Een zomers interieur met een nieuwe frisse kleur

Geplaatst op: 08-07-2020

Ongeveer een jaar geleden verfde ik onze woonkamer muur in de kleur bleekroze. Een prachtige kleur, maar ik was toe aan een nieuwe frisse kleur voor de zomer! Zo koos ik de kleur Coffee Cream van Pure & Original. Om de woonkamer een unieke look te geven, heb ik voor de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf gekozen, deze geeft de muur een stoere betonlook & een luxe uitstraling.

Coffee Cream Marrakech Walls Charis de FauwCoffee Cream Marrakech Walls Charis de Fauw

Aan te brengen in 3 super simpele stappen:

Voordat je kunt beginnen heb je de volgende dingen nodig: kwast, verfroller, verfemmer, afdekmateriaal voor de vloer, tape, de Marrakech spatel, WallPrimMuur primer Pro en Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf. Wij hebben de kleur door laten laten naar de keuken, dan is het fijn als de verf waterafstotend en afwasbaar is. Hiervoor hebben wij de Dead Flat Eco SealerMatte sealer gebruikt.

Voorbereiding voor het verven

Verwijder stopcontacten van de muur, bedek de vloer en plak de randen af met tape. Controleer op oneffenheden en schuur deze weg indien nodig.

Stap 1: De WallPrim Pro aanbrengen

De WallPrimMuur primer Pro is een primer en zorgt voor een goede hechting van de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook. Deze kun je tot maximaal 10 % water verdunnen maar dit is niet perse nodig. Breng de WallPrim Pro aan met een verfroller.

Stap 2: Tijd voor de Marrakech Walls betonlook verf

De Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook is een vrij dikke verf, roer deze eerst even goed door. Breng deze in met een mooie volle laag aan. Laat de verf een paar minuten drogen en verdeel deze daarna kris-kras over de muur met de spatel. Voorkom hoog staande randen. Laat het drogen tot de volgende dag.

Stap 3: Schuur de muur lichtjes op met schuurpapier

Voor een mooie Betonlook, schuur je de muur lichtjes op met schuurpapier (korrel 400 of hoger). Ga nog eens met de spatel over de verf wanneer je meer kleurnuances wilt, wordt het iets te donker, schuur de plek dan nog eens lichtjes op. Het verfwerk is klaar :)

De muur afwasbaar maken en beschermen met de Dead Flat Eco Sealer

Voor een waterafstotende en afwasbare muur, gebruik je de Dead Flat Eco SealerMatte sealer. Voor de keuken heb ik 3 lagen Dead Flat Eco Sealer aangebracht en in de woonkamer 1 laag om dezelfde look te krijgen. De Dead Flat Eco Sealer zorgt er namelijk voor dat de verfkleur iets donkerder wordt dus is het aan te raden om dit door te trekken over de gehele muur. Dit zorgt ook voor bescherming van de verf en zorgt ervoor dat vlekken gemakkelijk verf te werken zijn. Klaar!

 

Coffee Cream Marrakech Walls Charis de FauwCoffee Cream Marrakech Walls Charis de Fauw

De verfkleur Coffee Cream

Deze kleur geeft de woonkamer een warme, lichte en luxe sfeer. Een fijne aardetint die vrijwel met alle kleuren te combineren is. Zie hieronder enkele beelden van de woonkamer, eetkamer en keuken. Wij zijn helemaal verliefd op deze nieuwe frisse, zomerse kleur.
Coffee Cream Marrakech Walls Charis de FauwCoffee Cream Marrakech Walls Charis de Fauw
Bekijk ook de video die wij hebben gemaakt over het aanbrengen van de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook verf:
Charis de Fauw blogt voor haar eigen blog Charis at Home en deelt daarnaast haar liefde voor interieur op haar Instagramaccount @charisathome.

Gerelateerde artikelen: