Dealer in de spotlight De Betuwse Schilder

Dealer in de spotlight De Betuwse Schilder

Geplaatst op: 14-09-2016

InterviewElke maand zetten we een dealer in de spotlights om het verhaal achter deze ondernemers te delen. Deze maand hebben we gekozen voor De Betuwse Schilder in Heteren.

Even voorstellenIk ben Bo Messemaker 40 jaar, geboren in Leiden. Ik ben opgegroeid in het vissersdorpje: Katwijk aan Zee, een dorp waar van oudsher de helft van de mannen werkzaam is in de visserij en de andere helft schilder is.  Zo ook mijn opa, hij was veelgevraagd schilder en ook mijn vader schildert. Tegenwoordig schildert mijn vader vooral nog op doek. 

 

“Het schilderen is mij met de paplepel ingegoten” aldus Bo. 


Hoe is De Betuwse Schilder ontstaan?

 

In 2010 verhuisde ik naar Arnhem om samen te gaan wonen met mijn vriendin, inmiddels mijn vrouw. Ik heb diverse banen gehad, maar het bleef maar kriebelen om met m’n handen te gaan werken en direct het resultaat te zien van je werk. Ik heb opnieuw voor het schildersvak gekozen en ben in 2012 gestart met mijn eigen bedrijf: De Betuwse Schilder.

 

2012 Was een lastige tijd om te starten omdat we midden in de economische crisis zaten. Toch deden wij goede zaken en dat terwijl ik volkomen nieuw was in de regio. In een korte tijd hebben we een goed lopend bedrijf weten op te bouwen en ondertussen weten mensen ons maar al te goed te vinden! Daar ben ik echt heel erg trots op. 

 

Het schilderen blijft een prachtig vak en het eindresultaat van iedere klus is altijd weer een heerlijk moment! De blije gezichten van de klant als alles weer super strak in de lak staat is fantastisch. Daarnaast past de vrijheid en het projectmatige karakter van de werkzaamheden mij zo goed, dat verveelt me gewoon nooit.

Hoe ontstond de samenwerking met Pure & Original?

 

 

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met de producten van Pure and Original was in Woonwinkel De Potstal in Valburg. Ik was opslag verliefd op de bijzondere kleuren en texturen van de verf. Ik wilde maar een ding: dat was de techniek zo snel mogelijk leren en beheersen.

 

Uiteindelijk ben ik na flink oefenen ook subdealer geworden van Pure & Original.


Kun je wat meer vertellen over je ervaring met Pure & Original?

 

 

De producten van Pure and Original zijn super, ik heb de afgelopen jaren menig “kalkmuur” en “Marrakech wandje" opgezet. De producten zijn makkelijk verwerkbaar en de kleuren zijn ongeëvenaard. Iedere opdracht is weer anders en het eindresultaat is altijd een verrassing. Het kalkverven heeft wel enige oefening nodig want het is heel anders dan een ander verf-product.

 

Mijn favoriet is de: Marrakech Walls. Deze verf zorgt voor een matte, zachte, licht-wolkige betonlook en heeft de uitstraling van Tadelakt. Je kunt de muur schuren, polijsten of poedermat laten dus er zijn veel afwerk mogelijkheden. 

 

Ik houd zelf erg van authenticiteit en Pure & Original straalt dit 100% uit.


Wie werken er nog meer?

 

Mijn vrouw Tanja en ik. Zij is verantwoordelijk voor de administratieve kant van de zaak, de website en de social media. Bij grotere projecten huren wij mensen in om samen de klus aan te pakken.


Wat maakt de Betuwse Schilder speciaal?

 

 

Wij zijn één van de weinige schilders in de regio die werken met kalkverf. We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in kalk- en Marrakech technieken en dat maakt ons anders dan de rest. En we bieden de dienst: avond- en nachtschilder aan. Bedrijven, kinderdagverblijven en scholen kunnen hier gebruik maken. De werkzaamheden worden indien gewenst, in de avond en/ of nacht en zelfs tijdens het weekend of vakantie uitgevoerd. Op deze manier hebben zij niet tot nauwelijks (over)last van de klus.

 

Bovendien hebben wij het overleg met de klant hoog in het vaandel staan. En de lat wat betreft de afwerking van elk product waar wij mee werken ligt heel hoog. We gaan voor kwaliteit en service.  Dat maakt dat onze agenda continue goed gevuld is met prachtige opdrachten.

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

 

 

Het contact met de klant, samen brainstormen over het gebruik van kleuren en structuren. Het samenbrengen van verschillende disciplines en alles mooier maken.


Hoe zit een werkdag er uit?De werkdag begint standaard met grote cappuccino. Ik ben om 07.30 uur bij de klant en iedere dag is verschillend, zeker met het Nederlandse klimaat.

Wat was de leukste opdracht?Het klink misschien een beetje raar, maar dat is zonder twijfel ons eigen huis! Wij hebben ons oude boerderijtje helemaal verbouwd en voorzien van Pure and Original verf. We genieten nu nog steeds iedere dag weer van het resultaat en het is mijn beste visitekaartje. Iedereen die hier binnenkomt zegt maar een ding en dat is : “Wauw wat gaaf!” 


Waar haal je inspiratie vandaan?Mijn woonstijl is Landelijk. Inspiratie haal ik uit: boeken, van internet, mooie woonwinkels en veel van Pinterest. Wonen landelijke stijl is mijn favoriete tijdschrift.

Tip voor de lezer

Heb wat méér léf!! We zijn geneigd om alle wanden wit te laten en maar één wand een kleurtje te geven. Durf en geef álle wanden in de ruimte dezelfde kleur om warmte en sfeer te creëren. Het wordt er niet te donker of kleiner van, maar juist gezelliger!

 
Het is niet zo erg als het eindresultaat niet direct het gewenste effect heeft, het is verf... Het resultaat is niet onomkeerbaar: probeer het gewoon.

 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste kleur of bij je schilderklus, we helpen je graag!
Kijk voor meer informatie op de website van De Betuwse Schilder.Gerelateerde artikelen: