Workshop Marrakech Walls bij Nijhof

Workshop Marrakech Walls bij Nijhof

Geplaatst op: 08-02-2018

Workshop Marrakech Walls bij Nijhof

Eind januari, tijdens de Woonweken bij Nijhof, organiseerde Pure & Original een aantal workshops Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook. En wat was het een succes!

 

Twee workshops per dag, in kleine groepjes zodat er voldoende persoonlijke aandacht was.

En je hoefde helemaal geen schilder of interieur-goeroe te zijn hoor, iedereen was welkom! Dus ook als je van plan bent om de Marrakech Walls thuis zelf toe te passen, of als je wél een schilder of interieur-goeroe bent, of als je gewoon benieuwd was en een gezellige creatieve middag wilde.

Pure & Original showroom bij NijhofBlikken bij Nijhof

De workshop Marrakech Walls

Tijdens de workshop werden alle stappen van de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook behandeld, én natuurlijk zelf uitgevoerd. Want door te doen leer je. En soms maak je een fout of snap je het niet, maar daar is Jurjen dan: de expert die je het hemd van het lijf kan vragen (over verf dan hé).

 

Eerst gaf Jurjen een uitleg, wat gaan we eigenlijk doen? En, wat is Marrakech Walls nou eigenlijk? Daarna gingen we aan de slag. Nadat de koffie en home-made taart op was.

Stap 1: WallPrim

We begonnen met het opzetten van de WallPrim. Dit is een minerale muurprimer welke zorgt voor een goede hechting tussen de mineralen in de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook en de ondergrond. Ook verminderd de WallPrimMuur primer de zuiging van de ondergrond. Een ongelijke zuiging kan voor gekke vlekken zorgen, omdat de verf dan sneller, en meer, de muur ingezogen wordt. Dit kun je bijvoorbeeld hebben bij reparatie plekken of als de muur vrij nieuw is. De WallPrim voorkomt al deze ongelukkige scenario’s.

Jurjen doet het voorEn dan zelf aan de slag

Stap 2: Marrakech Walls

Hierna kon het echte werk beginnen: het aanbrengen van de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook! Hiervoor gebruikte we een kwast van Pure & Original. Let erop dat je een goede kwaliteit kwast gebruikt, een slechte kwaliteit kwast kan snel zijn haren verliezen of een harde afdruk geven. Dit geldt trouwens voor alle verfsoorten en niet alleen voor de Marrakech Walls. Het eindresultaat wordt altijd mooier met een goede kwast! Dit ligt vooral aan de kwaliteit haren en de inzet. Een goede haar zorgt onder andere voor een mooie vloei. Kies dus altijd voor natuurlijke haren en ontwijk synthetisch.

Aan de slag met Marrakech WallsMarrakech Walls breng je aan met een kwast

Stap 3: Spatelen maar!

We lieten de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf eventjes drogen, en gingen hierna los met onze speciale Marrakech Walls spatel. Hiermee creëerden we zelf het effect wat we mooi vonden. Kort en druk, lang en rustig, grof, of juist zachtjes, lekker spelen! Vind je het effect niet mooi? Goed laten drogen, opschuren, bijwerken en niemand die het ooit nog ziet.

Jurjen geeft instructiesEr was veel belangstelling voor de workshop

Stap 4: Schuren en nuance aanbrengen

Dit hoeft niet, maar wij deden het wel: schuren. Met een hoge korrel schuurden we de verf zacht op waardoor wat opstaande randen werden verwijderde en de nuances werden verzacht. Hierna gingen wij met een schone spatel nogmaals over het oppervlak, wat meer nuances en wat glans met zich mee bracht. En daar kwam de volle kleur en diepte.

Even het resultaat bekijkenJurjen laat zien hoe het moet

Stap 5: Afwerken

Dit is niet verplicht, maar wel fijn om de mogelijkheden te weten! Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook is namelijk prachtig in de woonkamer of slaapkamer, maar heb je wel eens gedacht aan de keuken of badkamer? Dan zit je natuurlijk wel met hygiëne, vuil en vocht. Zonder afwerking trekt dit zo de verf in. Al is bijwerken niet zo’n probleem hoor, de wand heeft toch genoeg kleurnuanceOok wel aangeduid als Kleurschakering. Maar toch, liever niet.

 

Daarvoor is de mogelijkheid om de wand af te werken met de Dead Flat Eco SealerMatte sealer, Kalkzeep of Italian WaxMatte of hooglans wax.
De Dead Flat Eco Sealer is mat en maakt de wand waterafstotend na het aanbrengen van diverse dunne lagen.

De Kalkzeep brengt een lichte, warme glas en maakt het oppervlak licht spat waterdicht. Bijvoorbeeld fijn in de gang waar je niet echt schoon hoeft te maken.

Of de Italian Wax, dit is een matte wax welke te polijsten is tot hoogglans. Wow! Zodra de Italian Wax gepolijst is, is deze ook waterafstotend.

Het aanbrengen van de KalkzeepKalkzeep aanbrengen met een katoenen doek

Nabespreken van de workshop en vragen

Tussendoor was Jurjen natuurlijk non-stop aan het vertellen, voordoen en uitleggen. Allerlei vragen kwamen langs.

Q: ‘Kan ik de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook gebruiken in de doucheruimte?’.

A: ‘Nee dit kan niet. Het blijft een minerale verf en geen steen. Het directe water en stoffen als shampoo en zeep kunnen een ongewenst effect geven, hierdoor is het afgeraden te gebruiken op ondergronden waar veel en/of direct water op komt. De Marrakech Walls kan wel prima worden toegepast buiten de doucheruimte, zoals bij de wasbak.’

Q: ‘Kan ik een andere spatel gebruiken dan de bijbehorende spatel van Pure & Original?’

A: ‘Nee dat kan niet. De Marrakech Walls is een natuurlijke verf en de spatel is hierop aangepast. Zou je een andere spatel nemen kan deze bijvoorbeeld groene strepen gaan geven!’

Q: ‘Kan ik de Italian WaxMatte of hooglans wax toepassen achter het gasfornuis?’

A: ‘Nee, de Italian Wax is een was, en was smelt bij hoge tempraturen. Je kunt dan beter de Dead Flat Eco SealerMatte sealer gebruiken.’

Het aanbrengen van de afwerking
Jurjen laat de verschillen zien van aanbrengenDe workshop nabespreking

Opgeven voor de volgende workshop

Wil jij nou ook meedoen met een workshop Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook, of een andere workshop?

Hou dan de workshop pagina in de gaten!

Het eindresultaat van de workshopUitproberen van verschillende technieken
Pure & Original kleur inspiratie
Een blog door Iris Floor voor Pure & Original. Allround stylist, creatief adviseur & ontwikkelaar bij Ayame styling & design.

Gerelateerde artikelen: