Oude mastenmakerij wordt hotel

Oude mastenmakerij wordt hotel

Geplaatst op: 25-10-2015

Hotel Lemmer

Een paar maanden geleden is Hotel Lemmer uitgebreid met een derde pand. Een oude Mastenmakerij werd omgetoverd tot het nieuwe, centrale gebouw van het hotel. Deze drie unieke panden worden met elkaar verbonden door de prachtige tuin en terras.


Verbouwing

 

Ik werd gevraagd om mee te denken met de verbouwing en voor het stylen van de entree en het restaurant. De oude Mastenmakerij stond al een tijd leeg.

De eigenaren van Hotel Lemmer, wat er naast staat, namen het besluit om het pand erbij te kopen en grondig te verbouwen tot een nieuw hotel. Wat een heerlijke uitdaging!


Industrieel

 

Door het hotel te vergroten werd de Mastenmakerij het nieuwe hoofdgebouw met receptie, lobby, restaurant en bar. Daarnaast ontstond er ruimte voor een groot parkeerterrein.

Het oude gebouw werd zoveel mogelijk in tact gelaten en opgeknapt waar nodig. Hierdoor zijn er in het hotel veel stoere industriële elementen te vinden. Gemetselde wanden werden gecombineerd met een nieuw, industriële gevlinderd betonvloer.

Oude gereedschappen zijn bewaard en werden gebruikt als decoratie. En de foto’s van het oude pand, in oorspronkelijke staat hebben een mooie plek aan de muren gekregen. Hiermee willen we de oorspronkelijke functie van het gebouw niet doen vergeten. 


Oude bouwmaterialen

 

Voor de styling van het hotel ging ik aan de slag met de verf van Pure & Original en oude bouwmaterialen. Oude paneeldeuren worden gebruikt als decoratie en heb ik geschilderd met de authentieke kleuren van Pure & Original.

De deuren heb ik eerst goed ontvet en geschuurd en daarna geschilderd met krijtverf. Een paar andere deuren werden behandeld met loogbeits om ze te verouderen en lelijke plekken bij te werken. Met metalen haken zijn de deuren te gebruiken als kapstok.


Authentieke kleuren

De kleuren van de kalkverf komen prachtig overeen met de kleuren van het oude pand. Op deze manier lijkt het bijna alsof ze er altijd geweest zijn. De wanden van het hotel werden geschilderd in ClassicoFluweelzachte krijtverf krijtverf, kleur Old Linnen.


Broodplanken


Van oud hout uit het pand werden broodplanken gemaakt. Deze worden gebruikt bij het ontbijt en avondeten. We hebben schemerlampen gemaakt op oude balken van de Mastenmakerij. Zo vind je overal oude elementen terug in het nieuwe interieur.

Ondertussen werk ik aan nieuwe accessoires voor de aankleding die ik maak uit de oude materialen en instrumenten van de Mastenmakerij. Die worden nog toegevoegd in het hotel.


Een heerlijk project om te doen en een aanrader voor een lekkere kop koffie of een weekendje weg in Friesland. 


Een gastblog van Fokje van der Wal van Hip & Home voor Pure & Original.