Trap renovatie schilderen met Carazzo vloerverf, van ondergeschoven kindje naar eye-catcher!

Trap renovatie schilderen met Carazzo vloerverf, van ondergeschoven kindje naar eye-catcher!

Geplaatst op: 06-05-2019

Trap renovatie, van ondergeschoven kindje naar eye-catcher!

Vandaag mag ik mijn nieuwste project met jullie delen! Mijn naam is Aylin en op mijn instagram pagina @okermint deel ik met veel plezier ons interieur. Van het fijne team van Pure & Original mocht ik mijn trap een make-over geven. En oh boy wat had onze trap die nodig. 

Trap renovatie in nieuwbouwwoning

Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht en de trap is tijdens het inrichten een beetje achtergebleven. 
Witte trap in nieuwbouwwoningNieuwe trap voor de renovatie

Ton sur ton roze tinten voor de gang en trap

Van de vele prachtige kleuren die Pure & Original heeft sprak Skin PowderSkin Powder mij direct aan! Wauw wat een mooie tint roze. Deze ging op de trap. Uit de nieuwste lente/zomer collectie koos ik CalmCalm voor op de wanden. Het ton sur ton effect is zo mooi geworden. 

Milieuvriendelijke verf zonder schadelijke stoffen

Het mooie aan deze verf vind ik dat het zonder schadelijke stoffen wordt gemaakt. Hierdoor kon ik zonder zorgen aan de slag terwijl Evy gewoon thuis was. Ook zijn de wanden afneembaar zonder dat het matte effect verloren gaat. Hoe fijn! 

Trap en wanden schilderen met praktische verf

Ik ben begonnen met de trap te schuren en putjes te dichten met hout vuller. Zowel op de wanden als trap heb ik een primer meegekregen die zorgt voor goede hechting van de verf. 
Trap voorbereiden voor het schilderen met ontvetten en opschurenCarazzoPrim voor een goede basis onder de Carazzo matte trapverf
Super sterke afwasbare muurverf Licetto in de zacht roze witte kleur Calm

Trap schilderen met vloerverf

Voor het schilderen van de trap gebruikte ik CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer van Pure & Original, dit is een matte vloerverf welke je ook op trappen kan gebruiken.

Eerst heb ik de trap ontvet en licht opgeschuurd. Hierna haalde ik met een doekje het stof eraf en heb ik de trap opnieuw ontvet. Hierna heb ik de tredes om en om geschilderd met de primer (CarazzoPrim). De primer zorgt ervoor dat de lak goed hecht en de verf dus duurzamer is! De volgende dag schilderde ik de andere tredes om en om.

 

Na een dagje drogen mochten de kleurtjes erop. De trap hebben we de tredes om en om gedaan zodat we wel nog naar boven konden. Onze peuter Evy vond het een erg leuk spel enkel op de witte treden te lopen.

De volgende dag schilderde ik dezelfde tredes de 2e laag. Dit moest een week goed doordrogen en daarna kon ik aan de slag met de overgebleven tredes.

De nieuwe witte trap voordat deze geschilderd werdTraptredes schilderen doe je om en om zodat de trap beloopbaar blijft

Wanden schilderen met afwasbare muurverf

Met een peuter in huis is het super praktisch om de wanden schoon te kunnen maken. Daarom koos ik voor de wanden bij de trap voor LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf.
Eerst schilderde ik de wanden met de primer (WallPrimMuur primer Pro), nadat dit droog was mocht de Licetto erop. Één laag is voldoende, dus ik was lekker snel klaar.

Het resultaat van de trap make-over

Van het ondergeschoven kindje naar eye catcher van onze hal!

Roze trap geschilderd met Pure & Original Carazzo vloerverfKijkje van de woonkamer naar de gang en trapDe trap past mooi in het rustige geheel van de nieuwbouwwoning in Haarlem

Bedankt voor het lezen van mijn blog en ik ben benieuwd wat jouw volgende verfklusje is!

Aylin is pracht en praal liefhebber. Op haar instagram account @Okermint deelt ze de mooiste plaatjes van haar woning waar ze woont met man Jeffrey en dochter Evy. De basis is wit waar ze met accenten zachte pastellen en diepe groen en rood tinten aan toevoegd.