Slaapkamer make-over met Dry Terra van Pure & Original

Slaapkamer make-over met Dry Terra van Pure & Original

Geplaatst op: 01-11-2019

Slaapkamer make-over met Dry Terra van Pure & Original

Een mintgroene wand afgewisseld met witte kale muren. Dat is hoe de slaapkamer van mijn vriend er uitziet. De ruimte wordt gevuld door een grote grijze boxspring en een hoogglans wit Ikea nachtkastje. In de kamer ontbreekt het volledig aan gezelligheid en aan een warme, ontspannende uitstraling. Daar moest verandering in komen en daarom besloot ik de make-over te starten met een nieuwe kleur op de muur.

Dry Terra van Pure & Original

Ik wil mijn vriend een kamer teruggeven waarin hij zich thuis voelt. Samen met de professionals van Pure & Original keek ik naar een warme tint die toch stoer oogt. We kwamen al snel bij de nieuwe herfst en winterselectie uit en kozen voor de ClassicoFluweelzachte krijtverf Krijtverf in de kleur Dry TerraDry Terra.

Stap 1

Na de kamer volledig schoongemaakt en afgeplakt te hebben, kon ik starten met de make-over. Een primer was niet nodig, ik kon meteen met de eerste laag verf beginnen. Deze eerste laag dekte erg goed. Ik kon meteen zien dat deze kleur de warmte en sfeer ging geven waar ik naar opzoek was. Verfdruppels op de houten vloer waren geen probleem, de verf is op waterbasis dus goed te verwijderen.

Before, slaapkamer met groene wand en wit nachtkastje, grijs bed en wit beddenoedRanden afplakken met schilderstape. Vrouw in groen shirt voor raam
Slaapkamer merste laag Classico krijtverf in de kleur Dry Terra op de wanden, laten drogen voor de t

Stap 2

De verf moet vier uur drogen. Hierna was het tijd voor laag twee. De kleur werd nog meer dekkend en intens dan dat ‘ie al was. Ik verwijderde de afplaktape en corrigeerde de randjes met een klein penseel. Wat ik zo mooi vind aan Dry Terra is dat de kleur bij daglicht een andere look heeft dan wanneer er in de avond sfeerlicht op schijnt.

Stap 3

Het hoogglans witte kastjes heeft plaatsgemaakt voor een stoer zwart tafeltje van staal. De kleur Dry Terra macht perfect met botanische items. In de hoek van de kamer staat nu een grote plant. Boven het bed heb ik een groot schilderij gehangen waarin alle kleuren van het Dry Terra pallet terugkomen. De kamer is onherkenbaar en zowel mijn vriend en ik zijn ontzettend blij met het eindresultaat.

Lynn in de nieuwe slaapkamer van haar vriend met terracotta rode oranje wanden, schilderij van vrouwDetail van accessoires op het zwarte ijzeren nachtkastje, kaarsen, vaasjes en een houten schildpad
Slaapkamer met oranje wanden, groene plant, kleurrijk schilderij van vrouwelijk gezicht, grijs bed e
Lynn van de Vorst is content creator, storyteller en copywriter op het gebied van food, mode en interieur. 

Instagram: www.instagram.com/lynnvandevorst