Jungle betonlook in de woonkamer

Jungle betonlook in de woonkamer

Geplaatst op: 18-12-2017

Jungle betonlook in de woonkamer

Doei witte muur, hallo sfeervolle betonlook.

 

Vorige week hebben m’n vriend en ik weer een leuk klusje in huis gedaan. Geverfd! En niet gewoon even een wandje met de roller en klaar. Nee, het was iets meer werk. Maar wel met een heel stoer en bijzonder resultaat!

 

Een paar weken geleden kwam ik in contact met de verf van Pure & Original. Toen ik de foto’s zag wat je met hun verf kunt maken waren we meteen enthousiast!

Grijze betonlook gemaakt met kalkverf

Kleur voor in de woonkamer, maar welke?

De witte muur achter de tv moest eraan geloven. Ik zat al een tijd met het idee dat ik die muur een kleurtje wou geven. Maar was er nog niet over uit wat.


Na een paar A5 kleurenstalen - die we opgestuurd kregen - gezien te hebben gingen we verrassend genoeg voor de donkerste! Heftig haha! Maar omdat we zo’n licht huis hebben kan het hier heel goed.

Rustige, witte woonkamerBefore, wit, wit en wit

Fresco kalkverf pakket uitpakken en aan de slag

In het pakket wat bezorgd werd zat de primer (WallPrim) in de kleur White Rhino, de Fresco kalkverf in dezelfde kleur en een grote blokkwast.

 

Hup alles aan de kant geschoven, tv van de wand en we konden beginnen.

Als eerst ging de primer op de muur, die hebben we met een roller aangebracht omdat dat makkelijker en gelijkmatiger gaat. Toen vond ik het al heel mooi en een mega verschil met de witte muur!

Kalkverf breng je aan met een kalkkwastNatte kalkverf lijkt donker bij het aanbrengen

De tweede laag kalkverf geeft de ware kleur

Na 8 uur drogen, een avond in de zooi en geen tv kon de volgende morgen laag nummer 2 erop. In ongeveer een uurtje was dit gefikst en toen was het wachten tot ik alles weer mooi op z’n plek kon zetten.

 

En zie hieronder het resultaat. De donkere muur geeft zoveel sfeer! En de ruimte wordt er niet kleiner door. Het effect van de kleurverschillen past heel goed bij de betonlook van de salontafel en aanrechtblad. En ik vind de accessoires er nu echt uitspringen.

Kleuraccent met lichte en donkere tonenFresco kalkverf geeft een doorleeft effect

Kalkverf aanbrengen is heel gemakkelijk, iedereen kan het!

Wij zijn heel blij met deze make-over! En om dit effect te creëren hoef je helemaal geen topschilder te zijn. De kalkverf van Pure & Original doet het meeste werk. Easy peasy dus.

 

Wat vinden jullie van deze make-over?

 

Liefs Kelly

Kelly is blogger en plaatst dagelijks foto’s van haar interieur op haar Instagram profiel. Ze won de Meet the blogger green award 2017. www.keeelly91blog.eu