Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Geplaatst op: 28-11-2016

Interieurstijl

 

 

De Scandinavisch woonstijl is ontzettend populair in ons land. Vandaar mijn keuze voor dit thema in de blog van Pure & Original. Ik zal deze stijl eens wat verder toe te lichten zodat ook jij in je Nederlandse huis die fijne Scandinavische sfeer kunt toevoegen.

 

De winters in het hoge noorden zijn lang en donker. Doordat er veel tijd  binnen wordt doorgebracht besteden de Scandinaviërs extra veel aandacht aan hun interieur. De sleutelwoorden voor deze interieurs zijn: eenvoudig, sober en tijdloos. Een paar prachtig design-stukken en een houtkachel mag niet ontbreken.


Licht kleurenpalet

 

 

Lichte tinten worden gecombineerd met grijzen en pastellen, ze zorgen voor de fijne basis in een Scandinavisch interieur. Door de lange, donkere dagen, en weinig zonlicht is het extra fijn dat het binnen zo licht mogelijk is. Kies een vloer van licht hout of schilder de planken wit met vloerverf. 


Wit en licht grijs op de muren zorgt ervoor dat al het licht wat binnen valt, máximaal kan reflecteren. Dit is ook een goed idee in Nederland want hier kunnen de winterse dagen best lang, guur en donker zijn.

 


Interieur styling


 

De prachtige natuur laten de Scandinaviërs ook graag in hun interieur zien door het gebruik van natuurlijke materialen. Rendier-vachten, wol en vilt zorgen voor de nodig warmte en texturen op de koude dagen.


Tip: Combineer deze materialen met warm hout in meubels en fris groen van buiten. Zo ontstaat die fijne, winterse sfeer.


Foto 1: Pure & Original Floor Paint – Mineral White. Project: In/Ex createurs
Foto 2: Fresco kalkverf - Mineral White. Project: Apparatus Studio
 


Houtkachel


 

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken is een echte houtkachel of open haard, het liefst een vrijstaand lexemplaar of verwerkt in een mooie, strakke schouw. Waar je met de gehele familie omheen kunt zitten met een warme kop chocolademelk om samen naar het knisperende houtvuur te luisteren.

Foto1: Fresco kalkverf – River Silt. Project: Kavel 22
Foto 2: Fresco kalkverf – Black Smoke. Project: @rrosaliga


Design meubels

 

Wil je het geheel afmaken dan moet je toch echt op zoek naar een echte designklassieker, het liefst een vintage exemplaar gevonden op de rommelmarkt.
“Het is even sparen maar uit ervaring kan ik zeggen van de aanschaf van een designstuk heeft nog nooit iemand spijt gekregen!”


Foto: Thuis bij: Huys91

Ben je gek op de Scandinavische woonstijl? Lees dan ook de andere artikelen in onze interieur blog.Een blog van Marloes Nicolai, interieurontwerper Huys 91 voor Pure & Original.