Schitterende muren met structuur met Marrakech Walls verf

Schitterende muren met structuur met minerale Marrakech Walls verf

Geplaatst op: 23-06-2020
Wij hebben onze keuken geschilderd met Pure & Original Marrakech verf op minerale basis, om een mooie betonlook, Venetiaans gips of suède-achtig gestructureerd uiterlijk op onze muren te krijgen.
Nu onze keuken eindelijk klaar is, wilde ik alles vertellen over ons proces van het aanbrengen van Pure & Original Marrakech-verf, die is ontworpen om je muren een beton- of suède-achtige uitstraling te geven - vergelijkbaar met hoe je je zou kunnen voorstellen dat echt oude gipswanden eruit zouden kunnen zien. De resultaten zijn verbluffend en ik ben zo enthousiast dat ik de mogelijkheden om je muren echt te laten praten met je wil delen. 
 
Milk White Marrakech Walls | Cami Tidbits
Om een visueler beeld te krijgen van hoe de applicatie verloopt, kun je mijn YouTube-video bekijken!

Wat is Marrakech Walls verf?

Nadat ik Pure & Original had ontdekt, wilde ik graag de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf gebruiken, een verf die met een spatel wordt aangebracht om een beweging en subtiele kleurvariatie op je muren te creëren - net zoals beton, gips of suède stof. Een heel belangrijk ding om op te merken over Marrakech is dat hoe donkerder de verfkleur je kiest, hoe meer kleurvariatie en beweging je zult zien. Je kunt kiezen voor een hele stoere statement wall, of voor lichtere kleuren voor een subtieler effect.

 
Milk White Marrakech Walls Cami Tidbits Pure and OriginalMilk White Marrakech Walls | Cami Tidbits

Onze kleurselectie

Hoewel ik volledig van plan ben om wat donkere kleuren te proberen om een aantal opvallende muren in ons huis te creëren (met name voor in mijn voorraadkast en mijn kantoor wanneer we die ruimtes gaan afwerken), wilde ik dat dit hoofdgedeelte dat grenst aan de keuken en de woonkamer heel licht aanvoelt en helder.

De verf uit Marrakech sprak me nog steeds aan omdat ik wilde zien of het de muren meer textuur en diepte kon geven, zoals gips, ook al zou het een roomwitte verf worden. Hoewel het moeilijk is om het echte effect door een cameralens met deze witte verf te zien, moet ik zeggen dat de resultaten precies zijn zoals ik had verwacht! De romige tinten, het matte gipsachtige gevoel en de subtiele variaties zijn gewoon verbluffend.

Ik koos voor de Pure & Original-kleur “Milk WhiteMilk White”, die iets warmer is dan de sierlijst langs het plafond, waardoor ik mijn gewenste witte ton-sur-ton look kreeg.
Onze deuren en bekleding in deze ruimte zijn ook geverfd met Pure & Original-verf, maar hiervoor heb ik voor de afneembare LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf verf gekozen. Hun Licetto-verven zijn nog steeds een mooie matte afwerking, maar je krijgt een verf die duurzamer en schuurbaarder is zonder sealer. Je kunt Licetto ook zeker op je muren of meubels gebruiken, wat eigenlijk een mooie, zelfs matte verf is. Ik koos de kleur "AshesAshes" voor onze bekleding en deuren, wat de mooiste greige is.

 
Ashes Licetto | Cami TidbitsMilk White Marrakech Walls Cami Tidbits Pure and OriginalMilk White Marrakech Walls | Cami TidbitsMilk White Marrakech Walls Cami Tidbits Pure and OriginalMilk White Marrakech Walls | Cami Tidbits

Wat vinden wij van de Marrakech Walls verf?

In een notendop . . . ik vind het geweldig! Ik wil het in elke kamer gebruiken! Ik wil graag spelen met andere kleuren en de verfsoorten van Pure & Original en zie het verschil en de sfeer die we kunnen creëren. De Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf ziet er ook prachtig uit! 

Ik moet zeggen dat het proces van aanbrengen aanvankelijk een beetje intimiderend was, maar alleen omdat het nieuw was. Het schuurproces zorgde voor veel meer rommel, maar als je ijverig bent met bedekken, is het niet zo erg om op te ruimen. Het eigenlijke proces van schilderen en spatelen duurde niet langer dan het aanbrengen van meerdere lagen traditionele verf, het was gewoon anders.

Ik denk dat als je zou beginnen met een enkele accentmuur in plaats van een hele ruimte, het hele proces erg leuk zou zijn. Het voelt artistieker en minder als een karwei.

Ik hoor graag wat jij van Pure & Original lak vindt! Wil je iets proberen? Kies je voor een donkere kleur met meer opvallende kleurvariaties of hou je van het uiterlijk van de subtiele wittinten?
Cami Tidbits Een blog van Cami voor Pure & Original. Eigenaar, fotograaf, schrijver, stylist (en vrijwel al het andere) van de blog, TIDBITS.

Gerelateerde artikelen: