Wat doet kleur met een interieur?

Wat doet kleur met een interieur?

Geplaatst op: 30-04-2018

Wat doet kleur met een interieur?

Kleur doet veel met een interieur: het is bepalend voor de sfeer, de stijl en het zorgt ervoor dat jouw interieur een persoonlijke touch krijgt. Laatst vertelde ik jullie over de make-over bij mij thuis. Wat super leuk om jullie enthousiaste reacties te lezen. Nu is het tijd voor een andere makeover. Dit keer mocht ik mijn ouders verrassen!

Kleuren kiezen

Toen mensen de groene kleur in mijn woonkamer zagen, kreeg ik de vraag of ik het niet moeilijk vond om kleur toe te voegen in mijn interieur. Totaal niet eigenlijk! Ik denk maar altijd: je kunt het zo weer veranderen. Toch begrijp ik wel dat het niet bij ieder huis of bij elke stijl past om een opvallende kleur in huis te hebben. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze make-over zeker iets voor jou.

Pure & Original

De makeover in mijn huis kun je hier teruglezen. Hier leg ik ook stap voor stap uit hoe je de verf moet aanbrengen. Doordat de verf echt uniek is, krijg je een hele warme uitstraling. De verf die bij beide makeovers is gebruikt is de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook van Pure & Original. De tweede make-over heeft een compleet andere uitstraling, ook al is dezelfde verf gebruikt.

Voordat ik de makeover met jullie deel, heb ik drie handige tips voor jullie wanneer je een nieuwe kleur in je huis wilt. Of dit nou een opvallende of een neutrale kleur is.

Tip #1: Let op de ruimte

Kijk goed naar de ruimte die je hebt. In mijn huis heb ik veel licht, waardoor het niet te druk of te klein oogt als er kleur wordt toegevoegd op één muur of meerdere muren. Dit komt voornamelijk doordat de woonkamer overloopt naar de keuken. Heb je een kleinere ruimte? Misschien werkt een lichtere tint dan beter!

Tip #2: Creeer zelf vormen

Aansluitend op de eerste tip kun je het zelf ook laten lijken dat een ruimte groter is. Heb je een langwerpige kamer? Verf dan de kortste muren in een tint donkerder; hierdoor lijkt de ruimte groter.

Tip #3: Daag jezelf uit!

De derde tip is om jezelf altijd uit te dagen, want vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wanneer je kiest voor een kleur, zul je zien dat het verrassend goed staat en helemaal niet te ‘druk’ is. Verander je regelmatig je interieur? Dan is het helemaal een goed idee om een keer te kiezen voor een unieke uitstraling! Zo ben je er nog lang niet op uitgekeken.

 

Om te laten zien dat je met een rustige kleur een vernieuwend en unieke uitstraling kunt creëren is deze make-over ideaal en zeker een aanrader.

Make-over time!

En dan nu... tijd om de makeover bij mijn ouders te laten zien. Voorheen waren alle muren wit. Mijn vader maakt zelf abstracte schilderijen, dus door het hele huis hangen schilderijen. Dit zorgt al voor sfeer, maar deze metamorfose maakt het écht helemaal af. De kleur die gebruikt is bij deze makeover is Wet Sand: een warme grijze kleur!

Doordat de verf een mooie betonlook geeft, straalt het direct zoveel warmte uit!

Pure & Original Wet Sand warm licht grijsMarrakech Walls Wet Sand bij Furnlovers thuis

Before

Zoals je ziet was het voorheen een stuk rustiger.

Before, de woonkamer was wit en kaal

After

En dan… Het resultaat! Ik vind het zo mooi staan! De schilderijen komen veel beter tot hun recht!

After, een warme sfeervolle woonkamer
Marrakech Walls Wet Sand van Pure & OriginalMarrakech Walls met betonlook structuurLevendige muur in de woonkamer in licht grijsWoonkamer met kunst en Marrakech Walls betonlook

Wat vinden jullie van het resultaat? Prachtig, toch?! Ook leuk om te zien dat je dus met dezelfde soort verf verschillende uitstralingen kunt creëren. Ik weet zeker dat er ook een kleur tussen zit die bij jou past. De kleurenkaart van Pure & Original is erg uitgebreid, dus ik zou zeggen: neem vooral even een kijkje.

 

Hopelijk vonden jullie het leuk om deze make-over te zien en erover te lezen!
Liefs, Mariëlle.

Mariëlle is blogger bij Furnlovers. Een online inspiratiekanaal op het gebied van interieur, wonen en lifestyle. 

Instagram: @mariellewielheesen
www.furnlovers.nl