Trap make-over, van witte hal naar colour-pop

Trap make-over, van witte hal naar colour-pop

Geplaatst op: 08-11-2019

Trap make-over, van witte hal naar colour-pop

Al een tijdje speelde een gedachte in mijn hoofd om de trap een make-over te geven. Toen wij hier kwamen wonen heb ik de trap wit geschilderd maar na 4 jaar zie je toch wel wat slijtage. Daarnaast vind ik de witte trap heel saai en past het eigenlijk niet goed bij de rest van het huis. Bij Pure & Original kwam ik een hele mooie roze tint tegen die heel goed bij de rest van het interieur past. Ik kreeg direct zin om de trap aan te pakken!

Goede voorbereiding voor de trap make-over

Een goede voorbereiding is erg belangrijk als je de trap gaat verven. Je wilt namelijk niet dat deze snel beschadigd of niet netjes wordt. Ik ben begonnen met de trap te ontvetten en op te schuren. Ik had verwacht dat dit een heel lang klusje zou worden maar het viel behoorlijk mee. Na het schuren van de trap heb ik nogmaals de trap ontvet en stofvrij gemaakt. Toen dat klaar was kon de leuke stappen in het proces beginnen namelijk het verven. Ik ben begonnen met de CarazzoPrim. Dit is een prim om de trap een goede basis te geven en te zorgen dat de uiteindelijk verf goed kan aanhechten. Let er op dat de prim een tijdje nodig heeft om te drogen. Gebruik dus de trap niet als je deze net geverfd hebt of verf de traptreden om en om. Dit heb ik ook gedaan. Zo kan de prim goed drogen maar kan je gelukkig nog wel de trap gebruiken.
Ontvet en schuur de trap voordat je deze gaat verven, gebruik hiervoor fijn schuurpapierSchilder de trap eerst met primer, CarazzoPrim. Gebruik een kwast en een roller

Trap schilderen met vloerverf

Toen de CarazzoPrim goed opgedroogd was kon er begonnen worden met het aflakken van de trap. De leukste stap in het proces want dan zie je trap en de ruimte direct veranderen. Ik gebruikte voor het aflakken van de trap de CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer vloerverf. Deze is extra sterk dus perfect voor de trap. De kleur die ik koos is Skin PowderSkin Powder: een mooie warme roze tint die goed past bij de rest van het huis. Net zoals met de CarazzoPrim ben ik begonnen met de traptreden om en om te verven. Zo kan de verf goed drogen en ga je niet te overhaast eroverheen lopen. Nadat de droogtijd verstreken was heb ik de traptreden die ik al voor de éérste laag geschilderd had, nogmaals een laag gegeven. De vloerverf is over te verven na 6 uur. Houdt deze tijd ook vast voor het beste resultaat. Hieronder een foto van de trap toen ik de helft van de treden geverfd had. Zoals je kan zien heb ik de zijkanten van de trap wel overal mee geverfd. Hier loop je toch niet op en kan je dus gerust direct mee verven.

Before, de trap in de nieuwbouw woning was wit met houten leuningen en witte wandenSchilder de trap trede voor trede om en om zodat je er nog op kan lopen. Carazzo trapverf in de roze

Toen de verf goed gedroogd en uitgehard was ben ik met de andere treden begonnen. Ook deze heb ik tweemaal geverfd zodat de verf goed op de treden zit en er minder snel krassen en beschadigingen op komen. Deze laag heb ik ook weer goed laten drogen en uitharden voordat ik er weer overheen begon te lopen. Het zou zonde zijn als je dit te snel doet en dan het resultaat niet helemaal meer naar wens is.

Eindresultaat trap make-over

Het eindresultaat van de trap is prachtig geworden! De kleur, Skin Powder, brengt zoveel sfeer mee in deze ruimte en de trap is nu echt een blikvanger geworden. Wat ik wel jammer vond is dat de rest van de hal ineens heel saai leek. Dus kreeg ik het briljante idee om nogmaals de verfkwast erbij te pakken en de voordeur ook deze kleur te geven. Want een roze voordeur stond eigenlijk al zo lang op mijn wensenlijstje dat ik deze maar gelijk wilde realiseren.

Roze trap met witte wanden, groene planten en haarband met printRoze trap van begane grond naar de eerste verdieping. Houten leuning, lineart poster en groene plant

Eindresultaat voordeur make-over

De voordeur was een standaard witte deur wat helemaal niet meer paste bij de rest van de hal. Gelukkig had Pure & Original ook verf geleverd om de deur een mooie roze kleur te geven. Als eerst maakte ik de deur vetvrij en schuurde ik hem goed op. Na het schuren maakte ik de deur nogmaals schoon met een natte doek. Daarna heb ik het kozijn rondom de deur afgeplakt plus het raam en de deurklink.

 

Nadat alle voorbereidingen gedaan was heb ik de deur eerst in de primer (CarazzoPrim) gezet. Toen deze goed uitgehard was heb ik de eerste laag van de CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer verf op de deur geverfd. Deze heb ik een dag laten drogen en heb ik toen nogmaals een likje verf gegeven. Direct na het verven heb ik alle tape verwijderd. Het fijne van deze verf is dat het supersnel droogt. Ik kon de deur vrij snel alweer gebruiken.

Witte voordeur ontvetten, schuren en reinigen om daarna te schilderen met matte lakverfRoze eye-catcher voordeur met glas. Witte wanden, jasjes aan een houten haakje, rieten mat en zwarte

Het eindresultaat van deze make-over is ontzettend goed geslaagd. De hal is door de trap en de voordeur een mooi verlengstuk geworden van de rest van het interieur. Elke keer als ik over de trap heen loop of de voordeur gebruikt dan krijg ik een grote glimlach om mijn gezicht.

Nu ben ik heel benieuwd wat jij van deze make-over vindt? Zou jij zelf ook een aanwezige kleur op de trap durven?


 

Liefs,
 

Inge

Inge is een interieurblogger en influencer op Instagram. Dagelijks bezig met haar grootste passie... interieur! Van een trap make-over tot het pimpen van de keuken. Niks is haar te gek! 

 

Website: www.stijlinge.com

Instagram: Stijlinge