Trap verven? Laat je door ons inspireren!

Trap inspiratie

Geplaatst op: 16-07-2020

Een nieuwe trap dankzij een likje verf!

Een nieuwe trap is een kostbare aangelegenheid, en als de trap qua basis nog prima is, waarom zou je dan kiezen voor een nieuwe, als het ook veel makkelijker kan? Je geeft de trap snel, en stukken voordeliger, een nieuwe uitstraling door deze een vers likje verf te geven. Zo zijn alle slijtage plekken en krassen verleden tijd én past ‘ie weer helemaal in het interieur!

Een basis trap in nieuwbouwwoningen

Vaak kiezen we ervoor om de trap te schilderen in een simpele kleur welke overal bij past: wit. Het maakt eigenlijk niet uit in welk interieur je de trap dan plaatst, al verander je iedere maand de kleuren op de wand en de interieurstijl, de trap past er eigenlijk altijd bij, handig toch?

Als je in een nieuwbouwwoning binnen stapt dan valt vaak direct de trap in het oog: wit, versleten en nietszeggend. ‘We wisten niet wat we wilden dus hebben ‘m maar gewoon witgeschilderd.’ Dan het nú tijd om daar wat aan te doen! Want een trap welke goed in de verf staat is zo veel verzorgder en uitnodigender dan zo’n versleten, afgetrapte trap. Dus pak de kwasten maar uit de schuur en kies een leuke kleur uit!

Een roze trap als eye-catcher

Als je de trap nét even iets meer wilt geven zodat dat deze aansluit bij het interieur, en beter nog, het interieur naar een hoger niveau tilt, dan kies je voor een eye-catcher trap, zo zien we steeds vaker zachtroze trappen voorbijkomen.
Skin Powder Carazzo Inge van Cleef Pure & OriginalCarazzo Skin Powder | Inge van Cleef Skin Powder Carazzo Okermint Pure & OriginalCarazzo Skin Powder | Aylin Sleeper

Een groene trap in een groen interieur

Hou je van groen in het interieur? Waarom zou je dan geen donkergroen kiezen voor de trap?

Green Room Marrakech Walls Margaret de Lange Pure & OriginalCarazzo Black Hills | Pure & Original Colour Collection Black Hills Carazzo Margaret de Lange Pure & OriginalCarazzo Black Hills | Pure & Original Colour Collection

Trap in ton-sur-ton kleurenpallet

Is dat net iets te heftig? Een trap in een ton-sur-ton tint doet het ook heel erg mooi, kies dan net een tintje donkerder dan de kleur op de wand. Bijvoorbeeld antraciet, bruin of beige.

 

Black Truffle Carazzo Iris Floor Pure & OriginalCarazzo Black Truffle | Iris FloorDeep Earth Carazzo Esatto Pure & OriginalCarazzo Deep Earth | EsattoMoonstone Fresco lime paint Black Smoke Traditional Paint Iris Floor Pure & OriginalTraditional Paint Back Smoke | Iris Floor White Rhino Fresco lime paint Carazzo Cannonball Iris Floor Pure & OriginalCarazzo Cannonball | Iris Floor

Trapleuning schilderen

En als je dan toch bezig bent, vergeet dan niet de leuning mee te nemen. Je kan ervoor kiezen om deze in dezelfde kleur mee te schilderen als de trap, of je kiest ervoor om de kleur van de wand door te trekken naar de leuning, hierdoor valt deze mooi weg.

Welke verf gebruik je voor het schilderen van de trap?

Voor op de trap wil je natuurlijk een supersterke verf hebben, Pure & Original heeft hiervoor vloerverf in het assortiment: CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer. Dit is een matte lakverf op waterbasis welke je heel goed kan toepassen op de trap.


Voor de leuning kun je dezelfde Carazzo universele lakverf gebruiken, maar je kan ook kiezen voor Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten met een zachte eggshell finish.
Een blog door Iris Floor voor Pure & Original. Allround stylist, creatief adviseur & ontwikkelaar bij STUDIO Kapstok.