Dealer in de spotlight Deco Enzo

Dealer in de spotlight Deco Enzo

Geplaatst op: 20-01-2016

Dealer in de spotlight Deco Enzo


Elke maand zetten we een dealer in de spotlights om het verhaal achter deze ondernemers te delen. Deze maand hebben we gekozen voor Deco Enzo in Venhuizen.

Even voorstellen: Ik ben Erica Rinkel, getrouwd met Henk en moeder van Lisa 22,Bert 20 en Thijs 18 jaar.


Hoe ben je in de woonbranche terecht gekomen?

 

Ik ben 27 jaar werkzaam geweest in de tegel- en sanitairwinkel van mijn ouders. Deze winkel is later overgenomen door mijn broer. Ik ben dus eigenlijk opgegroeid met interieur, materialen en kleur. Van huis uit heb ik een kijk op interieur gekregen en ik heb daar zoveel plezier in. Hierdoor kreeg ik in de loop van de jaren steeds meer vragen of ik mee wilde denken bij het inrichten van de woningen van mensen in mijn eigen omgeving.

 

Kun je wat over jezelf en de winkel vertellen?In 2009 ben ik begonnen met het geven van woonparty's bij de mensen thuis. Dat vond ik heerlijk om te doen. De party’s liepen zo goed dat ik steeds vaker de vraag kreeg of ik ook de kleuren en totale styling van het interieur kon verzorgen.

De party’s werden een echte woonwinkel. Onze winkel is ingericht als een huis en dat geeft een gemoedelijke sfeer. Hierdoor is de drempel laag en voelen veel mensen zich direct thuis.

 


Wat maakt de winkel speciaal?

 

De stijl in de winkel is: sober, stoer en stijlvol. Wij kunnen de klanten een compleet advies geven. Dit doen wij zowel in de winkel als bij de klanten thuis. Daarnaast nemen wij alle tijd om samen met de klant tot het ideale plaatje te komen. Dat kan voor een landelijke woonstijl maar ook voor een moderne woning. 

 

Het aanbod in de winkel is heel gevarieerd en we hebben constant verschillende unieke items in de winkel. Hierdoor ziet de winkel er elke keer weer anders uit. Dit maakt het leuk voor klanten om inspiratie op te doen en om regelmatig bij ons te komen kijken. Staat er iets moois voor je bij, dan kunnen klanten het in overleg op zicht meenemen. Het is vaak moeilijk voor te stellen hoe iets thuis staat.

 

Wij verkopen produkten van merken zoals: Pure & Orignal, Hoffz, Still, Perletta en Inno. Dit zijn allemaal merken waar wij volledig achter staan. Qua stijl en kwaliteit, maar ook omdat het merken zijn die eerlijke producten leveren. We willen graag produkten aanbieden die niet op iedere hoek van de straat verkrijgbaar zijn. Hierdoor ontstaan er bijzondere combinaties van stijlen, materialen en merken die je alleen bij ons in de winkel ziet. We blijven continue op zoek naar mooie merken en nieuwe producten.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor Pure & Original in het assortiment?


Toen ik begon met de winkel wilde ik heel graag verf gaan verkopen. De basis van een mooi interieur is toch de kleur. Het complete assortiment, de natuurlijke kleuren en pigmenten van Pure & Original passen helemaal bij ons.

 

Gestart als subdealer zijn we later sterdealer geworden, zodat we nu altijd de verf voor de klant kunnen klaarmaken met onze eigen verfmengmachine. Ik ben nog steeds erg blij met de keuze van de Pure & Original verf. Verf speelt een grote rol in ons totaal pakket dat wij in onze winkel bieden. Nu kunnen klanten bij ons terecht voor verf, meubels en woonaccessoires dus voor hun totale inrichting.


Wie werken er nog meer in de winkel?

 

Samen met Bianca en Lisa geven wij onze klanten kleur- en styling advies.

Hoe ziet een werkdag er uit?

 

Mijn werkdag begint meestal met het wandelen en uitlaten van onze hond Bobbi. “Dat geeft zo'n lekker ontspannen gevoel!” Ik kan dan heerlijk mijn hoofd leegmaken voordat ik naar de winkel toe ga.

 

De ochtenden zijn vaak voor kleuradvies omdat het licht dan zo prettig is. Het kleuradvies geef ik in de winkel maar ook bij klanten thuis. Ook voor styling advies komen we veel bij klanten thuis. Allereerst komen wij thuis kijken om een idee te krijgen van de ruimte zodat wij weten wat er mogelijk is. Vervolgens komen wij met een auto vol verlichting en accessoires om het interieur te veranderen. De klanten zien zo wat de verandering met hun huis doet. 

 

De rest van de dag zijn we bezig met het adviseren van de klanten en het inrichten van de winkel. 


Wat was de leukste opdracht?Om eerlijk te zijn heb ik niet echt een leukste opdracht. Ik vind alle opdrachten leuk! Wat ik het leukste aan de opdrachten vind, is wanneer klanten weer helemaal blij zijn met hun nieuwe interieur. Tevreden klanten zeggen dit vervolgens weer door en zo krijgen wij telkens nieuwe mensen in de winkel. Ik denk dat we het daarom zo druk hebben!

Hoe ziet de winkel er over 5 jaar uit?

 

Over vijf jaar hoop ik dat we een groter pand hebben gevonden met dezelfde uitstraling als het pand van nu. In een groter pand zouden we nét wat meer meubels en woonaccessoires kunnen presenteren.


Waar haal je inspiratie vandaan?


Inspiratie haal ik eigenlijk overal vandaan! Dat kan zijn tijdens een vakantie, maar ook uit blogs en Instagram. Wonen Landelijke Stijl vind ik een heerlijk woonblad om inspiratie uit te halen.
Er zijn zoveel leuke blogs en bladen die ik met plezier lees.
 

Wat is jouw woonstijl?

 

Ons eigen huis is strak en landelijk ingericht. Ik ben gek op mooie, unieke stukken. Mijn interieur verandert daarom niet heel vaak. Als ik eenmaal een heel mooi stuk voor in huis heb gevonden, dan gaat die ook niet zomaar weg.


Tip voor de lezers

 

Veel mensen zetten veel te veel kleine spullen neer. Het is veel beter om één mooi groot item te gebruiken. Zo wordt je interieur veel mooier en rustiger.Daarbij wordt er vaak gedacht dat witte muren een huis lichter en ruimer maken. Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Juist door mooie contrasten te kiezen op de juiste muren, wordt een huis veel warmer en lijkt het absoluut niet kleiner.