijn de eigenschappen van buitenverf van Pure & Original?

 • Buitenverf op waterbasis
 • Leverbaar in minimaal 123 natuurlijke en organische tinten
 • Vegan verf met minimale milieubelasting
 • Buitenverf met hoog dekvermogen
 • Bevat weinig tot geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS)
 • Krasvast
 • Slijtvast
 • Kan erg goed tegen vocht
 • Vrijwel geurloos
Calx Kalei Sea Salt Pure & Original
Calx Kalei Sea Salt

Hoe lang gaat buitenverf mee?

Wanneer je aan en rondom je huis aan het schilderen bent, wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk meegaat. De levensduur van een verf hangt heel erg af van de locatie, of het professioneel is aangebracht, hoe de voorbereiding voor het schilderen is geweest, noem maar op. Wat je kunt doen om de buitenverf zo lang mogelijk mooi te houden, is zorgen voor een goede voorbereiding voordat je begint met schilderen en het schilderwerk regelmatig schoon te maken.

Traditional Paint High-Gloss Black Pure & Original Iris Floor
Traditional Paint High-Gloss Black

Water gedragen of olie gedragen buitenverf?

Waar er vroeger alleen maar oliegedragen verf werd gebruikt voor buiten, is dat tegenwoordig helemaal niet meer nodig. De techniek is inmiddels zo doorontwikkeld dat watergedragen verf ook heel goed buiten te gebruiken is. Het blijft net zo mooi als de oliegedragen verf die vroeger gebruikt werd en is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu, net zo goed te verwerken en beter voor de gezondheid van degene die schildert vanwege de zeer lage hoeveelheid VOS (Vluchtige Organische Stoffen, ook wel oplosmiddelen).

Calx Calei Coffee Cream Lesley Di Alma Pure & Original
Calx Calei Coffee Cream | Lesley Di Alma

Buitenverf aanbrengen: zo doe je dat

Wanneer je buiten aan de slag wilt met buitenverf van Pure & Original, is de werkwijze per verfsoort verschillend. Hieronder leggen we de werkwijze uit voor lakverf op houtwerk, de werkwijze voor de andere buitenverven, kun je terugvinden op onze DIY pagina’s. Wat heb je nodig:

 

In de volgende stappen bereid je het houtwerk voor:

 1. Reinig het oppervlak dat je wilt verven met de Pure & Original Super Cleaner en neem het oppervlak af.
 2. Schuur het oppervlak op.
 3. Reinig met wasbenzine en neem af met een vochtige doek.

 

Volg deze stappen voor het verven van de muur:

 1. Breng de Pure & Orignal OmniPrim Pro in 1 laag aan op het houtwerk.
 2. Breng twee lagen Traditional Paint aan. Licht opschuren en ontstoffen tussen de lagen
Calx Kalei Sea Salt Pure & Original
Calx Kalei Sea Salt

Hoe kun je buitenverf schoonmaken?

Gebruik voor het reinigen van de buitenverf bij voorkeur water of een zeer mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Lakwerk kun je zo lang mogelijk mooi houden door het af te nemen bij het ramen lappen. KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten gevelverf is van zichzelf vuilafstotend door het pareleffect van de verf wat ervoor zorgt dat het vuil en regendruppels op de verf blijven liggen en zo samen van de gevel af druppelen. Daarnaast is Kalei van zichzelf groenwerend.

Licetto Think Red Pure & Original
Licetto Think Red

Buitenverf van Pure & Original

Onze buitenverven combineren het beste van twee werelden. De verf:
 • Heeft verschillende soorten afwerkingen waardoor deze voor iedere woning geschikt zijn en deze de woning de allure geeft die het verdient.
 • Is op waterbasis en bevat geen of zo min mogelijk schadelijke stoffen en bindmiddelen.
 • Is zeer slijtvast, krasvast en dekkend.
Inspiratie opdoen over de toepassing van onze buitenverf? Bekijk onze fotogallerij voor ‘buiten’.
Quartz Kalei White
Quartz Kalei White

Buitenverf overschilderen

De buitenverf van Pure & Original blijft jarenlang mooi en behoudt zijn matte of hoogglans uitstraling, waardoor het bekend staat als dé duurzame verfsoort. Ben je toch toe aan een nieuwe kleur aan of rondom het huis en wil je de buitenverf overschilderen? Dat kan! Lees hiervoor altijd de technische informatie die op de productpagina’s op de website te vinden zijn.

Traditional Paint High-Gloss Steel Blue - Pure & Original
Traditional Paint High-Gloss Steel Blue

Buitenverf voor muren

Je kent het wel, een lelijke (bakstenen) muur in de tuin die een doorn in het oog is. Dat is nergens voor nodig! Geef hem een nieuwe look en maak er een blikvanger van door hem te schilderen met buitenverf van Pure & Original zoals LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf of KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten.

Traditional Paint Black Hills Iris Floor Pure & Original
Traditional Paint Black Hills

Buitenverf voor hout

Een nieuwe laag verf voor het tuinhek, de schutting, de kozijnen of de deur? De lakverf voor buiten van Pure & Original is beschikbaar in 182 kleuren en een zijdeglans of hoogglans afwerking. Zo vind je altijd een goede match!

Licetto Old Flax Pure & Original
Licetto Old Flax

Buitenverf voor beton

De buitenverf van Pure & Original zoals LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf en KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten kunnen toegepast worden op beton. Hiervoor dient het oppervlakte wel goed voorbereid te worden zodat het de verf goed hecht. Dus heb jij een betonnen muur of een plantenbak van (cellen) beton of gipsblokken? Geef deze dan een nieuwe look met deze buitenverf.