Modern landelijk wonen in de stad

Modern landelijk wonen in de stad

Geplaatst op: 05-06-2017

Modern landelijk wonen in de stad

Het afgelopen jaar was de vraag  van de bewoners van deze woning om een modern interieur te ontwerpen wat ook sfeervol en gezellig moest worden. De woning staat hartje stad en heeft een totale metamorfose ondergaan. Een keuken van 5 meter hoog is aangebouwd, wat een gigantische ruimte is dat geworden! 

 

De keuken die er ervoor ontworpen is geeft je in deze hoge ruimte toch een comfortabel gevoel. Dat komt door het gebruik van natuurlijke materialen in warme kleuren. 


Keuken met hoog plafond

Materialen en kleuren combineren

Zo is er de betonvloer die toegepast is in een warm grijze tint. Een betonvloer kan op diverse uitvoeringen worden toegepast. Laat je altijd goed informeren over de mogelijkheden bij een bedrijf die hier veel kennis en ervaring mee heeft. 

 

Bij deze vloer is een houtfineer keuken gecombineerd. Houtfineer is een dun laagje echt hout wat op een draagplaat wordt verlijmd. Er is gekozen voor donker eiken wat de sfeer en het behaaglijke gevoel in deze ruimte essentieel beïnvloed. 

De wanden zijn geschilderd met ClassicoFluweelzachte krijtverf muurverf en licht grijs van kleur. De kleur Old FlaxOld Flax is warm grijs van kleur en is met veel andere kleuren te combineren.


Moderne keuken

Spanning in de woonkamer

In de woonkamer ligt een houten vloer met een stoere uitstraling. De kleuren in deze ruimte sluiten hier perfect bij aan. De accentkleur RistrettoRistretto op de haard geeft deze de aandacht zonder dominant te worden. Het geeft juist net wat meer spanning in het kleurenpalet van vloer, wanden en meubels.


De eetkamer grenst aan de keuken en woonkamer

De woonkamer met warme tinten

Kleuren herhalen

In de hal komt deze accentkleur Ristretto terug. Het herhalen van kleuren geeft rust in een woning. Niet elke ruimte vraagt om weer een andere kleur. De manier van combineren van een aantal kleuren in je hele huis is de kunst!


Accentkleur Ristretto in de hal

Badkamer en kleedkamer

Gang en slaapkamer

Slaapkamer in naturel kleuren

Hartelijke groet,
Kristel van Leeuwen

Een blog van Kristel van Leeuwen, interieurstylist bij WoonThuis voor Pure & Original