Buitenmuur verven: hoe doe je dat?

Buitenmuur verven: hoe doe je dat?

Geplaatst op: 29-05-2020

Wil jij wat meer sfeer in je tuin brengen? Of zit je al een tijdje tegen een lelijke buitenmuur aan te kijken? Wanneer het weer mooier wordt, breng je meer tijd buiten door.  Om meer sfeer in jouw tuin te creëren of je huis een andere uitstraling te geven kun je ervoor kiezen om jouw buitenmuur te verven. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij helpen je met een stappenplan zodat je dit heel gemakkelijk zelf kunt doen met de Pure & Original KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten gevelverf!

Wat heb je nodig?

buitenmuur verven moonstone quartz kalei

Stap 1: Bereid je buitenmuur voor op het verven

Voordat je begint met het verven van jouw buitenmuur of gevel, is het belangrijk dat de ondergrond schoon, droog, stof- en vetvrij is. Hierdoor zal je buitenmuur langer mooi blijven en beschermd zijn.

 

Om alle vervuiling, stof, olie, vet, gekraakte verf of andere vreemde materialen te verwijderen, wordt het aangeraden om de muur eerst goed schoon te spuiten met een hogedrukreiniger. Laat de buitenmuur 30 dagen drogen (regen is geen probleem) en behandel deze vervolgens met de Pure & Original WallFixKrachtige muur fixeer. Deze dient als isolatie en fixatie laag voor het schilderen.  Bovenstaande geldt voor een ondergrond van beton, cement en baksteen, wil je een andere ondergrond verven? Bekijk dan de technische informatie van de Kalei gevelverf hier.

 

Coffee Cream Kalei gevelverf

Stap 2: Verf jouw buitenmuur met Kalei gevelverf

Ben je klaar met het reinigen van de ondergrond? Dan is het tijd om de KaleiDuurzame gevelverf voor binnen en buiten gevelverf aan te brengen. Deze is er in verschillende soorten. Quartz Kalei met een wat grovere uitstraling en Calx Kalei wat een egaal effect geeft . Breng 1 a 2 lagen van de Kalei aan, afhankelijk van de gewenste uitstraling, met een Kalei blokkwast voor een natuurlijke uitstraling.  Schilder niet in direct zonlicht . De verf is stofvrij na 30 tot 60 minuten.

Stap 3: Reinig je handen en gereedschap

Ben je klaar en is jouw buitenmuur helemaal naar wens? Reinig dan direct na gebruik je handen en gereedschap met zeep en water.

Heb je nog wat verf over? Dit blijft goed houdbaar in de oorspronkelijke verpakking op een droge en vorstvrije plaats tot 12 maanden.

Stap 4: Genieten

Je zult merken dat door het verven van de buitenmuur, jouw tuin of woning direct een hele andere uitstraling krijgt. Na al het harde werk is het tijd om te genieten van het eindresultaat!

Een blog door Danielle Duijn voor Pure & Original. Marketing & communicatie bij Pure & Original