Kinderkamer met frisgroene lambrisering

Kinderkamer met frisgroene lambrisering

Geplaatst op: 06-12-2019

Als interieurliefhebber, en ook vooral kleurliefhebber vind ik het leuk zo nu en dan een frisse wind door huis te laten waaien. Het was nu de beurt van Evy haar slaapkamer.
 

Niet ieder project hoeft enorm of ingewikkeld te zijn. In dit geval was het een simpele klus, lees je mee?

Wat is kindvriendelijke verf?

Ik schilder de wand met een kindvriendelijke muurverf: LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf. Zo is de muur bestand is tegen al het peutergeweld en is deze goed afneembaar. De verf heeft een matte afwerking en is ook goed te gebruiken in de keuken en badkamer. Ideaal voor in de kinderkamer!

Hoe breng je afwasbare muurverf aan?

Als eerst schilderde ik de wand met één laag primer (WallPrimMuur primer Pro). Deze primer was al op kleur, zo kreeg de ruimte direct al een andere uitstraling!

Nadat de primer goed gedroogd was mocht de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf erop. Doordat de primer al op kleur was hoefde ik maar één laag aan te brengen. Het is prachtig geworden!

Speelse lambrisering schilderen

De rommelige lambrisering geeft een speels effect en op deze manier kun je makkelijk eens een ander kleurtje kiezen. Met de komst van de roze gordijnen is het een vrolijk geheel geworden.

Kleur kiezen voor in de kinderkamer

De kleur op de wand was voorheen Skin Powder van Pure & Original en nu is de keuze gevallen op een koelere tint, namelijk Silver ClaySilver Clay. Deze blauwgroene tint combineert heel mooi met de andere witte wanden en met de roze gordijnen.

Kinderkamer met een witte muur met lichtroze lambrisering en knuffels en kussens.Kinderkamer met wit en lichtgroen muur, kleine bordeaux rood en houten tafel, met lichtroze gordijneKinderkamer met groene en witte muren, speeltafel met stoeltje in rood en houtKinderkamer met een mint groene wand met kapstok en een tafel met plant er voor.

Bedankt voor het lezen weer en tot een volgend project!

 

Liefs,

Aylin

Aylin is pracht en praal liefhebber. Op haar instagram account @Okermint deelt ze de mooiste plaatjes van haar woning waar ze woont met man Jeffrey en dochter Evy. De basis is wit waar ze met accenten zachte pastellen en diepe groen en rood tinten aan toevoegd.