Ons eerste koophuis!

Ons eerste koophuis!

Geplaatst op: 20-05-2019

Ons eerste koophuis!

Aan het einde van afgelopen zomer besloten mijn vriend en ik dat het tijd was om eens serieus naar huizen te kijken. We huurde al 7 jaar een fijn dubbel boven huis maar er ging toch wat kriebelen. We waren er klaar voor!

Op zoek naar ons droomhuis

Na een heel korte zoektocht kwam daar na een maand of 2 opeens ons "droomhuis" voorbij. Precies in de buurt waar we graag wonen, 2 verdiepingen en een tuin. We deden een bod en een week later was het van ons. Het stel wat er woonde wilde er snel uit en zo kregen wij na 1,5 maand al de sleutels. Bizar snel.

Natuurlijke verf met matte uitstraling

Tijd om te verven! Een paar dingen wist ik zeker, ik wilde heel graag werken met natuurlijke verf, matte mooie zachte kleuren en kwaliteit. Zo kwam ik al snel in contact met Pure & Original. De kleuren en matte uitstraling sprak mij direct aan, dat moest ‘m worden!

Sahara Dust voor een warme woonkamer

Sahara DustSahara Dust stond al tijden op de lijst dus die was all set om de woonkamer muren te gaan sieren. De woonkamer is een soort pijpenla en er komt veel licht van de tuin naar binnen door de grote ramen, hierdoor leeft de kleur echt. s'Ochtends oogt de kleur heel fris en s'avonds heerlijk warm.
Na 2 lagen zat ie erop en was prachtig egaal. De kamer is 12 meter lang dus voor strepen was ik heel bang, maar het is helemaal goed gegaan.
Moodboard voor een rustige woonkamer met natuurlijke tinten
Woonkamer schilderen met Pure & Original classico krijtverfNatuurlijke tinten in de woonkamer met Classico krijtverf in de kleur Sahara Dust
Woonkamer in warm beige gele tinten met hout en mat zwart
Lichte woonkamer met warme kleuren en zachte materialen
Zwart en wit gecombineerd met poeder tinten en beigeNatuurlijke materialen met zachte krijtmatte poedertinten en design elementen

Bijzondere roze kleur Skin Powder

Voor de gang naar het achterhuis kozen we de kleur Skin PowderSkin Powder. Ook deze kleur speelt ook mega met het licht en daardoor toont ook deze kleur de hele dag door als een andere tint, alsof de kleur leeft. Ik ben er zoooo blij mee. Ook deze was na 2 laagjes supermooi dekkend en egaal.
Sfeer moodboard voor de hal met zacht roze, goud en wit
Witte hal met weinig lichtinval brengt geen sfeerHal in roze nude tinten voor een luxe glamour look

Steel Blue voor een donkere slaapkamer

De slaapkamer voelde als een soort grotje, achter in het huis, aan de tuin (die grenst aan 100 andere tuinen dus mega rustig), deze mocht een stuk donkerder zijn dan de rest van het huis. Kalkverf vonden we te gek en in combi met het donkere blauw, het voelde direct als een soort wolkje.
Na de eerste laag met WallPrimMuur primer Pro kneep ik hem heel even, omg wat is dit donker! We hadden ook nog geen licht in de slaapkamer. De primer laag in combi met bouwlamp was geen feest.

Toen ik de volgende dag begon met de blokkwast en de kalkverf had ik mijn twijfels of het goed zou komen. Ik werk niet mega netjes als het op verven aankomt en mijn vriend is daar geen fan van. Maar de kalkverf aanbrengen met blokkwast is juist mega fool proof. Hij dekte de eerste laag al heel mooi en na de tweede laag leek het wel werk van een pro. Al zeg ik het zelf.
Sfeer bord voor de slaapkamer met donker blauwe kalkverf
Slaapkamer met Pure & Original Fresco kalkverf in de kleur Steel BlueSlaapkamer in diep blauwe tinten met fris wit, roze en terracotta beddengoed

Rustige hal met Ashes

De hal bij binnenkomst verdiende ook een kleurtje. We hebben in de woonkamer grote glazen deuren naar de hal dus deze moest wel matchen met Sahara Dust.
We kozen voor de kleur Ashes en dit keer in de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf, de afwasbare verf. Zo’n handig gegeven! Het is ideaal, als het vies is haal je er een doekje over en het is zo weer schoon.
Justine Leenarts is fotograaf voor o.a. ELLE, Grazia, L’officiel, Scotch & Soda en Tommy Hilfinger.