Vegan verf voor jouw interieur - Pure & Original

Vegan verf voor jouw interieur

Geplaatst op: 13-03-2020

Plantaardig, minder vlees, vegetarisch, veganistisch, het zijn een aantal termen die we steeds vaker tegen komen, meestal in relatie tot voeding. Maar wist je dat je met je interieur ook rekening kan houden met het milieu?

Duurzame verf voor een beter milieu

We worden steeds meer bewust van onze impact op het milieu en de wereld om ons heen. Er komen steeds meer initiatieven om bewuster om te gaan met wat we hebben en wat we doen. Minder vlees eten en meer vegetarisch. Minder kopen en meer waarderen wat je hebt. En ook verdwijnen er steeds meer producten welke voorheen heel normaal waren, zoals plastic rietjes en wattenstaafjes.

Wat soms lijkt als een down grade, is vaak gewoon even wennen. Dingen veranderen, vernieuwen en we passen ons aan. Straks is dit ook weer normaal en weten we bijna niet meer anders. Verandering is zo slecht nog niet, het opent je ogen voor nieuwe inzichten en ervaringen.

Tundra Marrakech Walls Iris FloorMuur: Tundra Marrakech Walls
Olive Drab Marrakech Walls Iris FloorMuur: Olive Drab Marrakech Walls

Bewust en duurzaam leven

Wat ik fijn vind is dat alles wat minder snel lijkt te gaan, tenminste, ik probeer zelf minder snel te gaan. Minder straks en later, en meer nu. Niet bezig zijn met alles wat je niet hebt, maar waarderen wat je wel hebt. Zo ontstaan nieuwe combinaties, zoals een shirt wat met een vest ook prima in de winter kan. Het hoeft niet altijd allemaal nieuw te zijn, denk eens vaker na over je keuzes, of je het écht wil, en of het het ook waard is. Investeer in fijne materialen, mooie kleuren en tijdloze vormen. Goede kwaliteit, welke lang mee gaat en je eindeloos kan combineren. Laat de trends maar rennen en creëer je eigen tijdloze stijl.

Dry Terra Fresco lime paint Iris Floor

Wat is vegan?

Vegan (veganistisch) betekent dat er geen dierlijke producten, gemaakt van dier en/of geproduceerd door dier, in het product verwerkt zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan zuivel en vlees, maar ook aan honing, haar, leer en gelatine.

Een bewust en vegan interieur

Dan hebben we het nu nog niet over het interieur gehad. Hoe creëer je een bewust interieur? Dat begint met kritisch kijken en, ja alweer, bewuste keuzes maken.

Stel, je wilt de woonkamer roze schilderen. Laten we binnen met waar dat idee vandaan is gekomen. Zag je het op tv? In een magazine? Op social media? Of op verschillende plakken? Dan kan het zomaar een trend zijn. En trends gaan snel, met een paar maanden is weer een nieuwe trend. Schilder je je woonkamer dan wéér in een andere kleur?

Courtly Rose Classico chalk-based paint Iris FloorMuur: Courtly Rose Classico
Spring Blossom Licetto Iris Floor

Duurzame verfkleuren voor in het interieur

Denk bewust na over de kleuren welke je kiest voor het interieur. Natuurlijk kun je je woonkamer roze schilderen, roze is prachtig te combineren met allerlei verschillende materialen en tinten zoals bruin, wit, blauw, groen, terracotta, en ga maar door. Door verder te kijken dan enkel roze en verschillende combinaties te maken kun je kijken of de kleur voor een langere tijd bij je past. Want misschien ben je nu heel erg gecharmeerd door de trendy kleuren combinatie van roze en terracotta, maar heb je volgend jaar het wel gehad met terracotta en wil je wat anders, bijvoorbeeld groen. Dan zie je dat roze en groen ook heel mooi samen gaan. Een kleur welke met verschillende kleuren en stijlen te combineren is is een goede keuze voor een tijdloos interieur.

Is Pure & Original verf vegan?

Maar hoe creëer je nou een écht vegan interieur? Dat begint bij de basis: vloeren, wanden en plafonds. Ben jij al bekend met vegan muurverf, plafondverf, vloerverf en lakken?

Welke verfsoort vult de charme van jouw woning het beste aan? Is het een matte krijtverf, kalkverf met kleurnuances, afwasbare muurverf of exclusieve betonlook? Alle muurverf van Pure & Original is vegan en daarnaast zijn ook alle lakken, de vloerverf en gevelverf, en zelfs de primers en finishes ook allemaal vegan.

Welke verfsoort en welke kleur je ook kiest, je hebt altijd een duurzame en vegan verf in je handen. En uiteraard zijn de verven ook niet getest op dieren.

Sahara Dust Marrakech Walls Crisp SheetsCrisp Sheets
Sahara Dust Marrakech Walls Crisp SheetsCrisp Sheets
Sahara Dust Marrakech Walls Crisp SheetsCrisp Sheets
Sahara Dust Marrakech Walls Crisp SheetsCrisp Sheets

Gerelateerde artikelen: