Slaapkamer makeover bij Enstijl

Slaapkamer makeover bij Enstijl

Geplaatst op: 08-08-2016

Slaapkamer inrichten

Alles in grijstinten, gecombineerd met hout en goud en koper was het in Dijon, in de mooiste airbnb waar ik ooit geweest ben...

Ik was hier zo door geïnspireerd dat ik een beetje van daar naar ons huis wilde halen. Om nou meteen de hele woonkamer grijs te verven, ging mij toch een beetje te ver. Zelfs mij, kun je nagaan. Ik heb het alsnog wel bijna gedaan hoor, maar toch even gegaan voor een verandering van de slaapkamer. 

Iets veiliger.... 


Kleur kiezen

De slaapkamer kon nog wel wat gezelligheid gebruiken vond ik. Het was een beetje saai. 

Het is dan ook een ruimte waar we alleen maar komen om te slapen en verder niet. Dus meestal ben ik er niet. Er gaat dan ook meer aandacht naar de woonkamer, normaal gesproken. Maar nu dus aandacht voor de slaapkamer.... 


Plan van aanpak

Hoe pak ik zoiets aan? Ik maak een plan in mijn hoofd, scoorde een vintage goudkleurige spiegel bij de kringloop en bedacht wat ik qua houten accessoires naar boven kon verslepen.... In ieder geval het houten bureau van Boxworx. Dat stond in ieder geval al vast. 

Zal ik alle muren doen? Ook het plafond? Dat zou ik wel zien als ik bezig was.... Zo werk ik namelijk meestal. Eerst doen, dan kijken of het heeft gewerkt.

Een beetje impulsief dus alsnog aan het werk gegaan wel. Maar dat zal ik altijd wel houden. Eerst wat foto's van de slaapkamermuren voor ik aan de slag ging. Zoals je ziet: een beetje leeg en saai....


Krijtverf

Aan de slag dan maar! Met deze matte krijtverf  is het heel fijn werken. Het schildert makkelijk en het is een mooi product. De kleur: Cannonball zal vast heel mooi staan op de muren!
De verf is licht afwasbaar, heel mooi mat, milieuvriendelijk en op waterbasis (dus het stinkt niet). Fijn! Dezelfde avond konden we gewoon weer in onze slaapkamer slapen op deze manier.

Het was, zoals altijd, weer even een werkje. Ik heb altijd een week last van m'n lijf als ik iets geverfd heb, maar toch. Het was het toch waard!


Het resultaat

Het resultaat is namelijk erg mooi en chic. Heel anders dan hoe het eerst was. De verf heeft een fluweelachtige uitstraling. Ik heb meteen maar even de deur en het houtwerk meegenomen.... Toen ik toch bezig was. Mooi toch?Een gastblog van Sanne Pol van &stijl. Sanne is blogger, interieurstylist en fotograaf.