Binnenkijken in een familiehuis in Katwijk

Binnenkijken in een familiehuis in Katwijk

Geplaatst op: 12-06-2018

Binnenkijken in een familiehuis in Katwijk

Kijk je ogen uit in deze bijzondere woning in Katwijk. De woning is volledig over de kop gehaald om er een waar paleisje van te maken. Een nieuwe vloer, mooie balken aan het plafond en uiteraard een nieuw kleurtje op de wanden. En niet zomaar iets, de bewoners gingen voor sfeervolle kalkverf om een knusse, intieme sfeer te creëren. 

De wanden in de hal en het toilet zijn geschilderd met Fresco100% minerale kalkverf met kleurnuances kalkverf in de kleur Ground Pepper, de deuren, houten balk in de keuken en raamkozijnen zijn geschilderd met Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten lak in de kleur Ground Pepper, de wanden in de woonkamer, eetkamer en keuken zijn geschilderd met Fresco kalkverf in de kleur Wet Sand, het plafond is geschilderd met ClassicoFluweelzachte krijtverf in de kleur WhiteWhite Garlic.

Productie: Iris Floor, Pure & Original
Fotografie: Muk van Lil
Met dank aan: Esatto

 

“Vier jaar geleden werden wij, Wilbert en Arianne, verliefd op onze woning in Katwijk aan Zee. Al snel hadden we besloten dat dit het was, en we kochten het. Het was oud (1926) en er moest veel aan gebeuren, maar wij zagen er potentie in.

 

Voordat wij deze oude woning ons paleisje konden noemen moest er eerst een hoop verbouwd worden. We begonnen boven en na drie jaar was de begane grond aan de beurt.

 

Het speurwerk naar de mooiste meubels begon al een jaar van tevoren. Al snel kwamen we erachter dat wij voor de ‘stoere en sobere stijl’ wilde gaan.

De verbouwing beneden duurde ruim 2 maanden. Ondertussen ging de zoektocht naar meubels door, accessoires, een nieuwe keuken, trap, toilet, kleuradviezen (Pure & Original), vloer en schouwen. We zijn hele land doorgereisd. Stukje bij beetje werd het steeds mooier en alles kreeg zijn plekje.

 

Mijn favoriete plek is de keuken, gezellig aan de bar of lekker koken achter het fornuis. Omdat het een open keuken is kan ik ook genieten van het gezelschap aan de eetkamertafel of de voorkamer, wat ik erg prettig vind.

Wat zijn wij trots op ons huis en wat genieten wij ervan, samen met onze drie meisjes.”

Hal met Fresco kalkverf in de kleur Ground PepperDeuren Traditional Paint in de kleur Ground Pepper
Eetkamer met Fresco kalkverf in de kleur Wet Sand
Details met op de achtergrond Fresco kalkverf Wet SandPlafond met Classico in de kleur White GarlicKalkverf op de wanden en krijtverf op het plafondDetails, je ziet de strepen van de kwast
Een fijne ruime woonkeuken met kalkverf en lak
Een combinatie van natuurlijke materialenEen echt familie huis waar in geleefd wordt!
Kalkverf op de wanden en lak op de deuren en balk
Kalkverf toegepast in de keukenBalk geschilderd met Traditional Paint lak Ground PepperWoonkamer met kalkverf in vergrijsde zandkleur Details in de woonkamer, natuurlijke materialenIntieme woonkamer met schouw en kalkverfNatuurlijke schouw met kalkverf in zandkleurLandelijke sfeer in een familie huisToilet met kalkverf in de kleur Ground Pepper