Trendkleuren 2016

Trendkleuren 2016

Geplaatst op: 18-01-2016

Kleurinspiratie

 

Nu alle kerst-gezelligheid weer netjes op zolder ligt kan je huis vast wel een frisse wind gebruiken. En dan is er natuurlijk niets leuker om met de trendkleuren voor komend seizoen aan de slag te gaan. 
 

Zagen we vorig jaar nog veel koperoranje dit jaar zijn de favorieten: zacht roze, baby blauw en okergeel. Als dynamisch duo zijn roze en blauw een fantastische combinatie en zorgen ze voor rust en orde in je interieur. 
 

Okergeel zagen we afgelopen winter al veelal voorbij komen en ook nu is dit een kleur die we veel terug gaan zien. De warmte van deze karakteristieke kleur geeft iedere ruimte een bijzondere huiselijke en eigentijdse touche en prachtig in combinatie met bovenstaande pastellen.


Schilderen


Nu kun je aan de slag gaan met kussentjes, bloembollen en kaarsen maar wil je écht eens iets anders? Dan is dit hét moment om de kwast te pakken en te gaan schilderen!

Geef je houten eetkamerstoelen allemaal een andere kleur of laat je witte keuken nog mooier uitkomen door de achterwand in okergeel te schilderen.

Laat je inspireren door onderstaand moodboards en maak je eigen kleurencombinatie.

Blauw met roze


De kleuren Old Rose en Lagoon WaterLagoon Water versterken elkaar en brengen een serene rust in je interieur. Combineer met lichte en natuurlijke materialen voor een prachtig effect.

Bron foto’s moodboard: molen, schaaltjes, Ascot stoeltjes, slaapkamer, vloerveren


Roze met grijs


De trendkleur Old Rose wordt vanzelf stoer in combinatie met mooie grijze tinten zoals Pigeon GreyPigeon Grey en Black SmokeBlack Smoke

Bron foto’s moodboard: bordjes, kussens, keuken grijs, keuken wit-roze, veren.


Blauw met blauw


Voor een fris, lente interieur: combineer de trendkleur: Lagoon Water ton sur ton met andere blauw tinten zoals Barbedos Blue en Libo BayLibo Bay. Gebruik als basis een grijstint om het mooi in balans te houden.

Bron foto’s moodboard: schaaltjes, touw, lucifers, cactus, keuken, kussens.

 


Oker geel


De meest opvallende kleur uit dit rijtje is natuurlijk HopHop. Een prachtig, warm, gele kleur die elk interieur met een rustige basis van grijs, zwart en wit een fijne oppepper geeft.

Bron foto’s moodboard: kwast, flessen, stoel Hay, blad, kast, muur, poeder.

 
Ik ben benieuwd wat jullie van de nieuwe trendkleuren vinden. Laat je reactie achter op de site of via social media. De kleuren zijn te vinden op de website van Pure & Original.

 Een blog van Marloes Nicolai, interieurontwerper Huys 91 voor Pure & Original.


In de moodboards is gebruik gemaakt van afbeeldingen met bronvermelding, ter inspiratie. We maken een zorgvuldige selectie en geven graag aandacht aan de maker van het beeld. Mocht een bron verkeerd vermeld zijn, neem dan contact op, we passen het graag aan.