Het resultaat van de babykamer

Het resultaat van de babykamer

Geplaatst op: 07-01-2019

Het resultaat van de babykamer

De afgelopen tijd hebben jullie het een en ander voorbij zien komen over de babykamer. En, nu is het eindelijk zover: de babykamer is af! YAY! We zijn zo blij met het resultaat en kunnen niet wachten tot de kleine er eindelijk is. In deze blog vertel ik je meer over hoe wij tot deze kinderkamer zijn gekomen en welke kleuren, meubels en dergelijke we hebben gekozen/gekocht!

Kleur kiezen voor de babykamer

Om te beginnen hebben we gekeken naar de kleur van de babykamer. We vonden het wel leuk om te laten zien dat het een meisjeskamer was, maar het hoefde voor mij niet te girly. Toen ik de kleur Skin Powder van Pure & Original tegenkwam was ik gelijk helemaal om. Doordat het krijtverf is, heeft het een matte en zachte uitstraling. 
Natuurlijke krijtverf met ultra matte finishZachte tinten voor in de babykamer

Behang en meubels combineren

Aan de andere kant van de kamer hebben we gekozen voor behang. Dit zorgt voor wat meer contrast en geeft een stoer effect. Dit behang is van Graham & BrownBrown en is de Linden Parel. Het behang heeft een print, maar oogt niet druk. Dit sprak mij erg aan.

 

Dan zijn er natuurlijk nog de meubels die moeten komen in de kinderkamer! We hebben gekozen voor een ovaal bedje van Stokke, namelijk de Sleepi. Deze heb ik besteld bij Babyplus. Doordat het een ovaal bedje is, staat het speels in de ruimte. Ook vind ik het erg leuk dat er een sluier aan hangt. Dit geeft echt zo’n lieve uitstraling!

Zacht roze, wit en grijs voor de kinderkamerVerlichting voor de babykamer

Commode en kledingkast

Naast het bedje hebben we de commode van Petite Amélie staan. Een brede commode waar je genoeg plek hebt om de kleine te verschonen, te verzorgen en aan te kleden. Ideaal! Doordat we een bladvergroter hebben, creëer je deze extra ruimte.

 

En alle kleertjes moeten natuurlijk ook een plekje hebben: de kledingkast. Zoals je ziet hebben we veel witte meubels, daarom hebben we gekozen voor een stoere locker van Kindercompagnie. Deze locker is in het grijs en past weer perfect bij het behang!

Baby commode met wit en houtStoere lockerkast voor de kinderkamer

Verduisterende raamdecoratie

De raamdecoratie mag natuurlijk niet ontbreken in de kinderkamer. Het is wel zo fijn als je het lekker donker kan maken als de kleine gaat slapen. Wij hebben gekozen voor een verduisterend gordijn en een verduisterend rolgordijn van Raamdecoratie.com. Hier hebben we het vrij rustig gehouden qua kleur. Het gordijn is grijs en het rolgordijn wit.

Raamdecoratie voor in de kinderkamerSfeervolle babykamer

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van het resultaat vinden.

 

Liefs, Mariëlle.

Mariëlle is blogger bij Furnlovers. Een online inspiratiekanaal op het gebied van interieur, wonen en lifestyle. 

Instagram: @mariellewielheesen
www.furnlovers.nl