Een metamorfose in de stijl van Huizedop

Een metamorfose in de stijl van Huizedop

Geplaatst op: 14-01-2019

Een metamorfose in de stijl van Huizedop

Onlangs werd ik gevraagd om een metamorfose uit te voeren in de Huizedop-stijl. Nou, wat een eer! De bewoners vonden vooral de zwarte muur achter onze bank heel gaaf dus dat werd het uitgangspunt voor de woonkamer.

Aan de slag met Marrakech Walls van Pure & Original

Inmiddels heb ik al aardig wat ervaring met deze geweldige verf. Al eerder schreef ik een blogpost over de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook in onze keuken en gashaard, en de muur in onze woonkamer is in dit artikel beschreven.
 

Ik had het geluk dat de betreffende woning nog helemaal leeg was voordat we begonnen. Ideaal want dan hoef je de vloer niet af te plakken en als er een druppel verf valt, geeft het niet. Hou ik van!

De lege, witte woonkamer

Schilderen met betonlookverf

We begonnen met de lange muur. Deze gingen we verven met Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook in de kleur Black SmokeBlack Smoke.

 

Je hebt nodig:

 • Een blik WallPrimMuur primer van Pure & Original, kleur BlackBlack Smoke
 • Een blik Marrakech Walls van Pure & Original, kleur Black Smoke
 • De originele Pure & Original Marrakech Walls spatel.
 • Verfbakjes, afplaktape (de paarse van Kip is een aanrader), een muurverfroller, blokkwast, gewone kwast en persoonlijk heb ik altijd een oud vaatdoekje in de aanslag. Mocht er toch ergens verf terecht komen waar het niet de bedoeling is, dan kan je snel schakelen.
Marrakech Walls van Pure & OriginalBetonlook verf aanbrengen

Let`s gooooo

 1. Breng de WallPrimMuur primer aan met een muurverfroller. Eén laag is voldoende.
 2. Nadat de WallPrim goed droog is (bij voorkeur een dag later), ga je aan de slag met de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook. Je kan de klus in je eentje doen, maar met z’n tweeën is makkelijker.
  1. Breng met een blokkwast de Marrakech Walls aan. Je zet ‘m lekker dik op.
  2. Vervolgens gaat je verfmaat met de spatel achter jou aan. Het spatelen doe je op gevoel, gewoon heen en weer, van onder naar boven, beetje schuin, etc. Zolang de verf nat is, kan je alle kanten op en je kan dit niet fout doen.Zelf werk ik altijd in blokken van 1m2. Dus een vierkante meter opzetten met de blokkwast en spatelen. Vervolgens door met de volgende vierkante meter. Zorg dat je continu nat in nat blijft werken anders ga je de blokken zien in je resultaat en dat wil je echt niet.
 3. That’s it! Als je dit hebt gedaan, krijg je onderstaand resultaat:
Eetkamer met grijze betonlook wand

Marrakech Walls opschuren

Mocht je de muur wat rustiger willen, dan kan je ‘m schuren. Wij hebben dit in onze woonkamer gedaan na enkele weken. Hierdoor krijg je een matter effect en de vleugen worden minder zichtbaar. Gebruik hiervoor schuurpapier met korrel 400.

Wat te doen met de overige muren

Hier kwam sowieso een grijstint op en het werd de kleur Evening Shadow. Niet in Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook, maar hier koos ik voor de LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf van Pure & Original. Een nieuwe verf in hun assortiment, dus ik was erg benieuwd! De Licetto is super mat en zeer goed afwasbaar. Bij wrijving ontstaan er geen glansplekken en je kan ‘m dus perfect gebruiken in de keuken en badkamer. In dit geval werd het echter de woonkamer.

 

Ook bij de Licetto breng je eerst de WallPrimMuur primer aan in dezelfde kleur als de Licetto. De volgende dag breng je de Licetto aan met een muurverfroller. Easy peasy en wat een prachtig resultaat is het geworden! Inderdaad super mat en de kleur is echt heel mooi. Na 14 dagen is de verf afwasbaar, dus tot die tijd lekker met rust laten zodat ie goed kan uitharden.

Licetto in de kleur Evening Shadow in de woonkamerMatte hyper afwasbare muurverf

De styling

Nadat de muren geverfd waren, was het tijd om de boel af te stylen. Het leukste gedeelte J. De bewoner heeft zelf een prachtige eikenhouten eettafel gemaakt en die staat fantastisch tegen de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook muur. Ik heb voor de accessoires het kleurenpallet gebruikt wat ik thuis ook toepas, want dat was immers de opdracht, een Huizedop-woonkamer. Veel verschillende grijstinten, een vleugje bruin, wit en zwart en natuurlijk veel hout! 

 

En dan is het natuurlijk ontzettend spannend wat de bewoners er zelf van vinden en die zijn er gelukkig ontzettend blij mee. “Ik had het zelf niet bij elkaar kunnen zoeken”, “dit was me zelf nooit gelukt”. Dat kreeg ik terug als reactie en daar word je natuurlijk heel erg blij van! Daar heb ik het voor gedaan. Missie geslaagd!

Woonkamer in Huizedop style
Woonkamer in grijstinten met betonlookGezellige eetkamer met natuurlijke materialen

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze Huizedop-metamorfose vinden. Ik vond het in ieder geval ontzettend leuk om te doen. Vooral omdat de bewoner erg blij zijn met het resultaat want daar ging het natuurlijk om!

 

Liefs, Judith

Een gastblog door Judith Doppenberg, blogger bij Huizedop.