Woonkamer van wit naar warm en knus met een neutrale basiskleur

Woonkamer van wit naar warm en knus met een neutrale basiskleur

Geplaatst op: 16-07-2019

Woonkamer van wit naar warm en knus met een neutrale basiskleur

Vandaag heb ik weer een leuk project om met jullie te delen. Ditmaal zijn we aan de slag gegaan met de lange wand in onze woonkamer.

Witte wanden als een blanco canvas

Mijn smaak is best frist wit en clean. Ik hou wel van prulletjes maar ons interieur moet vooral ook in balans zijn en toch een bepaalde rust uitstralen. Daarom heb ik bij intrek besloten te beginnen met een blanco canvas, alle wanden spierwit!
Woonkamer met witte wanden, houten tafel en bordeaux en groene accessoiresKinder speelplek in de woonkamer met accessoires en speelgoed

Kleuren uitkiezen voor het interieur

Nu was dan toch de lange wand aan de beurt. Na de prachtige kleurenkaart van Pure & Original ontvangen te hebben, zelfs wat grotere stalen via de klantenservice opgevraagd te hebben en, oke, lang wikken en wegen heb ik gekozen voor de nieuwe kleur CalmCalm uit de spring summer collectie. 

Vlakken schilderen op de wand

Omdat wij een ophangrail tegen het plafond hebben hangen, hebben we ervoor gekozen een rand ter breedte van de rails wit te laten, zo valt deze mooi weg. We hadden de rail ook mee kunnen schilderen maar door de rand ontstaat er juist een speelse vlakverdeling.

Woonkamer schilderen met Calm muurverf

Eerst ging de WallPrimMuur primer Pro erop. Deze is al zo dekkend dat ik een goed beeld van de kleur kreeg, en ik werd er heel blij van kan ik je zeggen.

Na 4 uurtjes drogen (konden we mooi even naar de speeltuin en een ijsje eten) was de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf aan de beurt. Dit dekt in 1 laag en jongens wat is het mooi geworden!

De cirkel tegenover deze wand was een andere tint roze en dat vloekte wat, die heb ik ook mooi meegenomen in Calm, en zelfs de klok die aan de wand hangt. Nu is de hele ruimte in harmonie. Het wit is nog steeds aanwezig, maar heeft niet meer overduidelijk de overhand. De nieuwe kleur Calm voegt zo veel warmte toe aan de ruimte, en toch voelt het nog steeds heel clean, maar dan veel gezelliger!

Pure & Original WallPrim Pro en Licetto wandverf voor in de woonkamerHyper afwasbare muurverf in een zacht roze beige tint, gebruik afplaktape voor een strakke lijn

Afwasbare muurverf

Special voor Evy heb ik gekozen voor de verfsoort LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf. Dit is een matte, afwasbare muurverf welke wel een stootje kan hebben. Nu kan ze lekker spelen zonder dat ik mij zorgen hoef te maken over vlekken op de muur. Met een vochtig doekje is het zo weer schoon.

Het resultaat van de nieuwe muurverf

Het resultaat is een warme woonkamer waar de houten meubelen nu nog zoveel mooier naar voren komen. 

Tip: neem je stopcontacten mee in de wandkleur, het zijn al ondingen en zo vallen ze mooi weg in de wand. Just saying. 
Stopcontacten schilderen zodat ze wegvallen in de wand, achter een houten tafeltjeWoonkamer in roze beige tinten met houten meubels, witte tafel en accessoiresKinder speelplek in de woonkamer, roze en witte kleuren voor de kinderhoekKleurvlak op de andere muur om balans te brengen in de woonkamer met kleurenharmonie

Op naar het volgende project! Iets met een nisje die nu veel te saai is....


ps: ben je benieuwd naar de rest van onze woning of onze roze trap van Pure & Original? Check dan mijn instagrampagina: @okermint

Warme Groetjes,

Aylin

Aylin is pracht en praal liefhebber. Op haar instagram account @Okermint deelt ze de mooiste plaatjes van haar woning waar ze woont met man Jeffrey en dochter Evy. De basis is wit waar ze met accenten zachte pastellen en diepe groen en rood tinten aan toevoegd.