Binnenkijken in het kerst huis van Kristel

Binnenkijken in het kerst huis van Kristel

Geplaatst op: 20-12-2016

Kerst 2016

 


Wat gaat een jaar toch snel denk ik als ik de dozen met kerstspullen weer van zolder haal.
Het is een cliché wat maar al te waar is… Maar het is ook weer een mooie en gezellige tijd. 


Kerst versiering


 

De interieurs worden door iedereen weer versierd op een eigen manier. Ik zie sobere bomen voorbij komen waarin alleen maar lichtjes hangen, ballen in dezelfde, lichte kleur maar ook hele creatieve varianten. Zoals houten geweien, kleine schaatsen en ballen van ijzerdraad met mos. Ik vind het leuk om te zien dat deze mensen genieten van hun eigen, persoonlijke kerst decoratie!

 

Ook hier staat de kerstboom weer. De meeste kerstdecoratie hebben we al 15 jaar en we vinden ze nog steeds mooi. Ieder jaar komen er wel wat bijzondere ballen of houten versiering bij om het net nóg wat mooier te maken.


Kerstboom versieren

 


Mijn 7 jarige zoon vindt het ook geweldig, nadat ik de lampjes in de boom heb gehangen doet hij er de houten versiering in. Wat is het bijzonder om dit samen met je kind te doen. Ik prijs mezelf gelukkig en geniet….

Kleurenpalet


 

De kleuren van onze kerst huis vervelen mij niet snel. Het zijn: kopertinten met aubergine en groen, wat met de combinatie van mat en glans prachtig combineert. De houten uiltjes, hartjes en vogeltjes maken het geheel wat stoerder, dat past bij de rest van ons interieur. En bessen-takken staan altijd zo mooi.




Naast de versierde boom staan op enkele plekken in huis kleine decoraties. Hier komen het dennengroen en de kopertinten weer terug, vaak op een zacht laagje mos. Op tafel legde ik dit jaar stoere kerstballen in mat zwart en een vleugje verweerd goud. Dat maakt het aan tafel extra feestelijk, zeker met een serie waxinelichtjes erbij.


Kerstkrans


 

Onmisbaar is voor mij de kerst krans of een guirlande, die maak ik elk jaar. Je kunt ze op allerlei manieren versieren. Met eucalyptus takken, besjes of dennegroen. Ik maakte er een van een paar mooie takken asparagus en engelen vleugeltjes van beton. Simpel maar daardoor juist zo mooi.




Het huis is klaar voor de feestdagen, nog even en het is zover. Ik wens iedereen een mooie kerst en een gelukkig 2017.Tot volgend jaar!

 

Lieve groet, Kristel



Ps. Over de kleuren: In de woonkamer gebruikte ik Pure & Original Fresco kalkverf in de kleur Zinc op de muren in combinatie met Deep Earth. In de hal is ook Fresco kalkverf in de kleur Dolphin gebruikt. Op de kozijnen zit Traditional paint in de kleur Aged Paper en Flanel Grey op de deuren. Bekijk de kleuren op de website.






Een blog van Kristel van Leeuwen, interieurstylist bij WoonThuis voor Pure & Original.