Sfeer in de keuken met Marrakech Walls van Pure & Original

Geplaatst op: 03-06-2019

Sfeer in de keuken met Marrakech Walls van Pure & Original

Onze keuken was wel aan een make-over toe. Ik ben gek op zwart, wit en een rustige basis in huis, maar ik miste toch wel een beetje sfeer. Onze zwarte keuken steekt behoorlijk af bij de witte muren en ik vond het een beetje kil ogen. Tijd voor iets anders! Een natuurlijke kleur op de muur zou perfect staan en gelijk wat meer sfeer geven en het geheel wat meer samenbrengen. Ik ben voor dit project aan de slag gegaan met de nieuwe spring/summer limited edition kleuren van Pure & Original.

Limited edition kleurencollectie lente zomer 2019

Pure&Original lanceerde een limitied edition collectie kleuren. Stuk voor stuk prachtige zomerse kleuren. Helaas kon ik niet bij de lancering zijn i.v.m. werk, maar ik werd door Iris via whatsapp op de hoogte gehouden en kreeg geregeld wat foto’s van haar doorgestuurd, zo leuk! Ik heb gekozen voor de kleur; CalmCalm. Een rustige, natuurlijke kleur met een grijze/beige en roze ondertoon! Perfect voor ons huis!
Pure & Original lente zomer kleuren collectie 2019

Marrakech Walls

Daarnaast heb ik gekozen voor de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf. Deze verf geeft je muur een stoere beton look. Ons toilet hebben we ook geverfd met de Marrakech Walls van Pure & Original, de blog hierover lees je hier.

Ik ben echt verliefd op de Marrakech Walls verf, het geeft zoveel sfeer en karakter! Zoals je misschien wel weet, ben ik afgelopen maart nog naar Marrakech geweest. Dit was mijn tweede bezoek aan deze bijzondere stad en werkelijk overal zie je prachtig gestucte muren! Zowel buiten als binnen in de riads zijn deze prachtige muren te zien. Stiekem waan ik mijzelf ook in een klein Marrakech met deze muren, echt niet erg hoor!!!
Pure & Original verf in de warm beige kleur CalmNieuwe kleurencollectie van Pure & Original Nederlandse verf op waterbasis

Aan de slag met de verf

Allereerst bracht ik de WallPrimMuur primer aan, dit is de basis voor de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf. De WallPrim breng je aan met een verfroller en is heel gemakkelijk aan te brengen. De WallPrim moet ongeveer 8 uur drogen voordat je de Marrakech Walls verf aanbrengt.
Pure & Original verf blikken Marrakech Walls keukenverf betonlookSchilderen met Marrakech Walls betonlook primer WallPrim Pro in een zand kleur
Toen de WallPrimMuur primer droog was ben ik aan de slag gegaan met de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf.
Allereerst breng je de verf aan met een blokkwast. De verf is best wel dik dus je moet best wel even goed ‘kwasten’. De vorige keer hielp Mars mij en bracht hij de verf aan en ging ik erachteraan met de spatel. Dit keer heb ik alles zelf gedaan en dat ging ook prima! Je gebruikt een spatel van Pure & Original met rond aflopende hoeken om strepen in je verf te voorkomen. Je kan ook eventueel een spatel van de bouwmarkt gebruiken, maar let er dus wel goed op dat de randen rond zijn! Niet alle spatels reageren goed i.c.m. verf dus het beste is om gewoon de bijbehorende spatel te gebruiken.

Ik heb de verf in vlakken aangebracht om banen te voorkomen. Daarna wacht je een paar minuten en kan je gaan spatelen. Het ‘glimmertje’ van de verf moet er net af zijn. Let erop dat de verf niet te droog is want dan gaat het korrelen. Met de spatel creëer je jouw gewenste effect!

Tot slot schuur je de muur na het drogen licht op en kan je kleine oneffenheden wegwerken. Hiervoor gebruik je een heel fijn stuk schuurpapier met korrel 400 of hoger. Door later nog met de spatel over de muur te gaan creëer je wat donkere gedeeltes op je muur en met het schuurpapier kan je dit weer wat ‘afmatten’. Op die manier kan je nog wat meer gewenste effecten creëren.

Van zwart wit naar naturel tinten

Wat een verschil he? Bijzonder wat kleur met een ruimte kan doen! Ik ben zo blij het resultaat! Het liefst verf ik mijn hele huis in zachte natuurtinten! Onze zwarte keuken geeft het net dat stoere randje en maakt de lichte kleur niet te ‘zoet’. Ook de Binga manden, die hier al maanden lagen maken het helemaal af! Het mooie aan deze verf is dat het met ieder licht weer anders oogt. Het ene moment heeft de muur een meer grijze/beige kleur en het andere moment juist meer roze. De lichtinval speelt hierin zo’n grote rol!

Doordat de kleur zo licht is kan je op de foto het Marrakech beton effect niet zo goed zien als in het echt. Hieronder zie je nog een aantal close-up foto’s die het effect iets meer laten zien.
Voor de make-over, harde zwart witte ruimte zonder sfeerWarme naturel tinten in de keuken en eetkamer met de zand kleur CalmBetonlook details van zand kleurige tadelakt look met roze tintNatuurlijke materialen in de keuken en eetkamer met Marrakech Walls verf
Ik ben echt super blij met het resultaat en ben ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden!? Laat je het me weten?

Liefs, Kim

Mijn naam is Kim Huisman en ik ben gek op interieur! Sinds jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met het stylen van mijn eigen kamer. Meerdere stijlen en kleuren zijn dus ook al de revue gepasseerd. Sinds 2 jaar heb ik mijn eigen plekje en is mijn passie voor interieurstyling nog meer gegroeid. Ik hou van veel wit, een bohemian touch, natuurlijke materialen met een stoer industrieel randje.