Mediterrane tuin met Kalei

Mediterrane tuin met Kalei

Geplaatst op: 31-05-2017

Mediterrane tuin met Kalei

Wat is het genieten de laatste dagen. De zon schijnt, het is warm, wat wil je nog meer?
Nou, misschien een verandering in de tuin. Of misschien is de buitengevel wel toe aan een nieuw uiterlijk.

 

Op een niet heel erg zonnige dag gingen Cheyenne van Pure & Original en ik aan de slag om te laten zien hoe makkelijk het is om KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten verf aan te brengen.
De muur die we behandelen was een stenen muur van een nieuwbouwhuis.

Pure & Original Quartz en Calx Kalei

Soorten Kalei

Pure & Original heeft twee verschillende soorten KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten verf.

  • De Quartz Kalei, te herkennen aan de kleine quartz steentjes die in de verf verwerkt zijn.
  • De Calx Kalei, geeft de gevel een egaal effect door de gladde verf.

 

Om het verschil goed te laten zien, werkten we met beide verven.

 

Voordat je de Kalei kunt aanbrengen moet je ervoor zorgen dat de ondergrond goed schoon is. Er mag geen stof, mos of andere losse delen op de muur zitten. Ook adviseren wij om een primer te gebruiken. Bij een zuigende muur kun je de WallFixKrachtige muur fixeer gebruiken, hiermee voorkom je het zuigende effect. En bij een poederige ondergrond gebruik je de Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances Special FixMinerale muur fixeer. Hiermee voorkom je dat de verf er in een later stadium niet zomaar afbladdert en dat de verf goed hecht aan de muur.

Kleuren en kwast

De bovenkant van de muur kreeg Calx KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten in de kleur Coffee Cream En de onderkant van de muur kreeg Quartz Kalei in de kleur Majestic ClothMajestic Cloth.
Coffee CreamCoffee Cream is een warme wit en Majestic Cloth een donkerpaars. Twee kleuren die elkaar mooi aanvullen.

 

Het ideale van de verf is dat je hem zo kunt gebruiken. Wij gebruikten de speciale Kalei kwast om de verf aan te brengen. Deze houdt de verf goed vast en de haren van de Kalei kwast slijten veel minder snel dan een andere blokkwast.

Aanbrengen en effect

Je kunt er lang of kort over doen, ik doe het liever kort, want zo makkelijk was het. Je brengt de KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten met de blokkwast aan. Het makkelijkst werk je van links naar rechts in lange banen. Om de verf wat minder dik te maken kun je hem verdunnen met water. Dat hebben wij niet gedaan. De Calx Kalei is een egale verf waar je de voegen etc. nog goed door kunt zien.

 

De onderlaag van de muur behandelden we met de Quartz Kalei. Het verschil zie je meteen aan de structuur van de verf. De Quartz Kalei is veel dikker dan de Calx. En ook het verschil op de muur zie je goed. Je ziet veel minder voeg en andere oneffenheden op de muur. De gevel krijgt een grovere uitstraling.


Het aanbrengen van Kalei verf

Mini make-over

Het mooie van de KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten verf naast dat het de woning een mooie uitstraling geeft is dat het een duurzame verf is die regen en weerbestendig is en er zullen geen mossen meer op de muur groeien.

 

Het beste is om de Kalei verf aan te brengen als het niet te zonnig weer is. In de regen raden we ook niet aan. Maar een droge en bewolkte dag is perfect om met de Kalei aan de slag te gaan.


De tuin voor de make-over

De tuin na de make-over

De tuin waarin wij werkten hebben we binnen 2 uur een totaal andere look gegeven. Van saaie stenen muur, hebben we nu een gezellig mediteraans hoekje gemaakt.

 

Wil je meer weten over de KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten verven kijk dan op de website: www.pure-original.nl/gevelverf

 

Fijne zonnige dagen en tot gauw!

 

Groetjes Lesley

Een blog van Lesley Alma blogger en video producer bij Lesley’s Lifestyle voor Pure & Original