Studeerkamer ondergedompeld in blauw

Geplaatst op: 20-11-2017

Studeerkamer ondergedompeld in blauw

Mijn naam is Ingeborg en op ingeborgsimone.nl blog ik over interieur en lifestyle. De laatste maanden staat mijn blog vooral in het teken van de verbouwing van ons huis.

In februari kregen wij de sleutel van ons droomhuis uit 1972. We hadden twee maanden de tijd om te verbouwen voordat we ons oude huis moesten verlaten. We besloten dat de badkamer, kinderkamers, toilet en isolatie voorrang kregen.

Aan de slag in het klushuis

Inmiddels is het oktober en is er heel veel werk verzet. Het leuke aan een klushuis is dat je telkens blij bent dat er iets af is, dat het helemaal naar je zin is. We hebben nergens overhaaste keuzes moeten maken en (bijna) alles zelf kunnen doen. Elke kamer die af is deel ik op mijn blog, dit zijn altijd mijn favoriete blogs om te schrijven. Het opzoeken van de foto’s van de voorsituatie roepen altijd veel herinneringen op. En als ik die bekeken heb, ben ik altijd extra trots op het eindresultaat.

De wanden, deuren, dozijnen en kasten, allemaal in dezelfde kleur!

Voor de werkkamer wilde ik eens flink uitpakken. Ik houd heel erg van licht, wat overal resulteert in strak gestucte wanden die sneeuwwit afgewerkt zijn. Prachtig, zo is het zelfs op de donkerste winterdag licht in ons huis. De werkkamer daarentegen wilde ik geborgenheid geven. Een plek waar je je terug kunt trekken. Deur dicht en de rest van het huis is er even niet meer.

Ik maakte een moodboard op Pinterest (waar je me kunt vinden onder @ingeborgsimone) en besloot buiten mijn comfortzone te gaan. Ik ging alles blauw maken. En met alles, bedoel ik ook alles! Van de radiator tot de kastenwand, leidingen, plinten, deur en muren. Alles werd blauw!

Bij het plafond en de vloer bleef ik wel trouw aan mijn witte overtuiging, dit haalt het blauw juist op.

Studeerkamer in Country Blue krijtverf en lakverf

Krijtverf en lakverf van Pure & Original

Ik koos voor Pure & Original omdat zij krijtverf en lakverf hebben voor alle toepassingen, zo kon ik de kozijnen, deuren en de wanden in exact dezelfde kleur verven zonder kleurverschil. Ik gebruikte dit merk nog niet eerder dus het was wel even spannend of het zou bevallen.

Van de vele mooie kleuren die Pure & Original heeft, koos ik voor Country Blue, een diepe blauwe kleur die in de krijtverf een fluwelen uitstraling heeft.

Vanaf het moment dat ik de kleurstaal bekeek had ik er meteen onwijs veel zin in!

 

“Dat doen we wel even”, dacht ik van tevoren, dat viel helaas toch even tegen. In februari sloopten we het plafond al uit de werkkamer en werden de muren geïsoleerd. Dit resulteerde in een kamer zonder plafond maar mét heel veel gaten in de wanden waar geïsoleerd werd. Geen kamer die al toe was aan verf dus.

Nadat het plafond geïsoleerd, geraggeld en dicht gegipst was en de gaten in de muren opgevuld kon ik eindelijk doen waar ik zo’n zin in had: verven!

Het verven moet nog even wachtenDe kasten zijn eerst schoongemaakt en geschuurd

Ervaring met Pure & Original verf

En dat stelde me niet teleur. Wat een heerlijke verf, vooral de Traditional Paint op waterbasis die ik voor het houtwerk gebruikte verfde heerlijk. Als je, net als ik, vaker verft weet je misschien wel dat sommige verf gewoon niet van je kwast af te krijgen is. Dat is met Pure & Original absoluut niet het geval, het vliegt je klus op, vloeit heel fijn in elkaar over en is na twee lagen prachtig dekkend.

Ook de muurverf werkt heel fijn, zeker als je eerst WallPrim gebruikt.

De kleurenkaart van Pure & Original

Het eindresultaat

Het eindresultaat is nog mooier dan ik van tevoren hoopte. Het is een werkkamer die zonder meubels van zichzelf al stijlvol is. De muren lijken wel een fluwelen laagje te hebben, ik wil er constant aanzitten.

Ondanks dat alles blauw is geeft het een heel warm gevoel, je hebt verder eigenlijk niets nodig dan een bureau en een stoel.

 

Elke dag loop ik er even binnen en dan ga ik alleen even kijken (en soms even aan de muur voelen ;)). We hebben nu een hele fijne werkplek, om te bloggen en lessen voor te bereiden, misschien af en toe eens gewoon in je up een boek te lezen.

Eindoordeel: heerlijke klus, mede dankzij de fantastische verf van Pure & Original!

Verrassend middel blauw gecombineerd met houtKasten, wanden, verwarming en kozijnen in een kleur

Ingeborg blogt over interieur en lifestyle op ingeborgsimone.nl