Landelijke woning in Zwaagdijk

Landelijke woning in Zwaagdijk

Geplaatst op: 15-08-2017

Landelijke woning in Zwaagdijk

Welkom in ons huis! Ik ben Bianca Dudink en woon samen met mijn man Brian en ons zoontje Binc (9) in Zwaagdijk, een klein dorpje in de kop van Noord-Holland. 3 Dagen per week werk ik bij woonwinkel Deco Enzo in Venhuizen, hier kwam ik in aanraking met de verf van Pure & Original. Ik was zo enthousiast, dat ik dit overal heb toegepast in mijn eigen woning. Ik hou van de landelijke woonstijl, en dit past perfect samen! De kleuren en sfeer sluit prachtig op elkaar aan.

Ik geef je een kijkje in ons landelijke interieur in kerst sfeer. Met kerst kan je heerlijk uitpakken in je interieur wat betreft mooie materialen, groen en wat extra glans. Ik hou zelf erg van een ingetogen kerst-sfeer met hier en daar wat kleine accenten. Speciaal voor deze binnenkijker gaf ik ons huis een subtiele kerst styling. 
 

Pot met groene takWoonkamer met Fresco kalkverf

Fresco kalkverf voor sfeer en diepte

De muren in ons huis zijn allemaal geschilderd met kalkverf van Pure & Original, op de begane grond koos ik voor de kleur Dried Clay. Ik koos deze kleur omdat het heel veel warmte geeft en goed te combineren is. Door Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf te gebruiken ontstaat er een soort van diepte in je muren, dat geeft een ruimte zo veel sfeer!

De woonkamer in Fresco kalkverf Dried ClayTon sur ton kleurcombinatie

Open haard schilderen met kalkverf

De schouw in de voorkamer heeft een centrale plek in de ruimte. De zuil ernaast krijgt regelmatig een re-styling. Speciaal voor de december maand heb ik de oude pot sober opgemaakt met groen en lichtjes. De engel en een paar kerstballen maken het af.

Voor de schouw koos ik kalkverf in de kleur Ground Pepper. Zo springt de haard er nóg wat extra uit en de kleur past mooi bij de rest.

Tip: Op deze manier kan je accenten leggen op wat de aandacht mag krijgen.

Open haard in de kleur Ground PepperLandelijke woonkamer met kalkverf

Grijze keuken met Traditional Paint lak

Met kerst sta ik liever niet te veel in de keuken want koken, dat is niet echt mijn hobby. Ik kies ervoor om lekker lang samen aan tafel te zitten, daarom gourmetten we dan graag. De kinderen vinden het ook leuk om bezig te zijn aan tafel.

 

Onze landelijke keuken heeft de kleur Elephant Skin gekregen met Black Smoke op de plinten en deuren. Met het betonnen aanrechtblad ontstaat er een rustig en robuust geheel.

 

De bijkeuken kreeg dezelfde kleur. Hier zet ik koffie en in de kasten zitten de vaatwasser en koelkast verwerkt. Zo heb ik het koken in de keuken en de apparatuur en voorraad in de bijkeuken gescheiden. De lambrisering in de keuken kreeg de kleur Tin Kettle en breekt mooi de kleur tussen de muren en de kastjes.

 

Tip: Door verschillende soorten grijs te gebruiken blijft het rustig maar ontstaat er toch een speels effect.

Keuken met Traditional Paint lakKeuken in grijstinten

Sfeervolle aanbouw met uitzicht

De aanbouw is mijn favoriete plek omdat we daar de tuin in kijken en vrij uitzicht hebben op de landerijen. Doordat de lichtinval overal anders is lijkt het net of er verschillende tinten op de muur zitten.

Met een oude deur tegen de muur, een mooie krans, de zuil met een opgemaakte kruik ontstaat mijn kerstsfeer. En na de kerst komt daar weer wat anders moois.

Uitbouw in landelijke sfeerDecoratie bij de eettafel

Landelijke slaapkamer

Boven wilde ik wat meer kleur gebruiken, zonder dat het te heftig zou worden. Hier koos ik voor de kleur Burned Sand op de muren en Thunder Sky op de lambrisering. Het geeft een aubergine-achtige gloed, dat staat prachtig met grijstinten en oudroze. Met deze combinatie wordt het allemaal wat zachter en daar hou ik zo van.

De vloer is geschilderd met de Floor Paint in de kleur Elephant Skin. De deuren en kozijnen kregen hier ook de kleur Black Smoke. Zo ontstaat er toch een mooi geheel met beneden.

Tip: De side-table schilderde ik ook in de kleur Thunder Sky. Ik decoreer de slaapkamer hiermee met kandelaars, luiken en een trog waar ik mooie decoratie in leg.

Slaapkamer met oudroze tintenGeverfde side table

Stoere jongenskamer met kleur

Tot slot de kamer van onze zoon: Binc. Hier wilde ik geen grijze kamer van maken maar een stoere jongenskamer met wat meer kleur. Olive Drab gecombineerd met Wet Sand is precies wat ik voor ogen had.

Door het met verschillende grijstinten te combineren in beddengoed, de waskom en accessoires werd het een stoer en rustig geheel. En natuurlijk heeft Binc met kerst zijn eigen kerstboom op zijn kamer!

Olive Drab gecombineerd met Wet SandKleurrijke jongenskamer
Foto’s voor Wonen Landelijke Stijl, fotografie door Denise Keus