Overnachten in een jungle kamer

Overnachten in een jungle kamer

Geplaatst op: 13-12-2019

Wat begon met “Mama, ik wil graag een jungle kamer”, eindigde in een complete make-over van mijn oudste dochter Lara (9) haar slaapkamer. Uiteraard nam deze interieurliefhebber deze opdracht met beide handen aan. Het werd een co-creatie tussen moeder en dochter met een belangrijke let op: het moest een jonge meiden jungle look worden en geen kleuter slaapkamer met knuffels en dierenbehang. In deze blog lees je hoe we deze look bereikten; een slaapkamer waarin je het gevoel krijgt dat je overnacht in de jungle.

Mindmap

De eerste stap in deze make-over was het maken van een mindmap. Dat is een hele fijne basis als je een bepaalde sfeer of look in een kamer wilt realiseren. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het juist niet. Het is een brainstorm met jezelf of samen met anderen, in mijn geval mijn dochter, over welke associaties je hebt met een bepaalde sfeer of look. Je stelt daarbij een centrale vraag die je verder uitwerkt met gebruik van trefwoorden, zinnen en andere vragen. In ons geval wilden we een jungle look creëren zonder behang dus onze vraag was: “Hoe creëer je een jungle look met verf?” Eerlijk gezegd was ik ook wel blij dat ik niet hele wanden hoefde te behangen. Ik ben nou eenmaal meer een verftype, want inmiddels weet ik dat je zoveel sfeer kunt aanbrengen met verf. Zoals je wellicht wel weet als je mij op Instagram volgt, houd ik enorm van diepe kleuren in het interieur. Gezien het jungle thema wist ik dat ik hier met een diepgroene muurkleur dan ook zeker goed zou zitten.

Kinder kamer met lichte kleuren, witte vloer, en wit met blauwe muurMindmap voor inrichten nieuwe kinderkamer

Black Hills van Pure & Original

Naast de mindmap waren Pinterest, Instagram en Google mijn beste vrienden in dit project. Ik zocht samen met mijn dochter naar inspirerende foto’s van de mooiste kleur jungle groen. Toen we die vonden, kwam de kaart met kleurstalen van Pure & Original ook op tafel. Deze ligt bij mij standaard in de kast te wachten op een nieuw verfproject… Je kunt zo’n kleurstalen kaart overigens zo ophalen bij een Star Dealer van Pure & Original bij jou in de buurt. Ons oog viel direct op de kleur Black HillsBlack Hills; een diepe en donkere kleur groen. De perfecte basiskleur voor ons jungle project.

Aan de slag met verf

Aan de slag met verf van Pure & Original is voor mij altijd feest, omdat de kwaliteit van de verf subliem is en de kleuren zo mooi zijn. Dit is inmiddels mijn derde verfproject in samenwerking met dit merk en dit zal zeker niet het laatste project zijn.

In totaal hadden we 18m2 muur, verdeeld over twee muren, te verven. Inclusief voorwerk (afplakken plinten en de vloer bedekken) klaarden we deze verfklus met z’n drieën in tweeëneenhalf uur, verdeeld over twee dagen. Mijn eega, met zijn vast hand, schilderde eerst met de kwast de muur langs het plafond. Ik ging eerst met de kwast langs de plinten en in de hoek en verfde daarna met een grote verfroller (koop een goede vachtroller die niet pluist!) het bovenste deel van de muur en mijn dochter verfde direct de onderste helft. Wat een teamwork en wat was het gezellig om samen te doen!

Hoe begin je met verven?

De eerste laag die erop ging, was WallPrimMuur primer Pro in de kleur BlackBlack Hills. Door de muur hiermee voor te strijken hecht de verf beter aan de ondergrond, wordt zuiging verminderd en vlekken geïsoleerd voor een egale afwerking.

Welke muurverf kies je voor een kinderkamer?

Voor de tweede laag gebruikten we de muurverfsoort LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf in de kleur Black Hills. Licetto gebruik ik voor al mijn muurverfprojecten, omdat deze zo mooi mat is en zeer goed afwasbaar. Dat laatste is met kinderhandjes in huis zeer fijn. Het eindresultaat van de geverfde muren was precies zoals wij het in het hoofd hadden. De kleur Black Hills is dus als basiskleur een hele goede keuze mocht je ook met een jungle slaapkamer aan de slag gaan. Overigens ben ik ondertussen een tikkie jaloers op mijn dochter, want ik zie deze diepe en warme kleur ook wel in onze slaapkamer voor me.

Styling

Nu de basis stond pakten we onze mindmap er weer bij en gingen we op zoek naar items die de jungle look versterken zonder dat het er te dik bovenop ligt. We keken naar materiaalgebruik zoals hout, rotan, touw, maar ook naar accessoires waarbij planten natuurlijk niet mochten ontbreken. Er kwam een nieuw bed, een houten stapelbed waar bovenin wordt geslapen en onderin wordt gechild met vriendinnen. Op de muur plakten we een XXL behangcirkel, een knipoog naar het jungle thema.

De slaapkamer oogt door de basiskleur Black Hills veel warmer en voelt knusser aan. De kamer kreeg door deze kleur ook veel meer diepte. Kijk maar eens naar de volgende voor en na foto's!

Om de jungle look compleet te maken, hingen we onder andere een kapstok in takvorm aan de muur. De hanglamp met bloemen maakte plaats voor een touwlamp en de pennen in de gereedschapskist moesten wijken voor plantjes.

Het was een hele toffe klus om samen met mijn dochter te doen en nog belangrijker: Lara is ontzettend blij met de nieuwe look die zij zelf bedacht!

Kinderkamer met zwarte muren, hoogslaper en jungle themaKijk op de slaapkamer door een plant heen naar een muur met jungle thema behang en veel plantenMuur van kinderkamer met ronde uitsnede met jungle tekening en een zwarte muurJungle thema kinderkamer met zwarte muur, veel planten en een luipaard print vloerkleed

Linda is een bloggende Instagrammer uit Fryslân met een passie voor interieur en nordicliving. Ze heeft een grote liefde voor meubels uit het midcentury modern tijdperk.