Thuis werkplek make-over met Fresco kalkverf

Thuis werkplek make-over met Fresco kalkverf

Geplaatst op: 09-05-2020

In februari was het dan zover, ik begon met mijn nieuwe uitdaging als marketing medewerker bij Pure & Original! Direct mocht ik me bezig gaan houden met verschillende uitingen en promotiemateriaal waardoor ik meteen aan de slag kon met de prachtige kleuren. Al snel had ik een aantal favorieten en begon ik te bedenken waar ik deze kleuren toe kon gaan passen in mijn eigen huis.

Vlak na mijn start bij Pure & Original, kwam de Corona crisis om de hoek kijken. Dit zorgde ervoor dat we besloten om vanuit huis te gaan werken. Hierdoor zat ik vanaf dat moment iedere dag op ons eigen kantoortje thuis te werken, een slaapkamer die eigenlijk geen ander nut had. Aan deze kamer hadden we nog niets gedaan sinds we hier kwamen wonen, waardoor bijna alle muren nog wit waren.

Welke verfsoort wil ik gebruiken?

Ik had mijn project gevonden! Al vanaf het begin was ik gek op de uitstraling van de Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf met zijn prachtige kleurnuances waardoor ik er dus niet lang over na hoefde te denken welke verf ik wilde gebruiken. Omdat ik drie wanden wilde verven koos ik ook voor een muur in ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf om het geheel zo een beetje te breken.
Moodboard kantoor make-over

Verfkleuren uitkiezen

De volgende stap was het kiezen van de kleuren. De laatste tijd ben ik onwijs gek op warme kleuren. Dit zou ook prachtig staan in mijn kantoor thuis en een mooie warme uitstraling geven in tegenstelling tot de witte wanden. Omdat een muur al donkergrijs was en de kozijnen ook, wilde ik tinten die hier goed bij zouden passen en dus geen grijze verfkleur. Na een inspiratierondje op Pinterest kwam ik uit op warmere aardetinten zoals je in Marrakesh veel ziet in de richting van terracotta en de tinten van de verschillende specerijen. Op basis van mijn moodboard koos ik daarom voor ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf in de kleur Golden Majesty en Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf in de kleur Rose DustRose Dust.

Aan de slag: Tijd om te verven!


Dit was de eerste keer dat ik aan de slag ging met Pure & Original verf. Aan de uitstraling van de verf was ik inmiddels verkocht maar ik was ook erg benieuwd geworden naar het gebruik ervan.


Ik begon met het schilderen van de eerste muur in ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf in de kleur Golden MajestyGolden Majesty. En wauw, Wat een prachtige volle kleur! De verf bracht ontzettend fijn aan met een roller en dekte in een laag al. Naarmate hij opdroogde werd hij steeds matter en poederachtiger wat een hele mooie zachte uitstraling geeft.

De volgende dag ging ik aan de slag met het aanbrengen van de voorgekleurde WallPrimMuur primer Pro in de kleur Rose Dust ter voorbereiding van de Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf. Ook deze primer was gemakkelijk aan te zetten met een roller maar was wel vrij dik. Daarom heb ik hem een klein beetje verdund met water waarna het perfect aan te brengen was. Ook van deze kleur was ik meteen onder de indruk. Een hele mooie warme en zachte tint, precies waar ik naar op zoek was! De Wallprim Pro dekte net als de Classico verf direct al goed met slechts een laag. Omdat de muren nu vier uur moesten drogen, besloot ik de volgende dag verder te gaan.
Fresco kalkverf aanbrengenDroogproces Fresco kalkverf

Het aanbrengen van de kalkverf

Na het drogen van de primer was het tijd voor het leukste gedeelte, het opzetten van de Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf in dezelfde Rose Dust kleur! Bij het openen van het blik schrok ik even, dit was helemaal niet dezelfde kleur als de primer! Na wat appcontact met collega Iris was ik gerustgesteld, de kleur zou helemaal goedkomen en dus ging ik aan de slag. Eerst verdunde ik de kalkverf was met een klein beetje water (max 10%) waardoor het wat dunner werd en makkelijker aan te brengen was met de blokkwast.

Door de kalk in de Fresco verf kun je verschillende kleurnuances creëren door middel van de kwastbeweging die je maakt. Je kunt kiezen voor strepen door met de kwast van plafond naar vloer te bewegen of voor een wolkerig effect door halve maantjes te maken met de blokkwast. Ik koos voor het laatste effect en zette de verf dus aan met half ronde bewegingen.

Al snel zag ik de verf drogen in de hoek waar ik was begonnen en werd het eindresultaat stukje bij beetje zichtbaar. De kleur kwam, zoals beloofd door Iris, helemaal goed en wat een prachtig effect!

Bij de tweede muur met Fresco kalkverf twijfelde ik nog even of ik het niet wilde laten bij de WallPrimMuur primer Pro waardoor de kleur egaal was. Dit kon makkelijk omdat de primer zo goed dekt en zo goed van kleur is. Uiteindelijk heb ik toch besloten de kalkverf eroverheen aan te brengen en ben ik erg blij met het resultaat.

Verf over, wat kan ik nog meer gaan verven?

Omdat ik verf had besteld voor de benodigde 2 lagen maar het grovere resultaat na 1 laag al erg mooi vond en daarom de tweede laag heb laten zitten, had ik nog wat verf over. Door het prachtige resultaat in mijn kantoortje had ik de smaak helemaal te pakken en besloot ik de restjes te gebruiken op een stuk muur in onze gang boven. Deze muur is in tegenstelling tot de gladde muren in mijn kantoortje een spachtelputzDit is een kunsthars gebonden wandafwerking en laat een korrelstructuur achter op uw wand of plafond. Deze structuur komt door de steenkorreltjes die in de spachtelputz zijn verwerkt. Klik op de link voor meer informatie muur waardoor ik me afvroeg of ik hier wel Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf op kon gebruiken. Maar dit bleek geen probleem! Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je wat meer verf nodig hebt door het korrelige oppervlak en dat het wat zwaarder is om de verf aan te brengen.

Hoe was mijn eerste ervaring met de verf van Pure & Original?

Zoals je misschien al wel gemerkt hebt in deze blog is mijn eerste ervaring met de verf van Pure & Original erg positief! De kleuren zijn prachtig vol van kleur en bewegen mee met de lichtinval gedurende de dag. En ook het aanbrengen van de verf was gemakkelijk zelf te doen. Het rendement van de verf ligt hoog waardoor je in verhouding niet eens zo heel veel meer geld kwijt bent aan een nieuwe kleur op de muur in vergelijking met een merk van de bouwmarkt omdat je slechts 1 laag nodig hebt. Ik ben alweer aan het nadenken over mijn volgende verfproject!
Een blog door Danielle Duijn voor Pure & Original. Marketing & communicatie bij Pure & Original