Groene Kruis gebouw in Broekhuizen

Groene Kruis gebouw in Broekhuizen

Geplaatst op: 01-06-2017

Groene Kruis gebouw in Broekhuizen

Ik ben Josien Weijs en woon samen met mijn vriend Bart Kleeven in Broekhuizen. Een klein dorpje in Noord-Limburg.
 

Sinds oktober 2016 wonen wij in dit huis, dat gebouwd is in 1953. Het heeft jaren dienst gedaan als Groene Kruis gebouw. Dit is nog te zien aan het groene kruis dat ingemetseld is in de gevel van onze woning en in de glas-in-lood raampjes boven onze voordeur is ook een groen kruis verwerkt. In dit gebouw hield de huisarts spreekuur en was ook het consultatiebureau gevestigd. Zo waren in onze keuken vroeger de hokjes waar de moeders hun kindjes konden omkleden. De woonkamer was wachtkamer en in onze badkamer waren de spreekkamertjes.


De woonkamer in groen en grijs

Verbouwing

De vorige bewoners hebben dit pand helemaal omgebouwd naar woonhuis en ook uitgebreid. Ze bouwden er een slaapkamer, achterkeuken en een serre aan in de stijl van het huis. Gelukkig hebben ze veel oude details behouden, zoals bijvoorbeeld de glas-in-lood ramen en de tegelvloer in de hal.


De hal met oude tegelvloer

We hebben redelijk wat verbouwd aan onze woning. Zo hebben we de vloer in de keuken eruit gesloopt en hier een nieuwe zwart/witte tegelvloer in laten leggen. De tegels achter het aanrecht hebben we er ook vanaf gehaald en daarna is die muur gestukt. In de woonkamer en keuken hebben we de plafonds vernieuwd.


De keuken in blauwe tonen

Een echte gezellige eetkeuken

Gedurfde kleurkeuzes

In onze slaapkamer heeft mijn vader een kast gemaakt van oude deuren. De ombouw van deze kast en ook de muren in deze kamer hebben we geverfd in de kleur Flannel GreyFlannel Grey.

Daarnaast hebben we het hele huis geverfd. Zo werden de keuken en alle deuren geverfd in de kleur Silver Plate. Dit was een heel karwei, maar natuurlijk wel erg leuk om te doen. Zo kon ik eindelijk zien of de kleuren die ik van Pure & Original had gekozen, ook goed bij elkaar pasten.


De zelf gemaakte kast van oude deuren

Voor de kleuren ben ik bij Caltabellotta Interieur in Someren geweest, samen met mijn moeder. Op de grote A4 kleurstalen die ze daar hebben zijn de kleuren toch iets beter te zien dan op de kleine kleurenkaart. Ik wilde graag kleuren bij elkaar die je in eerste instantie niet bij elkaar zou kiezen. Hierdoor zou het geen standaard plaatje worden, maar juist verrassend. Bijvoorbeeld de kleur Blue Reef gecombineerd met Belgian WildernessBelgian Wilderness, in onze keuken, past erg mooi. Daar ben ik super blij mee. En in de hal combineerden we Blue Reef met Potato SkinPotato Skin, ook een spannende combinatie. Ik heb gekozen voor de kleuren van Pure & Original om hun landelijke en matte uitstraling. Dit zorgt in huis voor een gezellige sfeer.


De woonkamer

Mix and match

Zoals op de foto’s te zien is, hebben we in de keuken, de woonkamer en de hal steeds gebruik gemaakt van 2 kleuren op de muur. Op deze muren zat nog de oude lambrisering van beton emaille van vroeger.  We vonden het zo leuk om deze te behouden dat we daarom gekozen hebben om 2 verschillende kleuren te nemen. Zo blijft het mooi zichtbaar.

Ons interieur bestaat uit een mix van oude, brocante meubels aangevuld met industriële en nieuwe spullen. Ik hou van de oude doorleefde stijl van deze meubels en vind het juist leuk dat ik allemaal verschillende dingen in huis heb staan. Deze meubels heb ik allemaal gekocht terwijl ik nog thuis bij mijn ouders woonde. Ik vind de kleuren blauw en groen mooi en heb steeds mooie meubels gekocht in die kleuren. Uiteindelijk passen de meubels perfect bij elkaar en maken ze, samen met de kleuren van Pure & Original, een mooi geheel.


Heerlijk veel lichtinval naar binnen

Op dit moment hebben we van Pure & Original gebruik gemaakt van de krijtverf, de hoogglans lak en de sealer (bij het aanrecht). Al deze producten zijn erg fijn om te gebruiken. Het mooie van deze kleuren is dat het resultaat meteen te zien is. De matte uitstraling komt meteen tot uiting.