Speelkamer in roze en rozer

Speelkamer in roze en rozer

Geplaatst op: 06-08-2018

Speelkamer in roze en rozer

Al anderhalf jaar zijn we bezig met het verbouwen van onze jaren zeventig woning. Het huis is in 1972 gebouwd en sindsdien is er niets meer aan gedaan. Je kunt je voorstellen dat hier een flinke uitdaging voor ons lag. Na héél veel leuke en uiteraard ook minder leuke klussen waren we nu toe aan de speelkamer.

Onwijs luxe natuurlijk, dat je ruimte hebt voor een speelkamer. Ik wilde er dan ook voor onze twee dochters een hele fijne plek van maken.

Onze werkkamer heb ik al met veel plezier en prachtig resultaat aangepakt met Pure & Original verf en nu mocht ik er ook voor de speelkamer mee aan de slag. Samen met de meiden gingen we door de kleurenwaaier heen. En het was al snel duidelijk, roze moest het worden.
 

Voor het houtwerk kozen we voor Courtly RoseCourtly Rose en voor de muren werd Skin PowderSkin Powder uitgekozen. Alleen deze namen klinken al prachtig toch?

Meiden in hun nieuwe speelkamer in roze tinten

Metamorfose van de speelkamer

We hebben deze materialen gebruikt:

Stap 1. Voorbereiden

De kamer gereed maken voor het verven. Zoals je op de before foto goed kunt zien, was er nogal wat werk te verzetten. En helaas is het altijd zo dat het eerst nóg erger moet worden voordat het beter wordt. Dus de wastafel en tegelwandje werden gesloopt, de plafonds en de vloerbedekking gingen eruit. Wat je dan hebt is een hele grote stofbende.
Before, de ruimte voor de verbouwing

Stap 2. Slopen en bouwen

Opbouwen, er kwam een nieuw plafond in.
Verbouwing van een jaren 70 woning

Stap 3. Verf voorbereiding

Op dit moment ben ik begonnen met het houtwerk, eerst alles ontvetten, ik gebruik hier altijd St. Marc voor. Goed schuren, weer ontvetten en een laag CarazzoPrim erop. Dit is bij het aanbrengen doorzichtig en zorgt voor een goede hechting van de verf.
Voorbereiden met CarazzoPrim

Stap 4. Licht opschuren

Weer schuren en ontvetten, het schuren hoeft nu niet meer zo stevig, even met een heel fijn schuurpapier eroverheen is voldoende.

Stap 5. Schilderen met Carazzo

Nu begint het leuk te worden. Er komt kleur op! En wel de CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer in Courtly Rose. Deze verf is uitermate geschikt voor de speelkamer. Want hij is supersterk, krasvast, schrobvast, water resistent, huidvet resistent en ook nog eens heel mooi mat. Hier breng ik twee lagen van aan, tussendoor weer even een schuurpapiertje erlangs en ontvetten.
Carazzo aanbrengen met een rollerCarazzo super sterke universele lak voor deuren kasten en vloeren

Stap 6. Wanden egaliseren

In ons geval moest de stucadoor komen. Kleine oneffenheden kun je makkelijk zelf dichtsmeren. Maar compleet verwijderde wastafels lieten we toch liever aan de professional over. Gelukkig voor ons is het al maanden heerlijk weer, dus het stucwerk was snel overschilderbaar.

Stap 7. WallPrim aanbrengen

Eerst breng ik een laag WallPrimMuur primer aan. Dit is ideaal voor zuigende ondergronden (zoals een vers gestucte muur). Het leuke hieraan is dat het al op kleur gemengd is. Je ziet het dus direct mooi worden.

Stap 8. Licetto aanbrengen

Hierna kan (binnen vier uur al!) de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf erop. Ook Licetto is ideaal voor de speelkamer. Krasvast en schrobvast. Dus de meiden kunnen heerlijk spelen en alles vies maken, ik kan boenen wat ik wil en het blijft net zo mooi als toen het er net op zat.
Licetto in de kleur Skin Powder matte afwasbare muurverf

Stap 9. Vloer leggen

De vloer kan erin! Dit is niet mijn terrein en hier bemoei ik me dus ook niet mee ;)

Stap 10. Afronden

De puntjes kunnen op de i. Styling!

Duurzaam en milieuvriendelijke verf

Naast de voordelen die ik hierboven al noemde wil ik ook nog even benadrukken dat Pure & Original verf duurzaam en milieuvriendelijk is. Dit is sowieso belangrijk voor ons. Maar zeker in een speelkamer is het fijn dat je weet dat er geen giftige dampen hangen.

Het resultaat van de metamorfose

Onze meiden, maar ook zeker ikzelf zijn heel blij met de speelkamer. Zo leuk dat de kleuren die ze zelf kozen van een kleurenwaaier in ‘het echt’ zo uitgepakt hebben. Het is echt hun plek geworden maar past toch ook perfect bij de rest van het huis. Een kamer waar we de komende jaren heel veel plezier van gaan beleven!

Nieuwe roze speelkamer met afwasbare verfKasten en deuren met Carazzo universele lakverf in rozeCarazzo Courly Rose en Licetto Skin PowderKinder speelkamer met krasvaste verf

Ingeborg blogt over interieur en lifestyle op ingeborgsimone.nl