Kleuren combineren

Kleuren combineren

Geplaatst op: 11-01-2016

Nieuw jaarAllereerst wil ik iedereen een heel gelukkig vooral gezond nieuw jaar toewensen. Hopelijk zitten bij iedereen de vingers er nog aan, want ook dit jaar hopen wij weer veel mensen te enthousiasmeren om aan de slag te gaan met de mooie verfkleuren van Pure & Original. 

Zo zal ik dit jaar mijn focus leggen op kleuren in combinatie met materialen en stijl. 


Foto: Fargerike Norge COLOR Aubergine


Kleur inspiratie

 

Een nieuw interieur biedt veel mogelijkheden waarbij je alle kanten nog op kunt qua stijl en kleuren. Maar mocht je nu binnen je huidige woning willen veranderen, of ben je verhuisd, maar wil je toch een andere sfeer, dan is dit soms best lastig kiezen.

Ik geef een aantal praktische voorbeelden en tips hoe je kleuren en materialen combineert.

1. Ton sur ton

 

Dit vloerkleed van HK living heeft een stoere look en past heel goed in een mannelijk interieur. Door dit te combineren met kleden die in het verlengde van elkaar liggen krijg je eenheid. Een groot element in een contrasterende kleur maakt het geheel op eenvoudige wijze heel interessant.

 

Foto: Apartmenttherapy Credits Pierre Yovanovitch 

 

Verfkleuren van Pure & Original die je hier prefect mee kunt combineren zijn Greek Sky, Soft Greek, Apple Blossom, Golden MajestyGolden Majesty en Slate GreySlate Grey.


2. Kleur gebruiken

 

Ben je een kleurrijk type en ben je niet vies van een gezellig kleurtje in het interieur, kijk dan maar eens goed naar deze combinatie. Het behang van Cole & son heeft een strakke uitstraling door zijn geometrische vormen en is tegelijkertijd speels door het gevarieerde kleurgebruik.

Pas dit toe op een opvallend plekje in huis, maar houd de rest er omheen rustig. Ook, een knalgeel krukje en af en toe een ander gekleurd detail maken het wel helemaal af. Zo zorg je voor een spectaculair item, maar blijft het totaalplaatje toch rustig.


Foto Interiorator.com


Verfkleuren van Pure & Original die je hier prefect mee kunt combineren zijn Mauve Love, Black, Hop. Steel BlueSteel Blue en LipstickLipstick.


3. Zachte kleuren

 

Ook zachte kleuren kun je een statement mee maken. Combineer veel zachte kleuren met elkaar en krijg een rustig, lieflijk geheel. Wil je dit iets stoerder maken, voeg dan een aantal vintage accenten toe, zoals een tweedehands bureautje, een stoere lamp of een gave stoel.


Foto: mommodesign.com/

Verfkleuren van Pure & Original die je hier prefect mee kunt combineren zijn Coffee Cream, Island WhiteIsland White en Lagoon WaterLagoon Water.


Aan de slag

 

Dit zijn nog maar een paar kleine voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. Wees dus niet bang om te combineren. Volg vooral je gevoel en begin ruim van te voren met oriënteren.

Mocht je er daarna niet uitkomen, of twijfel je, schakel dan de hulp in van een professional. Deze kan net dat beetje onzekerheid wegnemen, tips geven, samen met je op zoek gaan naar de gewenste onderdelen en nog extra adviseren en begeleiden waar nodig.


Foto Houz.no

Heel veel plezier met combineren. Mocht je mooie foto’s van het resultaat hebben, dan vinden wij het leuk als je ze met ons deelt!
Een blog van Femke Haanappel – van Duijn , interieurontwerper www.nya-interieurontwerp.nl voor Pure & Original.


In de blog maken we gebruik van eigen beelden en afbeeldingen met bronvermelding, ter inspiratie. We maken een zorgvuldige selectie en geven graag aandacht aan de maker van het beeld. Mocht een bron verkeerd vermeld zijn, neem dan contact op, we passen het graag aan.