Keukenkast verven met lak

Keukenkast verven met lak

Geplaatst op: 22-07-2019

Keukenkast verven met lak

Daar ben ik dan voor een derde keer omdat ik maar geen genoeg krijg van de Pure & Original kleuren. Ditmaal zijn we aan de slag gegaan met de nis in onze keuken zoals ik in mijn vorige gastblog al stiekem liet weten.

Een nisje in de keuken

Wij hebben in onze keuken een nisje om gezellig in te zitten terwijl de ander (lees: ik) kookt. Onverwachts is het ook bestempeld als 'het huisje' door Evy. We hangen plaids op aan de deuren en daarmee is het een hut, hoe geweldig. 

Toch ondanks het leuke gebruik van deze nis voelde het niet helemaal af voor mij. Ik denk dat dit komt doordat de achterwand uit 2 panelen bestaat en ook dat het zitvlak een andere kleur en materiaal is dan de rest, het voelt niet aan als geheel. 

Keukenkast schilderen met waterbasis lak

Tja de oplossing was mij duidelijk! We gaan de nis een kleur geven. Omdat het kunststof is heb ik na deskundig advies van Pure & Original het geheel eerst ontvet, opgeschuurd, opnieuw ontvet en vervolgens met de transparante CarazzoPrim geschilderd, toen dit droog was ben ik eroverheen gegaan met de eerste laag CarazzoUniversele lak voor vloeren, meubels, deuren en meer kras- en stootvaste verf. De volgende dag schilderde ik de nis met de 2e laag. Ik heb gekozen voor de kleur Silver ClaySilver Clay omdat deze mooi aansluit bij de rest van onze keuken. 
Pure & Original blik CarazzoPrim primer voor onder de Carazzo universele lakverfKasten geschilderd met de transparante primer CarazzoPrim van Pure & OriginalSchilderen met watergedragen lakverf voor binnen met een matte finish voor op keuken kastenDe eerste laag lakverf in de keuken, houten kastjes frontjes met gouden grepen handgrepen
En tadaaa, hoe mooi is het geworden! Het is nu echt een nis zoals ik aanvankelijk in gedachte had. 
Groene nis in de keuken omgeven door houten kasten met gouden grepen en een donkergroene tafelNis met bankje in de keuken om in te zitten met een kussen en accessoires op groen tafeltje

Bedankt voor het lezen van mijn gastblog!


Warme groetjes,

Aylin

 


ps: ben je benieuwd naar de rest van mijn woning en Pure & Originals projecten? Check dan mijn instagrampagina: @okermint.

Aylin is pracht en praal liefhebber. Op haar instagram account @Okermint deelt ze de mooiste plaatjes van haar woning waar ze woont met man Jeffrey en dochter Evy. De basis is wit waar ze met accenten zachte pastellen en diepe groen en rood tinten aan toevoegd. 

Gerelateerde artikelen: